Dieta Deea sau dieta daneză? Care ți se potrivește dacă vrei să slăbești?

Cele mai vizualizate

De la o zi la alta, apar alte cure de slăbire, care mai de care mai promițătoare, unele cu o bază reală. Poate știi deja că în dieta de slăbit Deea, cantitățile nu contează. Sau poate ai probat deja dieta daneză, una dintre cele mai rigide cure de slăbire din câte s-au inventat.

Într-o lume în care la orice pas ne simțim expuși tentațiilor culinare, este normal să se dezvolte fel și fel de metode de slăbit. Unele restricționează aportul caloric până la o limită considerată imposibilă și chiar periculoasă. În schimb, altele interzic ”amestecarea” principalelor grupe de elemente nutriționale.

Totuși, există modalități de slăbire deosebit de permisive:

  • Cuprind toți nutrienții esențiali;
  • Nu impun o limită calorică;
  • Nu te obligă ca într-o zi să mănânci doar anumite preparate, așa cum se întâmplă într-o dietă disociată.

Ei bine, toate aceste lucruri și multe altele vei găsi în dieta de slăbit Deea.

Vorbim despre un regim alimentar personalizat, pus la punct de nutriționiști și destinat în special persoanelor pofticioase. La polul opus se află dieta daneză, care poate fi cel puțin la fel de motivantă dacă se au în vedere rezultatele promise și garantate.

Care este diferența dintre dieta Deea și regimul danez?

Să vedem câteva dintre aspectele care diferențiază cele 2 cure de slăbire:

Durata

Vom începe cu prima menționată. Regimul Deea, descris ca o metodă perfect echilibrată pentru organism, nu impune limite cu privire la durată. Ajunge să tragi cu ochiul la ”setul” celor 20 de reguli de urmat și vei înțelege că diferă de orice regim cunoscut.

Fără să fie ”tapetată” cu restricții, este considerată un mod sănătos de ”educare” a obiceiurilor nesănătoase. Poate fi urmată 30 de zile, 3 luni sau 3 ani, fără efecte secundare nedorite asupra organelor, aparatelor sau sistemelor.

În schimb, dieta daneză reprezintă o opțiune limitativă, care acoperă un interval de fix 13 zile. Din cauza programului deosebit de riguros, nu poate fi repetată mai devreme de 2 ani. Iar dacă o întrerupi, ”pauza” până la viitoarea primă zi de regim va fi de cel puțin 3 luni.

Caloriile

Te aștepți ca o metodă de slăbire eficace să echivaleze cu un aport caloric scăzut. Nu este cazul dietei Deea. Aici, nu contează câte calorii consumi, ci ”calitatea” lor. Practic, nu ”tolerează” caloriile goale sau care provin din anumite surse.

Urmând-o, există mici șanse să simți vreodată foame, tocmai pentru că poți mânca pe săturate. Condiția este să pui pe masă doar produse (crudități / preparate) din grupul celor permise și să ”uiți” de ”prezențele” din secțiunea cu alimente interzise.

Comparativ cu aceasta, regimul danez este o adevărată cură de înfometare. Nici nu poate fi perceput altfel din moment ce zilnic, timp de 13 zile, ajungi la abia 600 de calorii. Meniul cuprinde 3 mese principale și atât, adică fără gustări care să-ți potolească foamea.

Nutrienții

Nici referitor la aportul nutrițional, lucrurile nu stau diferit. Dieta de slăbit Deea include toate elementele nutritive esențiale pentru organism. Ai în meniu carbohidrați ”buni”, proveniți din surse de calitate: ardei, broccoli, ciuperci, vinete, dovlecei ori spanac.

Toate aceste legume, împreună cu câteva fructe ”sărace” în zaharuri furnizează și un aport corect de vitamine și minerale. Nu duci lipsă nici de proteine (carne, pește) și beneficiezi de suficiente lipide, dar nu cât să te îngrașe. Sunt excluse grăsimile nocive (saturate).

Comparativ, dieta daneză apare drept un regim auster, lipsit de orice satisfacție culinară. Nu ai voie să depășești cantitățile propuse, iar opțiunile alimentare se rezumă la doar câteva. Pe scurt, devine imposibil să acopere integral exigențele nutriționale ale organismului sănătos.

Slăbirea

Fiecare, într-o anumită măsură, favorizează pierderea kilogramelor. Prima opțiune nu promite o slăbire spectaculoasă, ci una rațională. Potrivit studiilor, un mecanism de slăbire eficace presupune moderație, iar dieta Deea se încadrează de minune.

Dacă, de exemplu, dorești să pierzi 10 kilograme, scăderea ponderală va fi treptată și sigură. Poate vei scăpa de 2-3 kilograme într-o lună, iar apoi vei stagna. Dar cu celalalt regim se va întâmpla chiar în intervalul de 13 zile, nu în 30, nu în 90.

Atât cât durează, dieta daneză te va ”ușura”, activând metabolismul și favorizând detoxifierea rapidă a organismului. Practic, rezultatele sale se pot ”traduce” prin:

  • Slăbire accentuată;
  • Activarea metabolismului;
  • Detoxifiere.

Dieta de slăbit Deea vs dieta daneză: Concluzie

Tu ce părere ai despre cele 2 metode de slăbit?

Îți dorești o modalitate graduală, dar în același timp foarte permisivă și fără efecte secundare neplăcute? Sau visezi la o siluetă de vis în doar 13 zile, trecând însă prin niște provocări la care nu multe persoane îndrăznesc să se expună?

Dacă îți vin în minte și alte detalii care accentuează deosebirile dintre cele 2 cure de slăbire, te așteptăm să ni le împărtășești! Ne poți lăsa un comentariu direct pe site sau pe pagina oficială. Deoarece dieta de slăbit Deea are și un cont pe Facebook!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate