Cum ajută nucile la slăbire? Se pot consuma în special în dieta Rina ziua 4!

Cele mai vizualizate

Cine și-ar fi imaginat că nucile, printre altele, ajută la slăbire și protejează inima? În funcție de preferințe, se pot servi cu încredere în dieta Rina ziua 4.

De asemenea, pot face parte din meniul zilnic pe toată durata anului. Evident, trebuie consumate în cantități rezonabile. În caz contrar, toate efectele pozitive se vor anula, iar regimul urmat va fi în zadar.

Cuprins:

Cum poți slăbi dacă mănânci nuci în dieta Rina ziua 4?

Toate fructele nucifere, așa cum sunt nucile, sunt bine-văzute din punct de vedere al valorilor nutriționale. Multe cure de slăbire le amplasează la loc de cinste în rutina zilnică. Pe bună dreptate, sunt considerate alimente complete, foarte sănătoase.

Dar în ciuda bogăției de vitamine, minerale și macronutrienți, fructele se remarcă și datorită ”dărniciei” calorice. Pentru că DA, nucile furnizează o încărcătură calorică deosebită. Înseamnă peste 700 de calorii / 100 grame de miez. Și nu e puțin.

Este motivul pentru care până în urmă cu niște ani se credea că sunt prea ”grase” pentru a fi incluse în regimul alimentar al celor ce vor să slăbească.

Ulterior, surprinzător sau nu, aportul caloric a ajuns să constituie fix unul dintre argumentele care le recomandă în curele de slăbire, inclusiv în dieta Rina.

Iată cum acționează nucile când scopul este să scazi în greutate!

Cum te ajuta nucile sa slabesti

Favorizează senzația de sațietate și reduc apetitul

Una dintre eternele probleme ale persoanelor supraponderale și obeze se rezumă sau pornește de la imposibilitatea gestionării ”tentațiilor”. Însă atâta timp cât nu învață să reziste, pot spune adio curelor de slăbire.

Din păcate, majoritatea alimentelor procesate conțin excese de sare, zahăr și grăsimi nesănătoase, precum și o mulțime de aditivi (arome, coloranți etc.). La acestea se adaugă factorul dependență, pus la punct de către producători, special pentru a stimula consumul.

Un rol important în contracararea dependețelor de mâncăruri nesănătoase îl au nucile. Se numără printre fructele recomandate cu încredere în dieta Rina:

 • Ziua 4 (a vitaminelor);
 • Ziua 3 (a carbohidraților simpli);
 • Ziua 2 (a carbohidraților complecși);
 • Ziua 1 (a proteinelor).

Conform studiilor, consumul acestor fructe de toamnă este asociat cu diminuarea poftei de mâncare. Simultan, intensifică senzația de sațietate. Este un aspect fundamental în viața celor obișnuiți să ronțăie mereu chiar dacă nu le e foame.

Concluzie

”În traducere”, înseamnă că introducerea nucilor ca gustare sau chiar pentru înlocuirea unei mese (de exemplu, la micul dejun) are ca efect scăderea porțiilor de mâncare.

Mănâncă nuci și, automat, vei mânca mai puțin atât cantitativ, cât și caloric!

Intensifică arderea grăsimilor și caloriilor

O altă problemă reală a persoanelor cu exces de greutate corporală se referă la aportul caloric și la echilibrul nutrienților.

Cât timp cantitatea caloriilor introduse prin alimentație depășește cantitatea celor consumate odată cu metabolismul bazal și prin activitățile fizice, îngrășarea este iminentă.

Pe de altă parte, abuzul de glucide sau / și lipide în defavoarea proteinelor duce la acumularea țesuturilor adipoase. Dar regula nu este totdeauna valabilă. Depinde și de tipul grăsimilor.

Cum se modifică raportul nutrienților?

Procentajul mediu înseamnă:

 • 45-65 % carbohidrați;
 • 20-35 % grăsimi;
 • 10-35 % proteine.

Raportul nutrienților variază în funcție de împrejurări și de obiective:

a. Activitate fizică de medie intensitate

Când se practică o activitate fizică de medie intensitate, balanța se poate schimba:

 • 50 % carbohidrați;
 • 25 % grăsimi;
 • 25 % proteine.

b. Mișcare intensivă, de mai multe ori / săptămână

Persoanele active se pot reorienta, crescând aportul de carbohidrați:

 • 60 % carbohidrați;
 • 20 % grăsimi;
 • 20 % proteine.

c. Dificultatea reducerii masei grase

Deși procentajele anterioare funcționează pentru majoritatea oamenilor, uneori, rezultatele sunt condiționate de creșterea aportului de proteine:

 • 45 % carbohidrați;
 • 20 % grăsimi;
 • 35 % proteine.

Concluzie

Potrivit cercetătorilor, fructele nucifere, nu doar nucile, incluse în dieta de zi cu zi, au o extraordinară influență asupra numărul caloriilor ”arse” în momente de repaus. Practic, este vorba despre creșterea acestui număr.

Recomandări

În ciuda indicațiilor precedente, nucile reprezintă o opțiune de luat în considerare în fiecare zi. Nu doar în dieta Rina ziua 4.

Ținând cont de aportul caloric extrem de ”generos” pe care-l oferă, amintește-ți să le consumi cu bun simț. Adică o mână de sâmburi / porție.

Pentru că este sezonul nucilor, profită din plin de beneficiile lor. Iar dacă încă urmezi cura Rina 90, respectă aceleași reguli ca pentru orice alt tip de fructe.

Însă dacă dorești mai multă diversifitate în alimentație, este bine de știut că și restul fructelor cu coajă lemnoasă sunt la fel de eficiente.

De știut!

Datorită beneficiilor enorme pe care le oferă, unele dintre ele neașteptate, nucile sunt acceptate în programul multor cure de slăbire. Însă există și excepții, una dintre ele fiind dieta Deea.

Deși nu impune un meniu la fel de restrictiv precum dieta daneză, se bazează pe 2 liste:

 • 1 listă cu alimente permise;
 • 1 listă cu alimente interzise.

În mod surprinzător, nucile apar pe lista cu alimente interzise, nefiind deloc agreeate de autorii regimului. Motivele le poți descoperi simplu, citind mai multe despre această dietă, de altfel destul de permisivă în rest.

Surse:

 1. https://www.healthline.com/nutrition/nuts-and-weight-loss
 2. http://www.livestrong.com/article/299559-how-much-carbs-fat-and-protein-should-you-eat-daily-to-lose-weight/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate