Dieta Rina Menținere – Ce faci după cura de slăbire de 90 de zile?

Cele mai vizualizate

Află mai multe despre dieta Rina menținere și despre cum să-ți păstrezi neschimbată greutatea! Perioada care urmează este la fel de importantă ca regimul propriu-zis.

După ce am întors pe toate părțile cura de slăbire 90 de zile, am revenit cu alte detalii. De această dată, ne vom opri la programul pentru păstrarea rezultatelor.

Cuprins:

Dieta Rina menținere – Cât de mult contează ce faci după?

Multe diete de slăbit garantează rezultate doar atât cât se țin. Din variate considerente, autorii neglijează introducerea unor precizări detaliate despre ce poți face după ultima zi de regim.

Însă perioada post-dietă, cu o însemnătate la fel de mare, are rolul să susțină organismul în păstrarea rezultatelor obținute cu atâta efort. În funcție de comportament, te va ajuta să eviți efectul yo-yo.

Practic, continuând cu dieta Rina menținere, vei ”conserva” silueta așa cum era la finalul celor 90 de zile.

Cum reacționează corpul după o dietă?

De obicei, după ce privezi corpul de nutrienți și-l înfometezi câteva zile, săptămâni sau luni, acesta se va răzvrăti. Imediat ce închei programul de restricții, va continua să acumuleze tot ce i-a lipsit anterior și toate kilogramele pierdute.

O problemă și mai mare apare când organismul tău va aduna și depozita în plus. O va face dintr-un simplu instict de conservare, vrând să se protejeze în eventualitatea unei alte perioade de austeritate.

Același lucru se poate întâmpla și după dieta Rina dacă nu iei în calcul și perioada de menținere. Iată de ce multe cure de slăbire funcționează o scurtă perioadă, după care, kilogramele continuă să revină unul după altul.

Uneori, silueta devine mai plină decât înainte de cura de slăbire. Iar nefericiții în cauza vor bifa încă o dezamăgire în cartea vieții. Și poate se vor consola spunând ”Nici aceasta nu a funcționat, poate va fi mai cu noroc data viitoare”.

Dieta Rina menținere – Cum îți păstrezi greutatea după ultima zi de dietă?

Când pornești pe drumul dietelor atât de lung și întortocheat, norocul contează prea puțin. Totul depinde în primul rând de tine și de modul în care reușești să-ți educi obiceiurile alimentare, stilul de viață și nu în ultimul rând mentalitatea.

Cura de slăbire Rina 90 cuprinde 2 etape principale:

Despre prima etapă ți-am tot vorbit. Acum a venit rândul etapei a doua, care este tocmai secretul succesului său. Dacă sari peste ea, te poți aștepta să revii la rotunjimile anterioare.

Ce faci după cura de slăbire de 90 de zile

În ce constă perioada de menținere?

Desigur, fiecare organism se comportă și funcționează diferit. Nu este obligatoriu să acumulezi multe kilograme. Însă după orice cură de slăbire, există totuși o tendiță de îngrășare, dieta Rina inclusă.

Continuând cu această etapă, vei încuraja metabolismul să rămână activ. Regulile sunt destul de simple, totul fiind chiar mai ușor de abordat decât pe parcursul dietei. În parte, coincid cu cele cu care te-ai obișnuit deja. Iată ce ai de făcut:

La micul dejun, consumă doar fructe

Nu va fi greu ca zilnic, până la ora 12, să mănânci câte 1-2 din fructele tale preferate. Încearcă-le și sub formă de sucuri. Te vor ajuta să te detoxifiezi.

Fă asocierile alimentare potrivite

Pentru a nu îngreuna digestia, contează cum combini nutrienții. De exemplu, niciodată nu amesteca proteine cu carbohidrați (amidonoase și zaharuri).

La fiecare masă, un singur tip de nutrienți

Și tot pentru a facilita digestia și asimilarea, respectă principiul dietelor disociate, potrivit căruia nu combini nici mai multe tipuri de proteine. Nu mânca ouă și lapte la aceeași masă.

La cină, jumătate din cât ai mâncat la prânz

Fă în așa fel ca prânzul să rămână cea mai importantă masă a zilei. După un mic dejun în totalitate vegetal, corpul a reușit să se elibereze de toxine, însă are nevoie de carburant. Îl vei asigura din ce pui în farfurie la prânz.

Iar cina… Dacă-ți lipsesc ideile, mănâncă aceleași lucruri, însă pe jumătate.

Continuă să faci constant mișcare

În combinație cu activitatea fizică, vei continua să slăbești și în zilele de menținere. Chiar dacă nu vei pierde decât 1 sau poate 2 kilograme, vei stimula metabolismul. Și îți vei modela un corp armonios. La urma urmei, și asta contează.

Recomandări suplimentare

  • În caz că ai atins greutatea dorită mai repede și vrei să întrerupi cura, poți s-o faci. Însă nu sări peste menținere.
  • Dacă în cele 90 de zile nu ai slăbit cât ți-ai propus, poți repeta dieta. Însă înainte, ia-ți o pauză. Poate fi vorba despre menținere, este chiar indicat.
  • Prelungirea regimului poate sabota rezultatele de până acum. Odată ce organismul se obișnuiește cu ritmul impus, poate avea reacții imprevizibile, gen efecte yo-yo.

Surse:

  1. https://90daydiet.rocks/
  2.  http://www.webmd.com/diet/guide/the-truth-about-fad-diets#1

2 COMENTARII

  1. Bună dimineața, aș vrea să mulțumesc Dieta Rina pentru că a fost singura cu care eu am reușit să slăbesc 30kg în 4 luni,am o lună de când am început menținerea și am mai dat jos 2 kg sper să ajung la sfârșitul acestor 90 zile de menținere la 70 s-au chiar la 68 kg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate