4 Metode pe care să nu le alegi niciodată dacă vrei să slăbești

Cele mai vizualizate

Unele dintre cele mai ciudate metode de slăbit fac rău organismului și sănătății. Și totuși, din dorința de a-și atinge silueta ideală, oamenii recurg la tot felul de soluții pe care niciun nutriționist nu le recomandă.

Multe persoane râvnesc la un corp cât mai tonifiat și fără strop de grăsime… nimic de condamnat… Însă uneori, dorința în sine este atât de puternică, încât căutăm diverse metode de slăbire, mai mult sau mai puțin eficace, unele dintre ele ciudate… să nu le numim ridicole.

Care sunt cele mai ciudate metode de slăbit?

Este de înțeles că toată lumea caută diete rapide, care să permită obținerea unor rezultate în cel mai curt timp posibil, fără eforturi deosebite. Dar cu toate că NU EXISTĂ metode de slăbit miraculoase, unii mai dau crezare promisiunilor deșarte.

Numeroase remedii și metode rapide nu doar că nu favorizează pierderea masei grase, dar contribuie la ”subțierea” sigură a portofelului. Astfel de strategii ”minune” sunt considerate adevărate înșelătorii, bazate exclusiv pe slăbiciunea celor care ar da orice să scape de ”suplimente”.

Iată cum arată clasamentul celor mai ciudate metode de slăbit:

Înfometarea

Aparent, înfometarea facilitează reducerea kilogramelor. Deși nu reprezintă un exemplu de urmat pentru nimeni, la persoanele anorexice chiar funcționează… Dar cu ce riscuri? Sub nicio formă nu trebuie să ne înfometăm dacă scopul este să slăbim.

În primul rând, prin înfometare, nu facem decât să ne încetinim metabolismul, iar de viteza acestuia depinde arderea caloriilor introduse în corp prin alimentație. De regulă, un metabolism lent coincide cu predispoziție la îngrășare, consecință ce nu caracterizează un metabolism rapid.

Pe de altă parte, în loc să pierdem din adipozități, vom pierde din lichidele corporale și din masa musculară. Prin reducerea drastică a caloriilor, corpul simte pericolul impus de regimul alimentar auster și are tendința să salveze orice acumulare de țesut gras necesar supraviețuirii, sacrificând în schimb masa slabă (mușchii).

Laxativele

Este absurd să considerăm laxativele metode de slăbit, când acestea au cu totul alt rol. Uneori, substanțele cu efect laxativ pot da rezultate, fiind chiar recomandate. Dar numai dacă este vorba despre o tulburare gastrointestinală care, blocând tranzitul intestinal, poate cauza grave probleme de sănătate.

O practică similară nu este nici de departe cea mai bună alegere. Pentru că laxativele, odată cu acțiunea de curățare a colonului, pot fi responsabile și de deshidratare. Datorită pierderilor de apă neașteptate, corpul reacționează. Încercând să rețină lichidele, cauzează ceea ce se numește retenția de apă.

Totodată, laxativele nu împiedică asimilarea caloriilor și nici acumularea kilogramelor. Înainte să ajungă în intestin, locul în care acționează aceste substanțe, alimentele trec printr-un proces de digestie, care presupune inclusiv absorbția nutrienților și a caloriilor.

Pastilele de slăbire

Iată o altă absurditate, prea simplă și prea frumoasă să fie adevărată. Printre efectele imediate se poate număra reducerea masei corporale. Însă pe termen lung, este foarte puțin probabil ca suplimentele alimentare promovate drept metode de slăbit eficace, să ne ofere rezultatele așteptate.

Potrivit studiilor de specialitate, după ce vom înceta administrarea pastilelor ”miraculoase”, vom recupera toate kilogramele pierdute cu greu. Uneori, vom acumula kilograme peste greutatea inițială și ne vom expune unor patologii grave precum accidentele vasculare cerebrale sau atacurile de cord.

Din păcate, mulți consideră suplimentele de slăbire niște remedii ”salvatoare”, în măsură să taie fulgerător pofta de mâncare și să dizolve grăsimea corporală. Dar nici dacă este vorba despre produse naturale, nu este recomandat să ne încredem în ele, ci să solicităm părerea medicului.

Cremele pentru slăbire

De regulă, le găsim comercializate sub forma produselor anticelulită, despre care se presupune că ajută la drenarea lichidelor. Teoretic, proprietățile de reducere a stratului adipos se explică prin prezența principiilor active naturale cu efect remodelant, ce reușesc să stimuleze lipoliza (procesul de descompunere a grăsimilor în timpul digestiei).

Și totuși, lucrurile nu stau tocmai așa… În cel mai bun caz, folosirea cremelor și loțiunilor de genul poate contribui la catifelarea și la hidratarea pielii. Însă în niciun caz nu ne vor antrena și tonifia corpul la fel ca activitatea fizică de tip aerobic și anaerobic.

Diverse brand-uri faimoase își asociază numele cu metode de slăbire similare, dar nu pentru că acestea dau rezultate. Ar putea fi doar o chestiune de marketing, concluzie deloc întâmplătoare dacă ne gândim la prețurile exorbitante la care se vând toate dermatocosmeticele pentru slăbire.

În loc să alegem dintre cele mai ciudate metode de slăbit, absurde cu adevărat, mai bine să ne concentrăm pe cele dovedite că sunt eficiente.

Atâta timp cât urmăm un regim alimentar echilibrat și facem mișcare, avem toate șansele să slăbim într-un mod sănătos și să ne păstrăm greutatea ani la rând.

Dacă nicio dietă nu te-a inspirat încă, pe site-ul nostru găsești informații despre cele mai celebre diete: hipocalorice – dieta daneză, low-carb – dieta ketogenică, diete foarte permisive – dieta mediteraneană, un adevărat stil de viață.

Surse:

http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/dont-starve-after-over-indulging

http://www.livestrong.com/article/495558-laxatives-for-stomach-weight-loss/

http://www.prevention.com/mind-body/natural-remedies/diet-pill-dangers-truth-behind-weight-loss-supplements

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate