Jump to content
Totul despre diete
 • Boala pulmonara obstructiva cronica: cauze, simptome, tratament

     (0 reviews)

  Admin

  Boala pulmonara obstructiva cronica

  Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) este caracterizata printr-un flux de aer sarac, care face respiratia dificila. Barbatii sunt mai predispusi la aceasta boala decat femeile. Cauza principala a BPOC este fumatul. Alte cauze includ: expunerea pe termen lung la fumatul pasiv si a altor substante iritante pulmonare, cum ar fi poluarea aerului, fumul chimic si praful din mediu sau cel de la locul de munca.

  Cauze, simptome, tratament

  Initial, boala nu prezinta niciun simptom sau doar simptome usoare, insa de-a lungul timpului simptomele pot include tuse persistenta, care produce o multime de mucus, dificultati de respiratie, respiratie suieratoare, senzatie de apasare in piept, lipsa de energie si de pierdere in greutate. In cazul in care nu este controlata, BPOC poate duce la alte complicatii, cum ar fi  infectiile respiratorii, hipertensiune arteriala, probleme cardiace, cancer pulmonar si depresie. Daunele pulmonare cauzate de BPOC sunt ireversibile. Cu toate acestea, cu o modificarile a stilului de viata, medicamente si remedii naturale simple, aveti posibilitatea de a controla simptomele si de a minimaliza probabilitatea deteriorarii starii de sanatate in continuare. 

  Boala pulmonara

  Daca suferiti de BPOC, renuntati la fumat, aceasta decizie va ajuta la gestionarea starii si la  imbunatatirea respiratiei. Fumul de tigara contine mii de substante chimice nocive  care prin inhalare afecteaza plamanii. De-a lungul timpului, aceste toxine provoaca iritatii pulmonare anormale, determinand aparitia BPOC. Chiar si o usoara schimbare a vremii sau a temperaturii poate declansa simptomele acestei boli. Fie ca este foarte cald si umed sau foarte rece, trebuie sa fiti foarte atenti, fiecare tip de vreme aduce propriul set de probleme de respiratie. Evident, nu este posibil sa puteti controla climatul exterior, dar puteti gestiona atmosfera din interior.

  Exercitiile de respiratie pot ajuta la imbunatatirea respiratiei in cazul persoanelor care sufera de BPOC. Respiratia efectuata cu buzele incretite si respiratia diafragmatica sunt foarte utile in acest sens. Respiratia cu buzele incretite este un exercitiu simplu pentru a putea controla dificultatile de respiratie. Aceasta ajuta, de asemenea, la relaxare, amelioreaza anxietatea si se poate respira normal.

  In cazul in care suferiti de BPOC, trebuie sa beti cat mai multe lichide pe tot parcursul zilei. Hidratarea organismului va pastra mucusul subtire, astfel incat sa puteti respira in mod corespunzator.

  Persoanele cu BPOC tind sa aiba un nivel scazut de vitamina D. Aceasta vitamina vitala protejeaza organismul impotriva infectiilor virale si bacteriene. De asemenea, reduce compusii din organism care distrug tesuturile si ajuta la functia plamanilor. Expunerea la lumina soarelui dimineata devreme pentru aproximativ 10 minute (fara protectie solara) ajuta organismul sa produca vitamina D.  User Feedback

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest×
×
 • Create New...