Despre micul dejun se spune că ar fi cea mai importantă masă a zilei. Nimic mai adevărat. Lucrurile rămân valabile și în cura de slăbit Rina, cu toate că este mai puțin consistent decât prânzul și cina.
Din păcate, multe persoane sar peste prima masă a zilei. Deseori, își motivează decizia prin ”Nu am timp suficient, trebuie să ajung la serviciu”. Dar micul dejun nu face altceva decât să:
- Stimuleze digestia;
- ”Trezească” metabolismul;
- Ofere sprijin creierului;
- Sprijine funcțiile cognitive;
- Intervină favorabil în slăbire.
Iată de ce neglijarea acestei mese este una dintre cele mai grave erori care se pot comite, indiferent de:
- Vârstă și sex;
- Activitățile desfășurate;
- Greutate și constituție;
- Existența unei diete etc.
Cuprins:
- Care este ”secretul” micului dejun în cura de slăbit Rina?
- Corelația dintre micul dejun, fructe și faza de curățare
- În ce constă micul dejun în cura de slăbit Rina?
- Recomandări
Care este ”secretul” micului dejun în cura de slăbit Rina?
Spre deosebire de multe alte programe alimentare pentru slăbire (mai mult sau mai puțin restrictive), în dieta de 90 de zile, micul dejun are o componență particulară. Conține același tip de alimente, în fiecare zi, cu doar 3 excepții.
Excepțiile se referă la zilele de apă, desigur dacă optezi pentru această versiune Rina 90.
Tot ce poți consuma este un singur tip de fructe proaspete. Poți mânca 2 din același fel sau 1 singur fruct, dacă este mai mare. Dar nu te dispera din cauza rutinei. Nu te vei sătura de eternul meniu. ”Secretul” constă în diversificare.
De la o zi la alta, ai liber să-ți alegi orice soi dorești. Condiția impusă de cura de slăbit Rina este să nu depășești ora 12. Până la această oră, de la 4 dimineața, are loc faza de curățare.
- 12 Alimente ce trebuie să dispară din dietele sănătoase și echilibrate
- 17 Alimente care ard grăsimile și ajută la slăbire
- 3 Mituri (și realitate) despre alimentația în dietele de slăbire
Corelația dintre micul dejun, fructe și faza de curățare
Înainte să înțelegi rolul fructelor în mecanismul de detoxifiere, fă câțiva pași înapoi, până ajungi în faza de digestie. Aceasta are loc pe durata nopții, între orele 20 și 4 dimineața, timp în care organismul are ”misiunea” să:
- Asimileze substanțele nutritive și să le separe de ”deșeuri”;
- Respingă alimentele care nu pot fi absorbite și metabolizate;
Acum, revino la etapa care se suprapune peste ora potrivită pentru micul dejun. În cele 8 ore scurse până la amiază, corpul tău trece prin perioada de curățare sau de purificare, timp în care se va elibera de:
- Toxinele introduse în ziua precedentă;
- Substanțele reziduale generate de organism;
- Alimentele fibroase și orice compuși din categoria celor ”respinși”.
Mai mult ca niciodată în arcul celor 24 de ore, acum are nevoie de susținere. Și cum altfel poți sări în ajutorul propriului corp decât contribuind prin ceea ce mănânci la procesul de detoxifiere?
În ce constă micul dejun în cura de slăbit Rina?
Dacă micul dejun ar fi alcătuit din mâncăruri calorice, pline de grăsimi greu de digerat, nu ai face decât să blochezi mecanismul de detoxifiere. Iată de ce este fundamental să faci alegeri alimentare potrivite. În acest caz, înseamnă pe bază de vegetale.
În funcție de cum alcătuiești meniul, vei susține sau îngreuna mecanismele de digestie și de detoxifiere. Prin încetinirea și blocarea lor, nu ai face decât să pui în ”stand by” inclusiv mecanismul de slăbire corporală. Iar acest lucru se contrapune obiectivelor tale.
În schimb, pentru a obține rezultatele așteptate, nu te abate de la regulile pe care se bazează micul dejun în regimul Rina:
- La prima masă a zilei, consumă doar fructe în stare crudă și vei slăbi. Legumele pot fi o alternativă de luat în considerare. Dacă le preferi, sucurile naturale pot înlocui primele 2 variante;
- Dacă nu te saturi, repetă micul dejun sau combină fructele cu fructe nucifere / semințe. Dar atenție la cantități. Sunt foarte calorice, așa că ajunge să mănânci câte iei în mână;
- Lasă să treacă cel puțin 2 ore până la următoarea masă, indiferent dacă înseamnă tot fructe. Pentru digestie, au nevoie de circa 2 ore, așa că, nu le amesteca cu alți nutrienți;
- Ia micul dejun înainte de amiază. Este unul dintre principiile fundamentale ale dietei. Și nu te zgârci de la lichide, bea cât mai multă apă plată, eventual și ceaiuri neîndulcite.
Recomandări
Îți indicăm să pui accentul pe fructele de sezon, provenite de la noi din țară și pe cât posibil din culturi bio. Însă dacă au o proveniență greu de verificat, nu uita să le speli foarte bine, astfel încât să elimini de pe coajă orice urmă de substanțe chimice (în eventualitatea că au fost stropite).
Dacă dorești să înlocuiești fructele cu legumele, nu este o problemă atâta timp cât recurgi doar la categoriile neutre. În acest sens, îți recomandăm să studiezi lista alimentelor neutre pe care le poți combina cu orice tip de nutrient. Le poți introduce în orice rețete.
Surse:
- http://www.webmd.com/diet/features/many-benefits-breakfast#1
- https://90daydiet.rocks/
- http://betterraw.com/2012/02/your-three-natural-body-cycles-what-we-go-through-every-24-hours.html