De ce poți slăbi cu dieta Rina? Care sunt secretele sale?

Cele mai vizualizate

Tu știi cum funcționează dieta Rina?

Dieta Rina 90 este mai mult decât o cură de slăbire. Îmbrățișată de o mulțime de oameni, tinde să devină ”rețeta” potrivită pentru cine încearcă să-și transforme silueta în maniera sănătoasă.

Cuprins:

Cum funcționează dieta Rina?

O mai găsești menționată ca dieta de 90 de zile, dieta Rina 90, regimul Rina, etc. Toate descriu unul și același program alimentar de tip disociat, bazat pe cicluri de câte 4 zile, care se repetă timp de 3 luni.

La acestea se adaugă ziua de apă. Despre când și cum trebuie s-o incluzi în dietă găsești detalii suplimentare în pagina aferentă.

Dieta Rina chiar funcționează. Principiul său, unul foarte simplu, spune că alimentele se digeră mult mai ușor dacă nu se amestecă între ele. Sau atâta timp cât se folosesc doar asocieri compatibile.

Regulile sunt aceleași care explică dinamica mecanismelor digestive.

Pentru noi, umanii, este mult mai simplu să digerăm un singur aliment o dată decât mai multe. Cât despre asocierile greșite… Este clar că vor bloca digestia, procesele metabolice și, implicit, slăbitul.

Pe ce se bazează dietele disociate?

Regimul este inspirat din obiceiurile alimentare ce caracterizau omenirea la începuturile istoriei sale. Încă din timpuri străvechi, omul a fost culegător și vânător.

Sistemul nostru digestiv nu a fost nici atunci și nu este nici acum construit să poată suporta digerarea mai multor grupuri de alimente. Însă de multe ori facem greșeala să le includem într-un fel unic.

Pentru a înțelege mai ușor de ce dieta de 90 de zile are o rată de succes atât de mare, gândește-te tot la antenații nostri. Crezi că după ce au prins o căprioară, au mers la cules de alte plante comestibile pe care să le folosească ca garnitură?

NU! Au mâncat disociat, adică un singur fel, la fiecare masă. Consumau din roadele proaspăt culese și carnea animalelor recent vânate. În niciun caz, nu le conservau cu intenția de a fi creativi în farfurie.

Mâncau un singur aliment pe zi și niciodată nu au reușit ”performanța” să ajungă supraponderali și cu atât mai puțin obezi.

Nu-i așa că te gândești să încerci cât mai curând dieta Rina 90?

Care sunt premizele dietei disociate?

Alimentele includ 3 clase principale de substanțe nutritive:

Primul grup cuprinde 2 subgrupuri:

Pentru fiecare categorie, digestia diferă, producându-se într-un anumit punct al tractului digestiv.

Îți vom exemplifica folosind amidonoasele, sortimentul-vedetă din ziua 2 a programului Rina 90. În cazul acestor nutrienți, digestia începe în stomac și se completează în duoden, prima porțiune a intestinului subțire.

La fel, diferă și durata proceselor digestive. Unele alimente sunt complet transformate prin acțiunea acizilor și enzimelor gastrice în abia câteva minute. În schimb, la altele, mecanismul poate dura o veșnicie… sau aproape…

Imaginează-ți să incluzi la o singură masă 2 sau mai multe categorii incompatibile în privința digestiei. Fiecare are nevoie de anumite enzime, de un interval de timp precis și de un mediu propice.

Nici nu e de mirare că multe persoane suferă de tulburari gastrointestinale. Se întâmplă deorece mănâncă la întâmplare. Nu se pot aștepta la altceva din moment ce unele alimente din stomac sunt digerate imediat. Iar altele, cu o digestie mai ”întârziată”, intră într-un proces de fermentație.

dieta rina inlatura disconfortul gastric

Dieta Rina înlătură disconfortul gastric

Te-ai plâns vreodată de disconfort gastric după ce ai mâncat un blat cu fructe?

Problema principală este că blatul conține carbohidrați. Comparativ cu fructele, asimilabile mult mai rapid, carbohidrații au o digestie mai îndelungată. Și în timp ce-și așteaptă rândul pentru a fi prelucrați de acizii gastrici, se descompun, intrând în putrefacție.

Din această combinație nefericită, dar și din altele, rezultă foarte multe toxine. Dacă nu intervii modificându-ți obiceiurile alimentare și regimul zilnic, te vei confrunta tot mai des cu stări pe care, poate, le-ai încercat deja:

  • Fermentarea mâncărurilor consumate;
  • Digestie lentă;
  • Senzație de greutate în stomac;
  • Asimilare dificilă a unor nutrienți;
  • Tulburări gastrointestinale (balonare, constipație etc.).

Dacă urmezi regimul Rina, vei descoperi că acesta nu este doar ”prietenos” cu stomacul tău.

Concluzii

Așa cum îți spuneam, așa cum poți descoperi informându-te cu atenție începând de la ziua 1, dieta de 90 de zile funcționează. Are o rată de succes de aproape 100 %.

Unul dintre motivele care-i explică popularitatea se referă la capacitatea de activare a metabolismului.

Încă un lucru surprinzător constă în prevenirea efectelor de tip yo-yo, ce caracterizează majoritatea curelor de slăbire foarte agresive.

Te invităm să ne rămâi alături. Periodic, vom publica articole noi despre regimul Rina 90 și despre tot ce înseamnă slăbirea sănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate