Slăbire eficace, de la A la Z – Ce secrete presupune cea mai bună metodă?

Cele mai vizualizate

Cine are convingerea ca poate reuși să slăbească 7 sau 10 kilograme în 30 de zile, nu-și dă seama cât de mult greșește. Poate că singurii vinovați sunt așa-zișii ”specialiști”, care propun metode de slăbit de-a dreptul fenomenale, dar nu neapărat cu o bază solidă.

Din păcate, omul de rând crede în ele și speră că în câteva săptămâni de restricții nebunești, va da înapoi acul cântarului cu câteva linii. Dar adevărata problemă apare nu pentru că ne este greu să pierdem kilogramele dorite, ci pentru că nu reușim să dăm jos grăsimea.

Posibilități de scădere în greutate

Opțiunile care permit scăderea ponderală sunt 3:

1. Prin pierderea lichidelor – Periculos!

Putem recurge la metode de slăbit bazate pe substanțe și ceaiuri diuretice, care facilitează eliminarea lichidelor corporale (diureză).

Soluția este periculoasă pentru că ne deshidratăm, iar din cauza deshidratării, pierdem din sărurile minerale și ne putem confrunta cu crampe. În plus, crește vâscozitatea sângelui (sângele este mai puțin fluid) și ne expunem maladiilor cardiovasculare.

2. Prin pierderea masei slabe – Contraindicat!

Nici slăbirea rezultată prin reducerea masei slabe nu este permisă, deși multe persoane scad în greutate astfel. Și nu-și dau seama.

Masa slabă reprezintă tot ce rămâne în organism după ce au fost înlăturate depozitele de grăsime. Ponderea cea mai mare o au țesuturile musculare și osoase. Rezultate similare apar când se țin diete complet lipsite de carbohidrați și proteine.

3. Prin pierderea masei grase – Recomandat!

Slăbirea adevărată înseamnă diminuarea masei grase, nu a cantității de fluide corporale, nu a masei slabe!

Slăbirea adevărată înseamnă scăderea treptată în greutate prin schimbarea întregului stil de viață. Înseamnă perseverență și un program bine gândit, care include un regim adecvat, obiceiuri alimentare sănătoase și, nu în ultimul rând, multă mișcare.

Metode de slăbit: Cum arată programul ideal?

Dintr-un program de slăbire eficace vor face parte:

  • Un antrenament fizic de tip aerobic și anaerobic sau HIIT;
  • O dietă corespunzătoare, fără grăsimi rele și carbohidrați nocivi.

În funcție de obiective și de surplusul de kilograme, se pot adopta toate împreună sau separat. Nimic nu este considerat greșit, însă puse în aplicare simultan, cresc șansele de reușită.

Metode de slăbit: Antrenamentele

În cazul persoanelor supraponderale, primul pas îl reprezintă activitatea aerobică în combinație cu cea anaerobică. Ambele, practicate la o intensitate scăzută. Pentru maximizarea rezultatelor, este important ca cele 2 tipuri de activități să fie încluse în același program de antrenament.

Rezultate optime se obțin cu exerciții cardio executate la 70 % din frecvența maximă, cu o durată de cel puțin 30 de minute. O excelentă alternativă a exercițiilor aerobice cu impact scăzut este mersul pe jos.

În sala de forță, cel mai bine funcționează repetările cu greutăți moderate. Trebuie lucrate toate părțile corpului, prin exerciții pentru grupele mari de mușchi (fesieri, femurali, bicepși, tricepși, deltoizi, pectorali, dorsali, trapezoidali, abdominali).

Metode de slăbit: Selectarea nutrienților

O convingere destul de comună în rândul ”năpăstuiților” interesați de metode de slăbit este că trebuie să renunțe definitiv la grăsimi și la carbohidrați. Însă nu toți carbohidrații sunt nocivi și nu toate grăsimile sunt rele.

Este importantă diferențierea lor, așa încât să se înlăture numai grupurile nesănătoase.

Ce carbohidrați?

Corpul uman are nevoie de carbohidrați (reprezintă una dintre principale surse de energie), dar de cei potriviți.

În general, se vor evita carbohidrații simpli (zaharurile), care se regăsesc în dulciuri, în produsele de panificație, în sucuri, etc. Cu toate astea, dieta Rina le alocă o întreagă zi (ziua 3 dieta Rina este ziua carbohidraților) și culmea, dă și rezultate.

În schimb, se vor păstra în dietă carbohidrații complecși (fibrele și amidonul), prezenți în fructe, legume, cereale și semințe.

Ce grăsimi?

Încă o dată, trebuie făcută distincția dintre cele sănătoase și cele nesănătoase.

Grăsimi ”rele”

Principalele vinovate de acumularea țesutului adipos sunt grăsimile ”rele”. Se cataloghează astfel din cauză că ridică nivelul colesterolului ”rău” (LDL) și suprimă sinteza celui ”bun” (HDL).

În grupul grăsimilor ”rele”, adevărate otrăvuri, care ”sabotează” eficacitatea metodelor de slăbit, intră:

  • Grăsimile saturate (prezente în cărnuri, mezeluri, produse lactate, slănină etc.);
  • Grăsimile trans (din compoziția alimentației junk food, snacksuri, margarină, produse de patiserie etc.).

Grăsimi ”bune”

Cel mai bun exemplu de grăsimi sănătoase îl reprezintă grupul celor nesaturate. Din această categorie, fac parte acizii grași omega 3 și 6, elemente în măsură să reducă nivelul colesterolului ”rău” și să favorizeze sinteza celui ”bun”.

Mecanismul se poate traduce prin normalizarea presiunii sanguine și reducerea riscurilor de patologii coronariene (boli de inimă).

Bun de știut…

Prin publicațiile online, pe site-urile de specialitate și chiar la vecinul de scară, fiecare găsește soluții care promit slăbirea. Cu greu însă se va identifica cea mai eficace.

Majoritatea strategiilor și metodelor se bazează pe înfometare și aduc pe deplin satisfacție la final. Iar cine nu se poate abține de la ”păcatele” culinare, trebuie să le excludă din lista cu posibilități.

Așa că, dacă ți-au stat ochii pe dieta daneză, poate ar fi bine să te reorientezi spre un regim mai permisiv, așa cum poate fi dieta Deea sau regimul Rina.

Surse:

http://www.buzzfeed.com/sallytamarkin/the-deal-with-body-fat#.veydy8gb3d

http://www.bodybuilding.com/fun/drobson175.htm

http://www.healthline.com/health/food-nutrition/simple-carbohydrates-complex-carbohydrates#1

http://www.healthline.com/health/heart-disease/good-fats-vs-bad-fats#1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate