Jump to content
Totul despre diete
  • Blog

    Informatii ce te ajuta indiferent de ce dieta urmam

    • Admin
      8 alimente super alcaline de care corpul tău poate beneficia
       
      Alimentele alcaline ajută la combaterea riscurilor de aciditate și refluxuri acide, aducând un fel de ușurare organismului. Majoritatea meselor ar trebui să conțină alimente alcaline pentru a crea o dietă echilibrată.
      Dacă ați acordat o atenție deosebită lecțiilor de chimie în timpul școlii, veți fi familiar cu conceptul de acid și alcaline. Dacă nu, atunci iată o detaliere rapidă: acizii sunt soluții apoase, practic, care au un nivel de pH mai mic de 7,0, în timp ce alcalinele au un nivel de pH mai mare de 7,0, apa fiind componenta neutră cu un pH de 7,0. În termeni mai simpli, acizii au gust acru și corozivi în natură, în timp ce alcalii sunt elemente care neutralizează acizii.

      În timpul procesului de digestie, stomacul nostru secretă acizi gastrici, care ajută la descompunerea alimentelor. Stomacul are un echilibru al pH-ului care variază între 2,0 și 3,5, care este foarte acid, dar necesar pentru procesul de digestie. Cu toate acestea, uneori, din cauza stilului de viață și a obiceiurilor alimentare nesănătoase, nivelul acid din corp crește, ceea ce duce la aciditate, refluxuri acide și alte afecțiuni gastrice. Dacă sunteți atenți la dieta zilnică a majorității locuitorilor din oraș, acesta conține cantități mari de alimente acide, precum burger, pizza, rulouri, sandvișuri cu brânză, cârnați, slănină, kebab, gogoși, produse de patiserie etc - care pe termen lung poate împiedica echilibrul acid în stomac. Aceste alimente atunci când sunt descompuse lasă în urmă reziduuri care sunt denumite cenușă acidă, principala cauză a problemelor gastrice. Ingredientele care sunt acide în natură atunci când sunt digerate de organism sunt produsele din carne, produsele lactate, ouăle, anumite cereale integrale, zaharurile rafinate și alimente prelucrate. Este important de menționat că tendința de formare a acidului sau alcalinului unui ingredient în organism nu are nicio legătură cu pH-ul propriu al alimentului în sine. Fructele citrice sunt de natură acidă, dar acidul citric are de fapt un efect alcalinizant în organismul nostru.
      Alimentele alcaline sunt importante pentru a crea un echilibru. Așa cum spun toți experții și medicii de ani buni, ar trebui să avem o masă echilibrată, cu un amestec bun de toate, în loc să ne restrângem pentru a avea doar o anumită categorie de produse alimentare.
      Dacă v-ați bucurat de carne roșie excesivă, mâncare prelucrată și junk, este timpul să includeți câteva alimente alcaline în dieta dvs. Iată o listă pentru a vă începe :
      1. Legume cu frunze verzi
      Despre majoritatea legumelor cu frunze verzi se spune că au un efect alcalin în sistemul nostru. Nu este fără motiv că bătrânii și experții noștri în sănătate ne sfătuiesc întotdeauna să includem verdeața în dieta noastră de zi cu zi. Conțin minerale esențiale necesare organismului pentru îndeplinirea diferitelor funcții. Încercați să includeți în mesele dvs. spanacul, salata, rucola, țelina, pătrunjelul, mărarul și lobăda.

      2. Conopida și broccoli
      Dacă îți place broccoli sau conopida , sunt ambele bune pentru tine. Conțin mai multe fitochimice care sunt esențiale pentru corpul tău. Combinațile cu alte legume precum  fasole și mazăre verde și aveți doza de sănătate chiar acolo.  Citeste și despre alte 17 alimente care te ajută să scapi de kilogramele nedorite.

      3. Citricele
      Contrar credinței că citricele sunt foarte acide și ar avea un efect acid asupra organismului, acestea sunt cea mai bună sursă de alimente alcaline. Lămâia, grapefruit-ul și portocalele sunt încărcate cu Vitamina C și sunt cunoscute pentru a ajuta la detoxifierea sistemului, inclusiv oferind protecție de aciditate. Stiai că  deficitul de vitamina C îți poate influența negativ sănătatea și te poate împiedica să slabești?

      4. Alge marine și sarea de mare
      Știați că algele sau legumele de mare au un conținut de minerale de 10-12 ori mai mult decât cele cultivate pe uscat? De asemenea, sunt considerate surse alimentare extrem de alcaline și sunt cunoscute că aduc diverse beneficii organismului. Puteți să introduceți  în bolul dvs. de supă  sau să faceți sushi acasă. Sau pur și simplu presărați sare de mare în salate, supe, omleta etc.

      5. Legume rădăcinoase
      Legumele rădăcinoase precum cartoful dulce, rădăcina de pătrunjel, rădăcina de păstârnac, sfecla și morcovii sunt surse grozave de alcaliu. Au cel mai bun gust atunci când sunt fripte și puțin stropire cu mirodenii și alte condimente. Cel mai adesea, sunt prea mult gătite, ceea ce îi face să-și piardă toată bunătatea. Fii atent când gătești și te vei îndrăgosti de legumele rădăcinoase, în timp ce înveți să le incluzi în supe, salate și multe altele. Poți descoperi și ce propietăți și beneficii au morcovi, și cum îi poți consuma ca să te ajute să slăbești.

      6. Fructele sezoniere
      Fiecare expert nutriționist și de sănătate îți va spune că adăugarea de fructe de sezon în dieta ta zilnică se poate dovedi a fi benefică sănătății tale. Acestea vin la pachet cu vitamine, minerale și antioxidanți care au grijă de diferite funcții din organism. De asemenea, sunt surse de alimente alcaline bune, în special kiwi, ananas, banană, nectarină, pepene verde, caise și mere. Află ce beneficii au merele sșși cum te pot ajuta acestea să slabești.

      7. Fructe cu coajă lemnoasă
      Îți place să mănânci fructe cu coajă lemnoasă când îți este foarte foame? Pe lângă faptul că sunt surse de grăsimi bune, ele produc și un efect alcalin în organism. Cu toate acestea, întrucât sunt bogate în calorii, este important să existe cantități limitate de fructe cu coajă lemnoasă dacă dorești să îți menții silueta. Includeți caju, castane și migdale în planul dvs. zilnic de masă. 

      8. Ceapă, usturoi și ghimbir
      Printre cele mai importante ingrediente în gătit sunt ceapa, usturoiul și ghimbirul, de asemenea, îmbunătățiri de arome. Puteți să le folosiți în numeroase alte moduri - usturoi pentru a vă tocăniți pâinea prăjită dimineața, ghimbir ras în supa sau ceaiul, ceapa proaspăt feliată în salate etc. Poți consuma aceste alimente și dacă îți dorești să scazi în greutate, încearcă combinația dintre lămâie cu ghimbir și observă ce efect are asupra siluetei tale.

      Acum că aveți această listă de surse de alimente alcaline, încercați să le includeți în dieta dvs. pentru a profita la maximum de beneficiile lor incredibile.
      Citește în continuare pentru a completa acest puzzle a alimentelor alcaline și despre Beneficiile asupra sănătății a dietei alcaline.
      Dacă aveți nelămuriri sau alte curiozități în legătură cu acest articol nu ezitați să adresați o întrebare pentru mai multe informații sau posteți în secțiunea de comentarii de mai jos.
      Surse :
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3757307/
      https://food.ndtv.com/food-drinks/8-alkaline-foods-you-should-include-in-your-daily-diet-1460436
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3195546/
      https://yurielkaim.com/highly-alkaline-foods/

    • Dieta alcalină
       
       Beneficiile acesteia asupra sănătății și siluetei
      Unii oameni au ajuns la concluzia  că dieta alcalină crește pH-ul organismului pentru a-l face mai puțin acid și mai alcalin. Susținătorii dietei spun că acest lucru promovează pierderea în greutate și luptă înpotriva mai multor boli cronice. Cu toate acestea, nu există dovezi care să demonstreze acest lucru.
      Unele cercetări sugerează că urmarea unei diete alcaline ar putea îmbunătăți sănătatea persoanelor cu boli renale. Cu toate acestea, nu realizează acest lucru schimbând pH-ul sângelui.
      Mai degrabă, dieta alcalină încurajează oamenii să mănânce mai multe fructe și legume și mai puțină carne procesată și produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi. Din acest motiv, dieta alcalină poate îmbunătăți în continuare sănătatea.
      Câteva studii arată, de asemenea, că consumul de alimente cu conținut scăzut de acid îmbunătățește sănătatea, chiar dacă acestea nu cresc pH-ul sângelui.
      În acest articol, ne uităm la afirmațiile din jurul dietei alcaline, indiferent dacă sunt adevărate sau nu și cum alimentele din dieta alcalină pot îmbunătăți sănătatea.
                                                                                                
       
      În ce constă defapt dieta alcalină ?
      Dieta alcalină este cunoscută și sub denumirea de dieta acid-alcalină sau dieta de cenușă alcalină.
      Premisa sa este că dieta dvs. poate modifica valoarea pH-ului sau măsurarea acidității sau a alcalinității - a corpului.
      Metabolismul tău - conversia alimentelor în energie - este uneori comparat cu focul. Fiecare implică o reacție chimică care descompune o masă solidă. Cu toate acestea, reacțiile chimice din corpul tău se întâmplă lent și controlat. Când lucrurile ard, un reziduu de cenușă este lăsat în urmă. În mod similar, alimentele pe care le consumi lasă și ele un reziduu „cenușă” cunoscut sub numele de deșeuri metabolice. După cum se dovedește, aceste deșeuri metabolice pot fi alcaline - numite și neutre - sau acide. Susținătorii acestei diete susțin că deșeurile metabolice pot afecta în mod direct aciditatea corpului tău.
      Cu alte cuvinte, dacă mănânci alimente care lasă cenușă acidă, îți face sângele mai acid. Dacă mănânci alimente care lasă cenușă alcalină, îți face sângele mai alcalin. Conform acestei ipotezei , se crede că cenușa acidă te face vulnerabilă la tot felul de boli, în timp ce cenușa alcalină este considerată protectoare.
      Alegând mai multe alimente alcaline, ar trebui să poți să-ți „alcalizezi” corpul și să îmbunătățești sănătatea.
      Componentele alimentare care lasă o cenușă acidă includ proteine, fosfați și sulf, în timp ce componentele alcaline includ calciu, magneziu și potasiu ( 1*, 2*).
      Anumite grupuri alimentare sunt considerate acide, alcaline sau neutre:
      Acide: Carne, păsări de curte, pește, lactate, ouă, boabe și alcool. Neutral: grăsimi naturale, amidonuri și zaharuri. Alcaline: Fructe, nuci, leguminoase și legume.                                                                                 
      Niveluri regulate de pH  ale corpului 
      Când discutați despre dieta alcalină, este important să înțelegeți pH-ul. Simplu, pH-ul este o măsurare a cât de acid sau alcalin este ceva.
      Valoarea pH-ului este cuprinsă între 0 și 14:
      Acid: 0,0–6,9 Neutral: 7,0 Alcalină (sau de bază): 7.1–14.0 Mulți susținători ai acestei diete sugerează că oamenii monitorizează pH-ul urinei, pentru a se asigura că este alcalin (peste 7) și nu acid (sub 7). Cu toate acestea, este important să rețineți că pH-ul variază foarte mult în interiorul corpului. În timp ce unele părți sunt acide, altele sunt alcaline - nu există un nivel stabilit.
      Stomacul dvs. este încărcat cu acid clorhidric, oferindu-i un pH de 2-3–5 - care este foarte acid. Această aciditate este necesară pentru a descompune alimentele.
                                                                                   
      Pe de altă parte, sângele uman este întotdeauna ușor alcalin, cu un pH de 7,36–7,44 (3*). Atunci când pH-ul sângelui tău se încadrează în intervalul normal, poate fi fatal dacă este lăsat netratat (4*). Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă numai în anumite stări de boală - cum ar fi cetoacidoza cauzată de diabet, înfometare sau consumul de alcool - și nu are prea multe legături cu dieta dvs. (5*, 6*, 7*).
       
      Beneficiile dietei alcaline asupra sănătății
      Nici o cercetare nu a demonstrat că dieta alcalină poate crește pH-ul sângelui.
      Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că o dietă alcalină poate îmbunătăți sănătatea, deși nu în modul în care susțin susținătorii săi. Dietele alcaline reduc consumul de carne grasă și procesată de o persoană și încurajează oamenii să mănânce mai multe fructe și legume. Aceasta oferind mai multe beneficii pentru sănătate.
      Iată câteva dintre avantajele pe care le pot susține susținătorii dietei alcaline, iar cercetarea științifică le susține sau le respinge:
      Promovarea pierderii în greutate
      Multe strategii pot ajuta oamenii să slăbească. În cele din urmă, pierderea în greutate depinde de consumul a mai puține calorii decât poate corpul să ardă. Dietele mai scăzute în grăsimi și calorii pot promova pierderea în greutate, dar numai atunci când o persoană rămâne activă fizic și mănâncă o dietă sănătoasă cu varietate.
      O dietă alcalină tinde să fie redusă în calorii, deci poate ajuta oamenii să slăbească.
      Îmbunătățirea sănătății rinichilor
      Creșterea pH-ului urinei poate îmbunătăți sănătatea pentru unii oameni. Conform unui studiu din 2017, dieta tipică a oamenilor din Statele Unite este foarte acidă. Acest lucru poate suprasolicita rinichii. Pentru persoanele cu boală renală, o dietă cu un nivel mai scăzut de acid poate îmbunătăți simptomele sau chiar poate încetini cursul bolii.
      Pentru majoritatea persoanelor cu boli renale cronice, nu este necesară respectarea unei diete alcaline specifice. În schimb, poate fi simplă reducerea proteinelor, cum ar fi laptele, carnea și brânza.
      Prevenirea cancerului
      Unii susținători ai acestei diete susțin că poate inversa cancerul sau poate sprijini chimioterapia. Nu există dovezi științifice care să susțină aceste afirmații și niciun studiu nu a efectuat teste directe asupra acestei revendicări. Cu toate acestea, dovezi semnificative dintr-un studiu din 2010 sugerează că reducerea consumului de carne și consumul mai multor fructe, legume și cereale integrale ar putea preveni cancerul. Studiul a analizat datele din investigația europeană prospectivă din 2010 privind cancerul și nutriția. S-a descoperit că consumul de vitamina C, vitamina A, fibre și o dietă în stil mediteranean ar putea reduce riscul de cancer.
      Societatea Americană de Cancer (ACS) recomandă o dietă similară, dar nu identică, cu o dietă alcalină. ACS recomandă evitarea alimentelor procesate, a băuturilor răcoritoare și a multor alimente bogate în grăsimi. În schimb, este mai benefic să mănânci o dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale.
      Tratarea sau prevenirea bolilor de inimă
      În lume, bolile de inimă sunt principala cauză de deces. Factorii de viață care includ nutriția slabă și nivelul scăzut de activitate sunt contribuitori majori. O dietă alcalină poate ridica în mod natural nivelurile de hormon de creștere, dar cercetarea este preliminară și neconcludentă. Cercetările descoperă că hormonul de creștere susține compoziția corpului și scade factorii de risc ai bolilor cardiace.
      De asemenea, dietele alcaline tind să fie sărace în grăsimi și calorii, promovând în mod natural o greutate corporală sănătoasă și scăzând factorii de risc ai bolilor cardiace. Totodată, reduc sau elimină cărnile roșii și procesate, eliminând un aport major al bolilor de inimă din dietă.
      Îmbunătățirea nivelului hormonilor de creștere
      O mai bună sănătate a inimii este doar un beneficiu potențial de a avea niveluri mai mari de hormoni de creștere. Îmbunătățirea nivelului hormonilor de creștere poate promova, de asemenea, o mai bună funcționare a creierului, în special memoria și cogniția. Unele dovezi sugerează că hormonul de creștere îmbunătățește calitatea vieții generale.
      Cu toate acestea, dovezile care leagă o dietă alcalină de creșterea nivelului hormonilor de creștere sunt slabe. Unele studii au arătat că corectarea unui mediu puternic acid cu suplimente specifice precum bicarbonatul poate promova alcalinitatea, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că o dietă alcalină are beneficii similare.
      Îmbunătățirea durerilor de spate
      Câteva  cercetări sugerează că suplimentarea dietei cu minerale alcaline ar putea ajuta la simptomele durerilor de spate.
      Această cercetare nu testează în mod direct beneficiile unei diete alcaline, astfel încât nu este sigur dacă alimentele alcaline pot ajuta cu dureri cronice.
      Prevenirea osteoporozei
      Osteoporoza este un factor de risc major pentru fracturile osoase, în special la persoanele în vârstă și la femei. Unii susținători ai acestei diete spun că reduce cantitatea de calciu pierdută în urină și că aceasta reduce riscul de osteoporoză. Cu toate acestea, nicio dovadă științifică nu susține această afirmație.
      Acestea fiind spuse, consumul de mai multe fructe și legume poate îmbunătăți sănătatea oaselor. Dietele alcaline sunt bogate în aceste alimente. De asemenea, au tendința să fie săracă în proteine, ceea ce susține sănătatea oaselor și a mușchilor.
      Prin urmare, este puțin probabil ca o dietă alcalină să prevină osteoporoza. Dietele alcaline extrem de scăzute de proteine pot fi, de asemenea, un factor de risc pentru osteoporoză. O strategie mai bună este să consumi mai multe proteine, fructe și legume slabe.
      Promovarea mușchilor sănătoși
      Oamenii tind să piardă din masa musculară odată cu înaintarea în vârstă. Aceasta crește riscul de căderi și fracturi ale unei persoane și poate contribui și la slăbiciune și durere cronică. Un studiu din 2013 oferă dovezi preliminare că o dietă alcalină poate îmbunătăți sănătatea musculară.
      Cercetătorii au examinat 2.689 de femei într-un studiu pe termen lung în gemeni. Au descoperit o creștere mică, dar semnificativă a masei musculare în rândul femeilor, după o dietă mai alcalină.
      Care sunt alimentele alcaline și care trebuiesc evitate?
      Persoanele interesate să încerce o dietă alcalină ar trebui să mănânce mai multe alimente cu conținut scăzut de acid.
      Acestea includ:
      fructe- citrice, curmale, stafide, grapefruit, roșii, pepener, smochine, banane coapte, avocado, migdale etc. legume- ciuperci, spanac, ridiche neagră, castravete, broccoli, usturoi, ghimbir, fasole verde, varză, țelină, sfeclă roșie, orz, etc. semințe leguminoase, cum ar fi lintea tofu                                                                                
      Lintea, tofu și unele semințe sunt surse bune de proteine, dar este important să mănânci suficient pentru a compensa eliminarea produselor lactate și a cărnii.
      Persoanele interesate să încerce o dietă alcalină ar trebui să evite alimentele cu acid ridicat. Acestea includ:
      produse lactate, cum ar fi brânza și laptele hrana procesata peşte cafea alcool bauturi carbogazoase   Surse :
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23547550
      https://www.jrnjournal.org/article/S1051-2276(16)30188-1/fulltext
      https://www.healthline.com/nutrition/the-alkaline-diet-myth#ancestral-diets
      https://link.springer.com/article/10.1007/s00198-012-2203-7
      https://www.medicalnewstoday.com/articles/324271.php

    • Pierde în greutate:
       
      Consumă aceste fructe bogate în vitamina C pentru a reduce grăsimea abdominală
       
      Pierderea în greutate: Vitamina C este un nutrient solubil în apă, care furnizează antioxidanți organismului și este important și pentru sănătatea ochilor. Dar pentru cei care doresc să slăbească, acest nutrient prezintă un interes special datorită rolului său în metabolizarea moleculelor de grăsime.
      Dacă aveți o problemă cu greutatea și căutați să o remediați, este crucial să mâncați corect. Dar mâncarea corectă nu înseamnă doar scăderea numărului de calorii consumate. De asemenea, este important să obțineți un fel de nutriție adecvată și să pierdeți în greutate într-un mod sănătos și durabil. Una dintre cele mai mari greșeli ale celor care caută să slăbească este să se concentreze pe ajustarea cantității de macronutrienți consumați. Oamenii tind să uite că un număr de micro-nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele esențiale, pot avea, de asemenea, un rol major în procesul de pierdere în greutate.
                                                                                              
      Un astfel de micronutrient care poate parcurge un drum lung în a vă ajuta să slăbiți este vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic. Cu toții cunoaștem vitamina C ca vitamina prezentă în fructe citrice și că  este nutrientul din frunte care poate ajuta la stimularea imunității în organism.
      Dar știați că consumul de vitamina C poate stimula și pierderea în greutate? O deficiență de vitamina C vă poate împiedica să pierdeți în greutate. În plus, deficiența de vitamina C poate duce la simptome precum sângerarea gingiilor, precum și la apariția acneei și alte probleme ale pielii. Lipsa persistentă de vitamina C este caracterizată de o boală numită Scurvy, iar alte semne includ vânătăi ușoare ale corpului și  dureri musculare și ale articulațiilor. Așadar, acum când știi cât de important este să consumi vitamina C, să aruncăm o privire la motivul pentru care este foarte important să consumi vitamina C, în special pentru pierderea în greutate.
      Vitamina C pentru reducerea grăsimii abdominale și a kilogramelor în plus

      Vitamina C este un nutrient solubil în apă care furnizează antioxidanți organismului și este important și pentru sănătatea ochilor. Dar pentru cei care doresc să slăbească, acest nutrient prezintă un interes special datorită rolului său în metabolizarea moleculelor de grăsime. Nu este de mirare că persoanele care au deficiență de vitamina C sau a căror dietă nu include cantități optime de vitamina au o acumulare de grăsimi mai mare în jurul abdomenului și o circumferință mai mare a taliei. Dacă dorești să urmezi o dietă corectă care să includă tot ce ai nevoie organismului tau îți recomandam  faimoasa  Dieta Rina, Dieta Daneză și Dietei Deea.  Despre acestea puteți afla mai multe informați, detalii și rețete zilnice pe https://despre-diete.ro
      Un studiu din 2005, publicat în Journal of the American College of Nutrition, a arătat că deficiența de vitamina C poate încetini pierderea de masă grasă și că cei care au un aport mai mare de vitamina C au indici de masă corporală mai mici (IMC). Autorii studiului au concluzionat că creșterea aportului de vitamina C poate îmbunătăți oxidarea grăsimilor chiar și în timpul antrenamentelor cu intensitate moderată. Este totuși pertinent să menționăm aici că consumul de vitamina C nu este o modalitate sigură de a pierde în greutate.
      Cele mai bune surse dietetice de vitamina C pentru pierderea în greutate
      1. Lămâia

      Una dintre cele mai bune surse dietetice de vitamina C este lămâia, care poate fi consumată împreună cu apă caldă și miere de albine dimineața devreme pentru a viza țesutul adipos. O pulpă de lămâie de 100 g conține 53mg de vitamina C (conform datelor USDA). Citeste și despre beneficiile pentru siluetă a combinației dintre lămâie ș ghimbir.
      2. Guava

      Guava este una dintre cele mai puțin apreciate surse de vitamina C, cu 228,3 mg de nutrienți prezenți într-o porție de 100 gm de guavă (conform datelor USDA). Guava are de asemenea un număr scăzut de calorii și bogat în fibre și, prin urmare, este perfect pentru pierderea în greutate. Poți descoperi și alte 5 fructe care te ajută în lupta cu kilogramele în plus.
      3. Portocala

      Portocalele sunt delicioase și incredibil de bogate în vitamina C. Aproximativ aceeași cantitate de vitamina C ca și lămâile, portocalele conțin 53,2mg de nutrient la 100 g de fructe. Din acest fruct, și nu numai, poți realiza băuturi delicioase de detoxifiere pentru a arde mai repede grasimile.
       4. Papaya

      Papaya este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune fructe de slăbit. Sunt săraci în carbohidrați și încărcați cu vitamina C - o porție de 100 g de pulpă de papaya conține 62mg de vitamina C, poziționându-l  printre  cele mai bune fructe pe care să le consumi pentru încărcarea cu vitamina C. Descoperă și cum îți poate ingreuna deficitul de vitamina C planul de pierdere în greutate.
      Dacă aveți nelămuriri sau alte curiozități în legătură cu acest articol nu ezitați să adresați o întrebare pentru mai multe informații sau posteți în secțiunea de comentarii de mai jos.
      Surse :
      https://www.ndtv.com/food/weight-loss-load-up-on-these-vitamin-c-rich-fruits-to-cut-belly-fat-1959328
       

    • Deficitul de vitamina C poate strica cel mai bun plan de pierdere în greutate
       Iată ce trebuie să faceți
      Ratele de obezitate la adulți în lume s-au quadruplat aproape în ultimii 25 de ani. Fiind supraponderal sau obez crește substanțial riscul de boli, inclusiv diabet de tip 2, hipertensiune arterială, boli de inimă, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer. În lume, obezitatea reduce în medie speranța de viață cu trei ani, în timp ce obezitatea extremă sau „morbidă” reduce longevitatea cu o medie de opt până la zece ani.
      Din fericire, există o terapie ușoară și ieftină de pierdere în greutate și de reducere a grăsimilor pentru mulți care sunt obezi sau supraponderali: vitamina C. Dacă îți plac citricele și nu poți rezista să le consumi, atunci șansele sunt că nu ești deficitară de vitamina C. Dar dacă suferi de sângerare gingii sau probleme ale pielii, atunci este posibil să lipsești de această vitamină crucială.
                                                                                        
      Beneficiile vitaminei C
      Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor a identificat o relație cauză-efect între consumul de vitamina C (cunoscut și sub denumirea de acid ascorbic) și un sistem imun normal.
      Din 1970, când cercetătorul american Linus Pauling a publicat o carte pe această temă, oamenii de pe glob au luat vitamina C pentru a dobândi din nou imunitate contra infecțiilor bacteriene și virale (cum ar fi răcelile și gripa) și pentru a le combate odată ce apar.
      Această vitamină se mișcă ușor în cantități mari în celulele noastre imune. Are proprietăți antimicrobiene și promovează proliferarea celulelor albe din sânge (celule ale sistemului imunitar care protejează de boli infecțioase).
      Potrivit Serviciului Național de Sănătate (NHS), vitamina C are mai multe funcții importante. Acestea includ:
      Ajuta la protejarea celulelor și le menține sănătoase Menținerea pielii sănătoase, vaselor de sânge, oaselor și cartilajului Ajutor cu vindecarea rănilor                                                                    
      Este de asemenea excelent pentru sănătatea digestivă. Corpul absoarbe vitamina C prin partea superioară a intestinului gros, iar administrarea de vitamina C poate rezolva constipația și poate îmbunătăți eliminarea generală.
      Vitamina C ajută, de asemenea, la stres. După cum a relevat un studiu american, vitamina C reduce hormonii de stres la șobolani. Un alt studiu american făcut pe oameni a descoperit că în timpul exercițiilor fizice viguroase, adulții care luau vitamina C aveau frecvențe cardiace mai mici, niveluri reduse de efort și mai puțină oboseală generală. 
      În plus, vitamina C este sigură! Se află pe Lista Organizației Mondiale a Sănătății cu medicamente esențiale ca fiind unul dintre cele mai sigure și eficiente medicamente. Cantități mari (mai mult de 1.000 de miligrame pe zi) de vitamina C pot provoca dureri de stomac, diaree și gaze, dar aceste simptome se opresc atunci când excesul de vitamina C a trecut prin corp.
      Vitamina C, Pierderea în greutate si reducerea grasimilor
      Deși vitamina C este poate cel mai utilizat supliment nutrițional în lume, majoritatea oamenilor nu știu rolul terapeutic al acestuia împotriva excesului de greutate.
      Cu toate acestea, vitamina C a fost legată de niveluri mai scăzute de grăsime, în special în zona stomacului.
      Stomacul sau grăsimea abdominală, uneori numită „grăsime din burtă”, se referă la depozitele de țesut gras în sau în jurul cavității abdominale. Există două tipuri de grăsime abdominală. Primul este grăsimea superficială; aceasta este grăsimea care se află lângă suprafață, chiar sub piele. Al doilea este grăsimea viscerală; aceasta este grăsimea care se acumulează în jurul organului abdominal, cum ar fi intestinele și ficatul.
      Excesul de grăsime viscerală este legat de boli de inimă, accident vascular cerebral, cancer de sân și cancer colorectal. Acesta este cazul, deoarece grăsimile în plus declanșează eliberarea de hormoni care cresc tensiunea arterială, modifică nivelul colesterolului și reduc consumul de insulină al organismului. Scăderea grăsimii abdominale vă reduce riscul de apariție a acestor probleme.
      Datorită unui studiul german despre stres și vitamina C  sa  descoperit că o dietă bogată în vitamina C a provocat cortizolul hormonului stresului să revină rapid la nivelurile normale după o situație stresantă. Și atunci când hormonii de stres sunt prezenți pentru perioade mai scurte de timp în timpul și după evenimentele stresante, corpul este mai puțin probabil să păstreze grăsime în regiunea abdominală.
      O deficiență de vitamina C nu determină neapărat creșterea în greutate, dar vitamina pare legată de greutatea corporală și acumularea de grăsime. Oamenii de știință raportează că un aport mai mare de vitamina C tinde să fie asociat cu un indice de masă corporal mai mic (indicatorul principal al greutății sănătoase). Prin urmare, o deficiență de vitamina C poate împiedica pierderea în greutate și pierderea de grăsime corporală.
      Așadar, obținerea unor niveluri adecvate de vitamina C vă poate îmbunătăți dramatic șansele de a pierde grăsimea abdominală.
       
       
      Prezența vitaminei C poate ajuta la creșterea metabolismului corpului tău, ceea ce duce la pierderea în greutate, pierderea de grăsime și mai puțină grăsime abdominală. Fără niveluri suficiente de vitamina C, organismul nu poate folosi grăsimile stocate. Chiar și atunci când au pierdut în greutate, pacienții cu un aport scăzut de vitamina C tind să aibă mai multe grăsimi în zona burții decât cei cu un consum adecvat de vitamina C. Acest lucru este adevărat, deoarece vitamina C este necesară pentru metabolismul și reducerea țesutului gras.
      Cercetătorii care au observat persoane care se antrenează să slăbească au observat că un aport inadecvat de vitamina C are ca rezultat o scădere a utilizării grăsimilor depozitate în timpul exercițiului fizic. Chiar și cu activitate intensă, organismul tinde să nu metabolizeze grăsimea fără vitamina C. Cei care folosesc suplimente de vitamina C pe lângă exerciții fizice sau cei care consumă cantități adecvate în dietele lor, își măresc substanțial potențialul de ardere a grăsimilor.
      Toate acestea sunt susținute de numeroase studii, inclusiv unul publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriție. Potrivit cercetătorului, „statutul de vitamina C este invers legat de masa corporală. Persoanele cu statut adecvat de vitamina C oxidează cu 30 la sută mai multă grăsime în timpul unui antrenament moderat decât persoanele cu statut de vitamina C scăzut; astfel, persoanele epuizate de vitamina C pot fi mai rezistente la pierderea de masă de grăsime. ”
      Cele mai bune surse de vitamina C
                                                                          
      Unele dintre cele mai bune surse de vitamina C sunt citricele, precum și amla, guava, portocale, mango crud, tamarind, coacăz negru, căpșuni, citrice și sucuri de fructe. Legumele precum ardeiul gras, broccoli, kale, frunze de amarant, frunze de mentă și pătrunjelul sunt, de asemenea, surse bune de vitamina C.
      „Puțini oameni știu că ardeii grasi (capsicum) au mai mult de 2,5 ori vitamina C decât aceeași cantitate de portocale. Sucul de amla proaspăt are de 20 de ori mai multă vitamina C decât aceeași cantitate de suc de portocale. În cazul în care sucurile și fructele acre nu îți plac palatul, mergi pe semințele de dovleac și semințele de in, care sunt alimente funcționale uimitoare, cu cantități decente de vitamina C ”, spune Luke Coutinho, nutriționist holistic .
      Sisodia recomandă un aport de 40 mg la 90 mg zilnic pentru beneficii optime. „Fiind solubil în apă, este puțin probabil să fie dăunător pentru organism”, spune Ushakiran Sisodia, medic dietetician, Spitalul de specialitate Nanavati.
      Simptomele deficitului de vitamina C
      Interesant este că lipsa Vitaminei C poate fi reflectată din simptomele obișnuite precum senzația de corp slăbit, anemia și problemele pielii. Vitamina C este necesară pentru a produce colagen, o componentă importantă în țesuturile conective. Lipsa acestei vitamine scade funcția imunitară, reduce absorbția fierului, afectează metabolismul colesterolului și al altor funcții ale organismului ”, spune Sisodia.
      Unul dintre simptomele mai puțin cunoscute, care este adesea trecut cu vederea, este sângerarea gingiilor. Și cel mai bine este să nu-l ignorăm. Scorbutul este o boală cauzată de o deficiență de vitamina C și se caracterizează prin gingii umflate și sângerare. Poate fi fatal dacă este lăsat netratat ", spune Sisodia.
                                                                    
      Coutinho spune că, deși lipsa Vitaminei C nu poate duce imediat la sângerarea gingiilor, una prelungită poate provoca afecțiuni precum gingivita, care se caracterizează prin sângerarea gingiilor.
      Alte simptome sunt sângerările frecvente ale nasului, vindecarea lentă a rănilor sau pigmentarea întunecată după o rană minoră, dureri în articulații, păr despicat și unghii fragile. „Hemoragiile nasului se datorează capilarelor minuscule din nas care devin mai fragile din cauza lipsei de colagen și vitamina C, în timp ce părul uscat este legat de lipsa absorbției fierului, care este din nou catalizat de vitamina C”, spune Coutinho.
      Chiar dacă numeroase suplimente sunt disponibile pe piață, Sisodia spune că este cel mai bine să rămânem la sursele naturale de vitamină. Dar, în timpul bolii, trebuie să luați suplimente de vitamina C așa cum este prescris de medic, spune ea.
      Coutinho spune că suplimentele cu surse naturale de Vitamina C sunt opțiuni bune și, din moment ce organismul nu sintetizează și nu păstrează vitamina, este important să includem o cantitate zilnică suficientă în organism prin astfel de suplimente.
                                                                   
      Nu este o vitamină minune
      Rețineți, totuși, că vitamina C nu este un „medicament minune pentru pierderea în greutate”.
      Indiferent de cantitatea de vitamină C consumată, nu veți pierde în greutate dacă consumul zilnic de calorii este mai mare decât numărul de calorii pe care îl ardeți prin activități precum exercițiile fizice.
      Alocația zilnică sugerată de NHS pentru vitamina C pentru adulți este de cel puțin 40 de miligrame. Totuși, Academia Națională de Medicină din America recomandă zilnic 90 de miligrame de vitamina C pentru bărbați și 75 de miligrame pentru femei.
      Conform NHS, omul mediu are nevoie de aproximativ 2.500 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea. Pentru femeia obișnuită, cifra este de aproximativ 2.000 pe zi. NHS sugerează că o rată sigură de pierdere în greutate este de 1/2 la 1 kilogram pe săptămână. Pentru a realiza acest lucru, NHS sugerează limitarea zilnică a caloriilor la 1.900 maxim pe zi pentru majoritatea bărbaților și 1.400 pe zi pentru majoritatea femeilor. (Rețineți că aceste numere pot varia în funcție de vârsta, înălțimea, greutatea, metabolismul, nivelul de activitate fizică etc.)
       
      Dacă aveți nelămuriri sau alte curiozități în legătură cu acest articol nu ezitați să adresați o întrebare pentru mai multe informații sau posteți în secțiunea de comentarii de mai jos.
      Surse :
      https://www.dummies.com/health/exercise/lose-belly-fat/reach-for-vitamin-c-to-reduce-stress-and-belly-fat/
      https://www.nhs.uk/live-well/healthy-weight/start-the-nhs-weight-loss-plan/
      https://www.livestrong.com/article/534707-high-dose-vitamin-c-weight-loss/
      https://elladirocco.com/lose-weight-burn-fat-vitamin-c/
      https://www.hindustantimes.com/fitness/vitamin-c-deficiency-can-spoil-the-best-weight-loss-plan-here-s-what-to-do/story-oK5hnWXp7LQ8jEVbJKfZ6K.html

    • 17 Alimente
       
      Care ard grăsimile pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate
       
      Nu există nici un mod magic de a pierde în greutate instantaneu. Însă însoțite de exerciții fizice, aceste alimente au puterea de a antrena grăsime de care pur și simplu pare că nu poți  să scapi.
      1. Lapte, iaurt și brânza

       
      -Arzător secret de grăsimi: calciu-
      Există o mulțime de mituri despre lactate care circulă online, dar, după cum se dovedește, laptele ajută într-adevăr organismul- la fel ca iaurtul și brânza. O revizuire a mai mult de 90 de studii din revista Nutrition Review a relevat o legătură puternică între aportul ridicat de calciu și compoziția corporală îmbunătățită. Într-un alt studiu al Jurnalului Internațional al Obezității, cercetătorii au examinat 14 studii clinice aleatorii supravegheate și au descoperit că persoanele care au mâncat cele mai multe lactate au avut o reducere mai mare a grăsimii cu 1,6 kilograme decât cei care nu au consumat așa multe lactate. Acest lucru este posibil, deoarece calciul din lapte scade nivelul unei vitamine care încurajează celulele grase să crească, ceea ce face mai ușoară pierderea în greutate. Află miturile despre lactate pe care ar trebui să nu le mai crezi.
      2. Ovăz și orz

       
      Arzător secret de grăsime: fibre
      Să soluționăm asta o dată pentru totdeauna: atâta timp cât mănânci felurile potrivite, carbohidrații sunt de fapt buni pentru tine. De fapt, acestea sunt unul dintre alimentele care ard grăsimi și pe care ar trebui să le adăugați în farfurie din această seară. Bucurați-vă de o mâncare delicioasă de orz în loc de orez alb la cină și puteți fi bine în drumul dvs. pentru a înlătura grăsimile periculoase din zona abdomenului, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Mâncarea cerealelor integrale te ține sătul și te împiedică să te supraalimentezi. Orzul, în special, este cunoscut că crește încet glicemia, astfel încât aveți și picura de zahăr care anulează senzația de foame care poate apărea  la scurt timp după masă. 
      3. Ceaiul verde

      Arzător secret de grăsimi: catehină
      Ajutarea la pierderea în greutate este doar unul dintre beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde. "Catehinele cresc metabolismul și viteza cu care ficatul arde grăsime", spune autorul studiului Journal of Nutrition, doctor Kevin C. Maki, a cărui echipă a descoperit că consumul de ceai verde poate viza direct grăsimea abdominală. Pentru a obține rezultate, bea patru-șase căni de ceai verde  pe zi și alocăți cel puțin 180 de minute de exerciții fizice în fiecare săptămână. Faceți ceaiul mai sănătos al inimii dvs. adăugând suc de lămâie. Această împerechere cu alimente puternice permite ca catehinele să fie mai ușor absorbite în sistemele noastre. Descoperă și alte 5 ceaiuri care te vor ajuta în lupta cu kilogramele în plus.
       
      4. Ouăle

      Arzător secret de grăsime: proteine
      Proteina ajută la pierderea în greutate în mai multe moduri. În primul rând, corpul tău folosește mai multă energie - gândește-te la calorii - pentru a descompune alimentele proteice decât pentru a descompune alte alimente. Proteina vă ajută, de asemenea, să aveți grijă de masa musculară, deoarece pierdeți în greutate și, din moment ce mușchii ard mai multe calorii decât grăsimi, doriți să păstrați cât mai mult posibil. În cele din urmă, proteina potolește foamea mai bine decât o fac carbohidrații, spune Donald K. Layman, doctor, cercetătorul principal al studiului Journal of Nutrition, adăugând că scăderea carbohidraților a ajutat grupul care consuma proteine să slăbească. Un singur ou are șase grame de proteine, ceea ce le face unul dintre alimentele de top care ard grăsimile. Poti consuma însă și alimente bogate în proteine vegetale, având aceleași beneficii ca cele de origine animală.
      5. Nucile și migdalele

      Arzător secret de grăsimi: grăsimi bune
      Multe studii indică nucile - precum cel mai bun luptător de boli din cămară - ca unul dintre alimentele care ard grăsimi, pe care ar trebui să le adăugați la dieta dvs. (atât timp cât nu treceți măsura). Aceste doua alimente se regăsesc foarte des în rețetele zilnice a faimoasei dieta Rina  și fac parte și din alimentele permise a dietei Deea.  Nucile și migdalele conțin fibre, proteine și grăsimi bune, care pot crește sensibilitatea organismului la insulină, ajutând la pierderea în greutate. Nucile sunt una dintre cele mai bune surse non-pești de acizi grași omega-3, iar migdalele oferă un beneficiu suplimentar sub formă de calciu pentru refacerea oaselor. Documentați-vă în detaliu și despre cum vă ajută nucile să slabiți.
      6. Somon 

       
      Arzător secret de grăsime: Omega-3
      Consumul de grăsime ar putea suna ca o idee nebună atunci când încercați să pierdeți grăsime, dar obținerea mai multor acizi grași omega-3 din pește precum somonul ar putea fi doar ceea ce recomandă medicul dietetic, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Nutrition. „Deși mecanismele exacte nu sunt cunoscute, acizii grași omega-3 reduc masa de grăsimi”, spune Irene Munro, autoarea studiului și cercetător de la Universitatea din Newcastle din Newcastle, Australia. Pe lângă adăugarea de ani de viață, alte studii au descoperit că acizii grași omega-3 te fac să te simți mai puțin flămând și mai sătul până la două ore după ce ai mâncat o masă cu pește. Se recomandă  să mâncați somon sau un alt pește gras, cum ar fi macrou, hering sau conserve, cel puțin de două ori pe săptămână. Dacă nu vi se pare atrăgător, înlocuiți peștele cu alte alimente care ard grăsimile bogate în omega-3.
      7. Merele și perele

       
      Arzător secret de grăsimi: Flavonoide
      Ce au în comun aceste alimente? Conțin flavonoide, substanțe chimice naturale din alimentele vegetale care pot avea efecte de combatere a grăsimilor. Femeile care au consumat cele mai multe flavonoide au avut creșteri semnificativ mai mici ale indicelui de masă corporală într-o perioadă de 14 ani decât femeile care au mâncat  mai puțin aceste 2 alimente, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. „Studiile efectuate pe animale au arătat că aceste flavonoide pot crește cheltuielile cu energia [calorie], pot crește absorbția de glucoză în mușchi și pot crește arderea grăsimilor”, spune Laura Hughes, medic, investigatorul principal al studiului și epidemiolog nutrițional la Universitatea Maastricht din Olanda. Aflați beneficiile merelor - cum te protejează de boli și te ajută să slabești.
      8. Semințe de in

      Arzător secret de grăsimi: Lignan
      Aceste alimente strălucitoare, care ard grăsime, ambalează o armă secretă de pierdere în greutate: lignani. Ca compuși estrogeni, aceștia fac, de asemenea, semințele de in una dintre cele mai importante alimente de care toate femeile  au nevoie în dietele lor. Consumul de lignani la femeile aflate în postmenopauză a fost asociat cu un indice de grăsime corporală mai scăzut și masa corporală mai mică, potrivit unui studiu în Jurnalul Britanic de Nutriție. Încercați să macinați și să adăugați în fiecare zi o lingură de semințe de in la cereale, iaurt sau în la salată. Citiți în continuare ce propietăți și efecte asupra siluetei au seminetele de in .
      9. Oțet

      Arzător secret de grăsimi: acizi
      Știți deja că oțetul are întrebuințări super utile în toată casa, dar ar putea să-i facă și corpului ceva bun. Cercetătorii spun că oțetul este unul dintre alimentele care ard grăsimile, deoarece se bazează pe gene care produc enzime care ajută organismul să descompună grăsimile. Vrei să încerci? Bea 15 mililitri (aproximativ o lingură) de oțet zilnic, puteți să îl diluați-l cu lapte sau sifon pentru a-l face mai puțin acid și mai plăcut. 
      10. Cireșe și vișine

      Arzător secret de grăsimi: Melatonină
      Cireșele și visinele conțin niveluri ridicate de hormon melatonină, cheie pentru un somn sănătos. Și somnul de bună calitate este crucial pentru menținerea greutății. „Cercetările arată că, atunci când nu dormim suficient și ne simțim obosiți, dorim mai multe alimente bogate în calorii. Probabil că suntem și mai puțin activi, pentru că suntem obosiți ”, spune Erin Palinski-Wade, RD, expert în nutriție și diabet și autor al dietei pentru diabetul de 2 zile. „În general, recomand oamenilor să consume cireșe/visine - proaspete, uscate sau cu suc - în două sau trei ore înainte de culcare.”
      11. Cartofi dulci

      Arzător secret de grăsimi: beta-caroten
      Alimentele dulci și amidonice sunt adesea în afara limitelor, dar cartofii dulci satisfac ambele pofte - în plus, sunt și alimente care ard grăsime. Spre deosebire de alte alimente dulci și amidonice, cartofii dulci au un conținut ridicat de fibre. De asemenea, au un nivel ridicat de beta-caroten, un tip de antioxidanți, care oferă tuberculilor o culoare portocalie strălucitoare și, de asemenea, ajută la stabilizarea glicemiei. De asemenea, beta carotenul reduce rezistența la insulină, ceea ce împiedică transformarea caloriilor în grăsimi. Unele cercetări sugerează că cartofii dulci pot stimula chiar un hormon numit adiponectină, care ajută la mobilizarea grăsimilor din organism. Dacă nu esti fan al cartofilor dulci îi puteti înlocui cu alt aliment cu un nivel ridicat de beta-caroten : Vreau sa slabesc cu morcovi.
      12. Orez integral

      Arzător secret de grăsime: fibre
      „Oamenii pot arde cu până la 100 de calorii mai mult pe zi, când mănâncă cereale integrale față de cele albe pufoase”, spune Samantha Cassetty, MS, RD, o nutriționistă cu sediul în New York. „Mâncarea alimentelor în starea lor cea mai naturală este modul în care corpurile noastre sunt concepute pentru a le gestiona”, explică ea. „Organismele sunt mai eficiente la procesarea alimentelor în starea lor naturală, așa că asta vă oferă un avantaj.” Un studiu al Universității Tufts a descoperit că persoanele care mâncau trei sau mai multe porții zilnice de cereale integrale aveau mai puțină grăsime din burtă decât oamenii care mâncau aceeași cantitate. de calorii din carbohidrații prelucrați precum orezul alb, pastele sau pâinea. 
      13. Ceapă și usturoi

      Arzător secret de grăsime: Alicina
      Alicina, același compus care oferă cepei și usturoiului gustul și mirosul lor foarte puternice, oferă și proprietăți de combatere a grăsimilor. Ambele legume conțin uleiuri volatile și alicină - deși usturoiul are mult mai multă alicină decât ceapa. Dar studiile indică faptul că uleiurile din ambele legume pot ajuta la controlul acumulării de grăsime și a greutății corporale.
      14. Portocalele roșii

      Arzător secret de grăsimi: Vitamina C
      „Portocalele roșii au unul dintre cele mai mari conținuturi de vitamina C din toate citricele”, spune Palinski-Wade. „Și atunci când ai niveluri ridicate de vitamina C în fluxul sanguin, nivelul de stres revine la normal mai repede.” De ce este bine acest lucru pentru înlăturarea grăsimilor? Deoarece nivelurile ridicate de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, pot încuraja organismul să păstreze grăsime, în special în jurul mijlocului; atunci când vitamina C scade acei hormoni, este mai ușor să slăbești. Portocalele roșii proaspete , așa-numite datorită pulpei roșii strălucitoare, pot fi consumate sub formă de gustare sau secționate în salate. 
      15. Alge marine

      Arzător secret de grăsime: iod
      Algele marine - în sushi, salate sau foi uscate pentru gustare - sunt ușoare și pline de iod, un mineral care ajută la reglarea funcționării glandei tiroide. Una dintre activitățile tiroidei este să reglementeze metabolismul corpului tău, motiv pentru care persoanele ale căror tiroide nu produc suficiente hormoni se pot lupta cu excesul de greutate. Cercetările arată că consumul de alge marine poate fi util pentru pierderea grăsimii, în special în jurul mijlocului. Soiurile de alge brune conțin un compus numit fucoxantină care ar putea fi util în special pentru pierderea în greutate - crește numărul de calorii pe care corpul le arde. 
      16. Proteina din zer

      Arzător secret de grăsime: Leucine
      Toate proteinele nu sunt egale: proteina din zer - de obicei vândută sub formă de supliment de pulbere pentru a adăuga shake-uri și smoothie-uri - poate fi utilă în special pentru pierderea kilogramelor. Acest lucru se poate datora nivelului ridicat de leucină - un aminoacid care ajută organismul să sintetizeze proteine. „Ca un supliment pe bază de proteine, promovează menținerea și creșterea mușchilor”, spune Jennifer McDaniel, RD, proprietarul terapiei nutriționale McDaniel. Unele cercetări au arătat că este mai eficient la suprimarea apetitului în comparație cu alte surse de proteine. Într-un studiu mic, proteinele din zer s-au găsit superioare în ritmul metabolic crescând în comparație cu alte tipuri de surse bogate în proteine, cum ar fi cazeina sau soia. 
      17. Ardei iuți

      Arzător secret de grăsime: Capsaicină
      Dacă ați simțit vreodată arsura unui ardei iute sau a cayenne, habañero sau jalapeño - probabil nu vă va surprinde să aflați că acești ardei ar putea ajuta și la arderea caloriilor. „Capsaicina, compusul găsit în ardei iute [și alți ardei iute] poate crește ușor rata metabolică”, spune Sharon Palmer, RDN, The Diet-Planted Dietetic. „Crește cheltuielile cu energia.” Potrivit Palinski-Wade, „Pe lângă faptul că capsaicina este termogenă, consumul de ardei iute te face să te simți mai mulțumit.” Ea o compară cu senzația pe care o ai după ce te speli pe dinți și nu mai vrei să mănânci nimic din cauza gustului mentolat din gură. 
      Dacă aveți nelămuriri sau alte curiozități în legătură cu acest articol nu ezitați să adresați o întrebare pentru mai multe informații sau posteți în secțiunea de comentarii de mai jos.
      Surse :
      https://www.prevention.com/weight-loss/a20438801/dairy-can-assist-weight-loss-burn-fat/
      https://academic.oup.com/jn/article/139/2/264/4750912
      https://www.freedieting.com/sweet-potatoes-carbohydrate
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15930480
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19713172
      https://www.rd.com/health/healthy-eating/foods-that-burn-fat/

    • Ajută-ți corpul să lupte împotriva kilogramelor în plus utilizând scorțisoara
       
      Scorțișoara a fost folosită în arena medicală de mii de ani. Europenii din Evul Mediu au amestecat scorțișoara cu carnea ca conservant și grecii din secolul al VI-lea prescris scorțișoară pentru a ajuta la indigestie și alte boli. Dar astăzi vorbim despre pretențiile populare cu privire la scorțișoară ca ajutor pentru pierderea în greutate.
                                                                                         
      Cum ne ajută scorțișoara să pierdem în greutate?
      Iată o serie de afirmații privind sănătatea centrate în jurul rolului scorțișoarei în pierderea în greutate:
      Scorțișoara  crește sensibilitatea la insulină și scade glicemia - ambele componente cheie pentru pierderea în greutate și controlul diabetului de tip 2. Scorțișoara este, de asemenea, un stimulent al metabolismul, deoarece corpul tău folosește mai multă energie pentru a prelucra condimentele decât pentru alte alimente. Este plină de fibre, un element nutritiv care este esențial pentru atingerea acelui sentiment saturație și semnalează organismului tău că foamea a trecut.                                                                         Afirmațiile cu privire la impactul scorțișoarei asupra insulinei și a zahărului din sânge sunt destul de credibile. Știm doar că acele descoperiri nu sunt legate direct de pierderea în greutate. Când este vorba de un stimulator al metabolismului, datele pe care le avem sunt minime. Și deși este bine documentat faptul că fibrele te ajută să te simți plin și că o dietă bogată în fibre poate fi de ajutor pentru pierderea în greutate, este puțin probabil să obții multă fibră numai din scorțișoară. Nu se poate consuma foarte multă scorțișoară într-o zi. De fapt, prea multă scorțișoară poate fi toxică, așa că nu întreceți măsura.
      Scorțișoara poate ajuta la pierderea în greutate. Puțin scorțișoară adaugă multă aromă mâncărurilor,cu un număr de calorii minime și asta este întotdeauna un lucru bun când vine vorba de dieta ta. O linguriță întreagă are doar șase calorii și aproximativ 2 g de carbohidrați, plus un pic mai mult decât un gram de fibre. Scorțișoara poate îmbunătăți, de asemenea, dulceața din alimente, ceea ce înseamnă mai puțină nevoie de zahăr sau de alți îndulcitori.
                                                                         
      Scorțișoară ar putea fi secretul pierderii în greutate? Iată ce spun studiile de specialitate .
      Acesta este sezonul în care căutați cea mai bună modalitate de a evita creșterea în greutate, iar în acest sezon veți găsi o singură aromă care ar putea ajuta la echilibrarea acestei suprasolicitări. Dacă sunteți un fan de scorțișoară, un nou studiu are vești bune pentru talia dvs.
      Un studiu recent a descoperit că atunci când șobolanii au consumat alimentele bogate în grăsimi cu scorțișoară, cântăreau mai puțin și aveau mai puțină grăsime în zona burții decât rozătoarele care nu luau suplimente de scorțișoară. Alte studii sugerează scorțișoara, uleiul esențial care dă aroma scorțișoarei, ajută șoarecii să mănânce mai puțin și să împiedice creșterea în greutate, dar cercetătorii nu erau siguri dacă ar fi valabil pentru oameni - până acum.
      Cercetătorii Institutului de Științe ale Vieții a Universitații din Michigan au tratat probe de celule de grăsime umană cu cinamaldehidă, iar concluziile lor se regăsesc în jurnalul Metabolism în care vom găsi  câteva descoperiri promițătoare.
      Frustrant, așa cum este, corpul tău este conceput pentru a începe stocarea de energie sub formă de grăsime cât mai curând posibil. Pentru strămoșii noștri, păstrarea grăsimii însemna menținerea corpului cald și a avea mai multă energie când vremurile devenin dure, spune co-autorul studiului Jun Wu, doctorat. "Abia relativ recent, surplusul de energie a devenit o problemă", spune ea într-un comunicat. „De-a lungul evoluției, problema opusă - deficiență de energie - a fost problema. Așadar, orice proces consumator de energie se oprește de obicei în momentul în care organismul nu are nevoie de el. ”
      Apoi, trucul este să îți menții metabolismul, astfel încât corpul tău să nu recurgă la depozitarea grăsimii - și acolo este scorțișoara. Această nouă cercetare a descoperit că celulele tratate cu cinamaldehidă au început să exprime gene și enzime care stimulează mai mult metabolismul. Compusul de scorțișoară a determinat celulele grase să continue să ardă în loc să intre în depozitare, astfel că cercetătorii cred că ar putea ajuta la lupta împotriva obezității. Nu ratați aceste alte 17 alimente care arde grăsimea încăpățânată.
      Cât de multă scorțisoară poți consuma într-o zi ?
      1.Scorțișoară Pulbere - 1,2 linguriță. Pe zi (6g / 0,2oz). Amintiți-vă că ar trebui să amestecați scorțișoara pudră în alimente. Doar înghițirea ei este corozivă pentru stomacul tău. Se amestecă în smoothie-uri, se prepară într-un ceai pudră, se adaugă în supe și tocanite.

       
       
       
       
      2. Batoane de scorțișoară - 1 baton de 3 inch pe zi (6g / 0,2 oz) - Cel mai bun mod este să fierbeți într-un ceai un baton de scorțișoară. Această metodă va asigura niveluri bune de scorțișoară ca proces de preparare cu extract din tot ceea ce este bun în scorțișoară, în special uleiurile esențiale. Puteți încorpora scorțișoară și în alte rețete. Fiecare dintre batoanele de scorțișoară cântăresc aproximativ 5g ceea ce este în limita zilnică.
      Cum să comsumați scorțișoară pentru pierderea în greutate? Rețete și idei.
       Dieta Rina oferă foarte multe variante de rețete care conțin scorțișoară și pot fi consumate în toate cele patru categorii de nutrienți: ziua proteinelor, ziua amidonoaselor,  ziua zaharurilor și ziua vitaminelor. Acestea pot fi consumate sub formă de salate, supe, smoothies sau pur și simplu prin adăugarea lor în alimentația zilnică. 
      Câteva rețete delicioase sunt detaliate mai jos, însă puteți găsi mai multă diversitate pe https://despre-diete.ro/retete-dieta-rina/ .
      1. Băutură răcoritoare cu mere și scorțișoară
      1 măr tăiat în felii subțiri. Scoateți semințele.
      1 baton de scorțișoară.
      Nu recomand să folosiți scorțișoară pudră.
       
       
       
       
      2. Mere coapte cu sos de zmeură

       
       
       
       
       
      3 mere 6 linguri de apă zeamă de lămâie un baton de vanilie un baton de scorțișoară cuișoare 200g zmeură (sau orice alte fructe de pădure) Se curăţă 3 mere de coajă, se scoate cotorul şi se taie felii. Se pun într-o tigaie, se adaugă 6 linguri de apă, zeamă de lămâie, coajă de lămâie şi (opţional) un baton de vanilie, un baton de scorţişoară şi câteva cuişoare. Se fierbe înăbuşit la foc potrivit până când merele se înmoaie pe jumătate. Se aşează pe o farfurie şi se lasă la răcit. Se spală 200 g de zmeură (sau orice alte fructe de pădure) şi se pasează într-un mixer, apoi se toarnă peste mere.
      3. Banane sote 
      2 banane unt scorțișoară  
       
      Incercaţi banane la grătar. Se curăţă 2 banane de coajă şi se ung cu o lingură de unt topit, apoi se presară praf de scorţişoară. În loc să le preparaţi la grătar, le puteţi găti şi într-o tigaie de teflon: se ung bananele cu unt, se sotează câteva minute şi se presară praf de scorţişoară când sunt gata.
      4. Pere cu miere de albine
      3 pere cuișoare zahăr vanilat miere de albine scorțișoară nuci   
      Se taie 3 pere galbene mari în felii subţiri si se fierb în puţină apă cu cuişoare şi, eventual, zahăr vanilat. După ce s-au răcit, se adaugă o lingură de miere de albine şi puţină scorţişoară. Se amestecă încet pentru ca mierea să se dizolve şi se presară nuci  tăiate mărunt.
      5. Compot de fructe

       
       
       
       
       
      o cană de coacăze negre 2 prune o pară 300 ml apă coajă rasă de la o lămâie scorțisoară Dacă aveți nelămuriri sau alte curiozități în legătură cu acest articol nu ezitați să adresați o întrebare pentru mai multe informații sau posteți în secțiunea de comentarii de mai jos.
      Surse :
      https://www.rd.com/health/diet-weight-loss/cinnamon-weight-loss/
      https://www.verywellfit.com/does-cinnamon-help-you-lose-weight-1087899
      https://www.stylecraze.com/articles/cinnamon-for-weight-loss/#gref
      https://www.cinnamonvogue.com/how_much_cinnamon_is_safe_to_take.html
       

    • Pierde în greutate:
       
       Cele mai bune băuturi de detoxifiere pe timp de vară pentru a arde mai repede grăsimile
      Verile sunt un moment ideal pentru a pierde în greutate. Avem tendința de a mânca mai puțin și de a transpira mai mult, ceea ce duce la o tendință generală de a scăpa de acele kilograme mai repede. Sezonul necesită o dietă adecvată, care menține un aport constant de nutrienți esențiali pentru organism, astfel încât să poți pierde în greutate într-un mod sănătos. Mai mult, sa te menții hidratată este extrem de esențial. Băutul apei, a apei de cocos, a sucului de lămâie și a altor băuturi hidratante este esențială pentru a te menține sănătos și plin de viață în timpul verii. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să recuperați electroliții care se pierd prin transpirația dvs. Deci, dacă sunteți cineva care caută să slăbească și să taie grăsimea corporală în această vară, băuturile de detoxifiere pot fi adaosuri excelente la dieta dvs. de vară.
      În realitate, pierderea în greutate necesită angajament pentru un plan de alimentație sănătoasă, precum și exerciții fizice regulate, ambele care trebuie ajustate pe măsură ce corpul tău se schimbă. Dacă încă nu te-ai decis din multitudinea de variante ce dietă să alegi te putem ajuta cu mai multe detalii despre Dieta Rina, la care poți găsi rețete zilnice, dieta Daneza și dieta Deea. Cel mai bine ar fi să te documentezi despre toate și apoi să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai mult în functie de disponibilitatea pe care o ai și de rezultatele pe care dorești să le obții. Indiferent care va fi alegerea ta fii fără griji ca vei avea rezultate vizibile, aceste diete fiind încercate de mii de persoane din întreaga lume. 
                                                                                  
      Cum funcționează detoxifierea
      Dezintoxicarea medicală reprezintă o parte importantă în lupta cu dependența, dar problema cu băuturile și dietele populare de detoxifiere, explică specialiștii de la Rush University Medical Center, este că producătorii  de produse de detoxifiere nu definesc niciodată ce toxine ar trebui să înlăture produsul sau cât de exact produsul lor le îndepărtează.
      Există două tipuri de toxine la care sunteți expus în mod normal, explică experții de la The Well de la Northwell Health. Exotoxinele sunt cele la care sunteți expus, cum ar fi fumul, fumurile de evacuare, vaporii de vopsea și polenul. Endotoxinele sunt produse secundare ale funcțiilor tale metabolice normale, precum respirația și digestia alimentelor. Niciun tip de toxină nu este afectată  de băuturile dietetice.
      Corpul nostru are o metodă elegantă și eficientă de detoxifiere și un sistem complex care funcționează în fiecare secundă a vieții. Acesta includ ficatul, rinichii și plămânii. Ficatul și rinichii acționează pentru a filtra, neutraliza și excreta toxinele la care sunteți expus, ne asigură experții de la Baylor College of Medicine. De asemenea, aceștia subliniază că lipsirea corpului de calorii și nutrienți îngreunează funcționarea sistemului dumneavoastră de detoxifiere naturală, la fel cum mașina dvs. nu poate rula dacă nu are combustibil.
      Cum funcționează pierderea în greutate
      Cel mai simplu răspuns în ceea ce privește modul în care funcționează pierderea în greutate ar fi  să consumi  mai puține calorii decât corpul tău poate să ardă într-o perioadă de timp. Dacă doar de atât ar fi fost nevoie atunci pierderea în greutate nu ar fi o astfel de luptă aprigă. Dar experții de la Massachusetts Institute of Technology explică, de asemenea, că trebuie să vă asigurați că fiecare calorie este bogată în nutrienți, precum și să vă asigurați că nu consumați atât de puține calorii, încât corpul dvs. începe să le acapareze.
      Folosirea băuturilor de detoxifiere dietetică care îți scad drastic numărul de calorii te poate pune în pericol în cazul în care organismul tău începe să se înfometeze, și metabolismul tău încetinește până când începi să arzi mai puține calorii decât în mod normal. Puteți combate acest lucru prin exerciții fizice, dar dacă nu primiți suficientă nutriție pentru a vă susține antrenamentul, vă creșteți riscul de rănire.
                                                                      
      Cel mai sigur și eficient mod de a pierde în greutate, reamintesc autoritățile de sănătate de la Universitatea din Delaware, este să se urmărească o pierdere în greutate lentă și constantă cu o dietă care să includă fructe și legume proaspete, cereale integrale, proteine slabe, cum ar fi pui și pește, nuci, semințe și acizi grași esențiali, precum cei găsiți în avocado și uleiul de măsline. Una din dietele care include un regim alimentat bazat pe aceste alimente este Dieta Rina, conform căreia în fiecare zi, poți consuma doar anumite categorii de nutienți clasificați astfel : ziua proteinelor, ziua amidonoaselor, ziua zaharurilor și ziua vitaminelor.  De asemenea, recomandă 150 de minute de exerciții moderate pe săptămână sau 75 de minute de efort intens, împreună cu  antrenamentul cu greutate cel puțin de două ori pe săptămână.
      Cum se prepară o băutură de detoxifiere
      Pentru fiecare rețetă de băutură detox detaliată mai jos, etapele de pregătire sunt cam aceleași:
      Puneți ingredientele în partea de jos a unui recipient sau a unei sticle de infuzor de fructe. Acoperiți cu gheață aproximativ 1/2, apoi umpleți cu apă. Se introduce la frigider cu 1 oră înainte de servire. Puteți reumple recipientul de 2-3 ori înainte să înceapă să piardă aromă. 5 rețete băuturi de detoxifiere
      1. Băutură răcoritoare cu mere și scorțișoară
      Această rețetă clasică a fost făcută mai întâi de Audrey Johns pe blogul ei LoseWeightbyEating.com încă din 2012. De atunci s-a transformat într-un fenomen mondial și a contribuit la deschiderea unei noi nebunii de apă infuzată.
      Nu numai că această rețetă are un gust delicios , dar are și multe avantaje pentru sănătate. Fitonutrienții și antioxidanții din mere pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer, hipertensiune arterială, diabet și boli de inimă. (1)
      Și scorțișoara are, de asemenea, o mulțime de beneficii mari pentru sănătate, făcând din aceasta o apă de detoxifiere ideală. (2)
      Ingrediente pentru apa Detox cu scortisoara și mere:
      1 măr tăiat în felii subțiri, îmi place Fuji, dar alege-ți preferatul. Scoateți semințele. 1 baton de scorțișoară. Nu recomand să folosiți scorțișoară pudră.                                                                          
      2. Băutură răcoritoare cu lime, mentă și castravete
      Aceasta este rețeta perfectă de răcorire într-o zi caldă. Gustul ușor amar al castraveților este perfect echilibrat cu dulceața încântătoare a lime-ului, iar menta oferă o aromă aproape dulceagă, oferind acestei rețete o aromă minunată.
       Ingrediente pentru apă Detox Lime ,Castraveți  și Menta
      1 lime, felii subțiri Castravete de 5 inci, feliat în inele 5 frunze de mentă                                                                      
      3. Băutură răcoritoare Slim Down
      Aceasta este o rețetă cu adevărat populară. Dulceața lămâilor este echilibrată cu gustul unic, moale al castraveților, iar dulceața grapefruit-ului ajută la adăugarea unui element plăcut de aromă.
      Porția dublă de citrice din această rețetă tangibilă ajută la furnizarea unei doze sănătoase de Vitamina C, care este plină de antioxidanți și are multe beneficii uimitoare pentru sănătate, inclusiv protecția împotriva deficiențelor sistemului imunitar, bolilor cardiovasculare, problemelor de sănătate prenatală, bolilor ochilor și chiar pielii ridate. 
      Ingrediente apă Detox Slim Down  :
      Apă purificată 1,5 L ½ lămâie, feliată ½ lime, feliat ½ grapefruit, feliat 1  castravete, feliat                                                             
      4. Băutură răcoritoare cu afine și portocale
      Această rețetă de băutură de detoxifiere cu afine și portocale este la fel de frumoasă de privit, precum este delicioasă de băut.
      Această rețetă nu este tocmai o băutură „detox”, dar să fim sinceri aici, apa este cheia! Dacă îți poți bea porția de apa în fiecare zi, îți vei crește în mod natural metabolismul și îți vei spăla sistemul. Această rețetă de apă cu fructe a fost făcută pentru a face pur și simplu gustul apei mai delicios. Dar asta nu înseamnă că celelalte ingrediente nu aduc nici un beneficiu.
      Portocalele sunt citrice pline de Vitamina C, care se știe că crește metabolismul și ajută la tonifierea pielii. 
      Afinele sunt pline de antioxidanți și fibre, ceea ce le face un super aliment care te face mai sănătos, mai frumos și cel mai bun în toate, ele reduc în mod natural pofta de mâncare. 
      Ingrediente pentru apa Detox afine și portocale:
      2 portocale  tăiate în pene o mână de afine                                                      
      5. Băutură răcoritoare cu căpșuni, lămâie și mentă
      Căpșunile sunt un ingredient foarte popular pentru apa de detoxifiere, iar această rețetă le combină cu cele mai bune ingrediente de până acum! Dulceața delicioasă a căpșunilor este echilibrată cu fragilitatea lămâilor, iar aroma de mentă răcoritoare o înconjoară perfect.
      Dacă puneți căpșunile pe fundul paharului sub gheață și o topiți cu felii de lămâie galben strălucitor, veți obține un efect de culoare triplă în strat cu frunze mici de mentă verde amestecate. , delicios și frumos, de asemenea!
      Ingrediente apă Detox cu căpșuni, mentă și lămâie :
      1 lămâie, feliată subțire 15 căpșuni sferturi 5 frunze de mentă                                                            
      Concluzie
      Când vine vorba de scădere în greutate și de apă , cei doi merg mână în mână. Apa potabilă vă ajută să vă crească metabolismul, să fie ferm și să vă curățați pielea și să promovați un tract digestiv sănătos.
      Acum, dacă ai 5  rețete delicioase de încercat și nu ai nicio scuză pentru a nu-ți bea apa. Vă recomandăm un 1,9 l de apă sau apă infuzată cu fructe pe zi pentru beneficii optime pentru sănătate.
      Așa că beți-vă varianta preferată și vă rugăm să vă asigurați că comentați mai jos și spuneți-ne care au fost părerile voastre, alți cititori vor conta pe voi pentru a împărtăși care dintre aceste 5 este cea mai gustoasă.
      Surse:
      https://www.ndtv.com/food/weight-loss-5-best-summer-detox-waters-to-burn-fat-quicker-1836131 https://www.medicalnewstoday.com/articles/325221.php https://www.livestrong.com/article/306795-detox-drinks-to-lose-weight/ https://loseweightbyeating.com/detox-water-recipes-fast-weight-loss/



×
×
  • Create New...