De ce dieta daneză este atât de eficientă?

Cele mai vizualizate

Cine a încercat deja dieta daneză de 13 zile, știe cât de dificil este să urmeze regulile sale rigide și să se limiteze strict la câteva categorii de alimente.

Cu acest regim, nu vei găsi aproape deloc carbohidrați. În schimb, îți vei face plinul cu proteine provenite din ouă (fierte tari), carne (vită, miel, pui), preparate din carne (șuncă fără grăsime) și pește.

Însă dieta, dincolo de cele 3 ingrediente de origine animală, mai cuprinde: legume (spanac, țelină, morcovi, roșii), cereale (pâine integrală), fructe (mere, pere, portocale), produse lactate (iaurturi slabe) și cafea cu foarte puțin zahăr.

Iar în locul condimentelor, te vei mulțumi doar cu uleiul de măsline.

Carnea, ouăle și peștele

Prin regimul de slăbire de 13 zile, poți accelera metabolismul, iar unul dintre trucuri este să acționezi începând de la alimentație. Mai exact, trebuie să te orientezi asupra unor preparate în măsură să activeze metabolismul, permițându-ți totodată să scapi mai curând de ”suplimente”.

Păstrând un regim echilibrat, încearcă să crești ușor aportul de proteine, dar nu orice fel de proteine, ci de calitate. Adică acelea care reușesc să satisfacă toate exigențele organismului.

Acest lucru înseamnă să optezi pentru alimente proteice, cu un conținut ridicat de aminoacizi, precum carnea slabă, peștele și ouăle.

La fel de important este și să găsești echilibrul optim între diverse tipuri de alimente.

Dacă pe de o parte, consumi mai multe proteine, pe de alta, trebuie să elimini din meniu o parte dintre carbohidrați, care nu sunt altceva decât nutrienții ce ”frânează” metabolismul și contribuie la creșterea greutății.

legume si fructe - De ce dieta daneza este atat de eficienta?

Legumele și fructele

Despre calorii, se spune că nu sunt toate la fel, ceea ce înseamnă că în funcție de proveniență (din carbohidrați, din grăsimi sau din proteine, din surse animale și din surse vegetale), sunt metabolizate diferit de către organism.

În plus, pot avea efecte variate asupra apetitului, senzației de sațietate și asupra energiei consumate.

Legumele și fructele sunt esențiale într-un stil de viață sănătos, dar și atunci când scopul este să slăbești. Dar nu pot fi incluse în aceeași categorie.

Multe conțin de fapt o concentrație prea mare de zahăr și grăsimi. Însă altele se bucură de avantajul unui aport caloric modest și de abundența de fibre.

De exemplu, merele și perele apar în topul preferințelor celor care susțin dieta daneză, înlocuind bananele, ananasul sau avocado.

Același lucru se poate spune și despre spanac, morcovi și țelină. Sunt optime în programul alimentar de 13 zile, ca substitut al cartofilor, porumbului sau al altor legume și leguminoase ”tolerate” de alte diete.

cereale integrale - De ce dieta daneza este atat de eficienta?

Cerealele integrale

Asemenea categoriilor anterioare, și cerealele au un rol bine stabilit în curele de slăbire. Deși cele mai recomandate sunt cerealele integrale, mai nou, au câștigat popularitate și cerealele rafinate, regăsite în produsele de panificație, paste făinoase, orez și nu înultimul rând în dulciuri.

Alimente similare apar frecvent în dietele de slăbit echilibrate, dar mai puțin în dieta daneză de 13 zile. Prezentul regim de slăbit tinde să excludă aproape în totalitate carbohidrații din grupul celor rafinați. Și totuși, de ce sunt acceptate feliile de pâine prăjită, de preferat integrală?

Totul se datorează fibrelor alimentare, utile pentru funcționarea intestinului și pentru o controlare mai bună a kilogramelor. Iar potrivit studiilor, cine obișnuiește să consume cereale integrale, întâmpină mai puține riscuri să sufere de diabet și poate limita distribuția grăsimii din zona abdomenului.

Iaurturile fără grăsimi

Iaurturile slabe, fără adaosuri de fructe și zahăr, favorizează, pierderea kilogramelor. Și nu este deloc o întâmplare dacă sunt asociate cu dietele de slăbire. Motivele se datorează aportului scăzut de grăsimi și totodată de calorii.

Pentru toate acele persoane care din variate motive se văd constrânse să renunțe la mâncărurile pline de grăsimi și zaharuri, iaurturile simple, degresate, devin substitutul ideal. Unii specialiști consideră că o porție de iaurt poate compensa pofta de dulciuri, într-o măsură chiar mai mare decât legumele.

În plus, cei care urmează un regim hipocaloric precum dieta daneză sau care pur și simplu își doresc să se mențină în formă, afirmă că iaurturile le pot ameliora senzația de foame.

Însă cum nu toate iaurturile sunt la fel, mare atenție la produsele pe care le alegi în completarea meniului în cele 13 zile!

De reținut

Dacă pe parcursul regimului de slăbit, din cauza deficitului caloric ajungi să te simți slăbit și lipsit complet de energie, evaluează-ți starea de sănătate!

Surse:

  1. http://www.express.co.uk/news/uk/486676/Lose-weight-with-a-diet-of-meat-fish-and-eggs
  2. http://www.dailymail.co.uk/health/article-2680254/The-best-way-lose-weight-A-diet-filled-protein-Eating-fish-eggs-meat-day-easiest-way-stay-slim.html
  3. http://www.weightlossresources.co.uk/food/fruit-veg-lose-weight.htm
  4. http://www.express.co.uk/news/uk/85119/Lose-pounds-by-eating-cereals-twice-every-day
  5. http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/eat-yogurt-lose-weight

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate