Jump to content
Totul despre diete
 • Sign in to follow this  

  10 moduri simple și naturale de a vă îmbunătăți sistemul imunitar

     (0 reviews)

  Admin

   

   

   

   

   

  10 moduri simple și naturale de a vă îmbunătăți sistemul imunitar

   

  Conform Centrului pentru controlul bolilor, virusurile gripei continuă să facă rau în 41 de state. Ți-ai făcut vaccinul antigripal? Bine, fă-o din nou și anul viitor.

  Cu toate acestea, rețineți că și alți viruși provoacă boli respiratorii: virusuri parainfluenza, adenovirusuri, coronavirusuri, rinovirusuri ... fără a menționa bacterii precum Streptococcus.

  În ciuda faptului că întreaga planetă este plină cu microorganisme infecțioase, de cele mai multe ori, ești sănătos, nu? Acest lucru se datorează sistemului imunitar, care te apără de microbii care provoacă boli. Acum, în afară de recunoștință este foarte important să facem si noi ceva  pentru a optimiza funcția acelui sistem imunitar.

  ajutati imunitatea

  1. Dormi suficient și gestionează-ți stresul. Privarea de somn și suprasolicitarea stresului cresc cortizolul hormonal, a cărui creștere prelungită suprima funcția imunitară.

  2. Evitați fumul de tutun. Acesta subminează apărările imune de bază și crește riscul de bronșită și pneumonie la toată lumea, precum și infecții ale urechii medii la copii.

  3. Bea mai puțin alcool. Consumul excesiv afectează sistemul imunitar și crește vulnerabilitatea la infecțiile pulmonare.

  4. Mănâncă o mulțime de legume, fructe, nuci și semințe, care vor oferi organismului tău nutrienții de care sistemul imunitar are nevoie. Un studiu efectuat la adulți mai în vârstă a arătat că stimularea aportului de fructe și legume a îmbunătățit răspunsul anticorpilor la vaccinul Pneumovax, care protejează împotriva pneumoniei Streptococcus.

  legume si fructe pentru imunitate

  5. Luați în considerare probioticele. Studiile indică faptul că suplimentele reduc incidența infecțiilor respiratorii și gastro-intestinale. De asemenea, s-a dovedit că produsele lactate fermentate reduc infecțiile respiratorii la adulți și copii.

  6. Petrece mai mult timp afară. Lumina solară declanșează producția de vitamina D. a pielii. Vara, o expunere de 10-15 minute (faraă protecție solară) este suficientă. Cu toate acestea, din noiembrie până în februarie, lumina soarelui este prea slabă și puține alimente conțin această vitamină. Nivelurile scăzute de vitamina D se corelează cu un risc mai mare de infecții respiratorii. Un studiu din 2010 la copii a arătat că 1200 UI pe zi de vitamina D suplimentară au redus riscul de gripă A. Cu toate acestea, un studiu din 2012 care a implicat suplimentarea adulților cu cancer de colon cu 1000 UI pe zi nu a reușit să demonstreze protecție împotriva infecțiilor respiratorii superioare.

  7. Mănâncă usturoi. Usturoiul este un agent antimicrobian cu spectru larg și stimulent imunitar. Deoarece căldura dezactivează un ingredient activ cheie, adăugați-l la alimente chiar înainte de servire.

  8. Mâncați ciuperci medicinale, cum ar fi shiitake și maitake (uneori vândute ca „găină din pădure”). Un studiu recent a arătat că un extract concentrat de shiitake a îmbunătățit funcția imunitară la femeile cu cancer de sân.

  maitake ciuperci

  9. Încercați plante cu suport imunitar. Dacă aveți infecții recurente, luați în considerare consumul de plante care susțin imunitatea, cum ar fi eleuthero (Eleutherococcus senticocus), ginseng asiatic (Panax ginseng), ginseng american (Panax quinquefolius) sau astragalus (A. membranaceus).

  10. Faceți o tinctură de echinacea. Este bine să aveți la îndemână când virusurile respiratorii vă copleșesc.

  Rețetă adaptată din 500 de remedii de acasă testate în timp și știința din spatele lor.

  tinctura echinaceea

  La un borcan se adaugă 1 cană rădăcină măcinată de Echinacea purpurearoot, o specie dovedită că îmbunătățește funcția imunitară și reduce moderat severitatea și durata simptomelor de răceală. Se adaugă 1½ cană de votcă și se amestecă. Dacă nu există 1 - 2 centimetri de vodcă stratificat deasupra rădăcinii , adăugați mai multe votcă. Se agită zilnic.

  După 4 săptămâni, strecurați prin tifon într-un borcan curat.

  La primul strănut, luați ½ linguriță de tinctură diluată în apă la fiecare două ore în timp ce este treaz. După două zile, reduceți doza la ½ linguriță de 3 ori pe zi, pe durata răcelii.

  Surse:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3711972/

  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24014734

  3. https://academic.oup.com/ajcn/article/91/5/1255/4597253

  4. https://academic.oup.com/ajcn/article/96/6/1429/4571488

  5. https://www.quartoknows.com/books/9781592335756/500-Time-Tested-Home-Remedies-and-the-Science-Behind-Them.html

  6. https://www.everydayhealth.com/columns/white-seeber-grogan-the-remedy-chicks/ten-simple-natural-ways-to-boost-immune-system/

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest×
×
 • Create New...