Dieta daneză, regimul prin care slăbești și te detoxifiezi în doar 13 zile

Cele mai vizualizate

Când vorbim despre diete, trebuie să știm că ele nu sunt pentru oricine. Lucrurile rămân valabile și pentru regimul danez, dieta de 13 zile cunoscută ca una extrem de strictă.

Nu permite foarte multe lucruri. Însă cine reușește să reziste în toate aceste zile tentațiilor, la final, cu surpriză va constata schimbări radicale atât în privința aspectului, cât și a sănătății.

În această postare nu ne-am propus să analizăm programul alimentar. Regimul are o eficacitate demnă de luat în seamă de către orice persoană interesată să slăbească în scurt timp.

Tocmai te-am introdus printre beneficiile uneia dintre cele mai noi și totodată populare cure de slăbire.

Cuprins:

Ce beneficii garantează regimul danez?

a. Favorizează slăbirea

Primul, dar nu singurul avantaj, constă în pierderea unui număr important de kilograme. Totul depinde de la câte pornește fiecare, dar în orice situație, rezultatele pot fi spectaculoase. O persoană ”plinuță” reușește să slăbească între 5 și 15 kilograme în numai 13 zile.

b. Accelerează metabolismul

Principiul după care funcționeaza dieta de 13 zile se bazează pe activarea proceselor metabolice. Programul este astfel conceput încât să pună în mișcare până și cel mai leneș metabolism, cu ”arderi” practic inexistente.

c. Contribuie la detoxifiere

Secretul îndepărtării toxinelor din organism își are rădăcinile în combinațiile alimentare permise. Eliminând timp de 13 zile mâncărurile considerate nocive și introducându-le pe cele ”prietenoase”, corpul să va elibera nu doar de kilograme, ci și de reziduurile periculoase.

d. Ajuta la menținerea siluetei

Deși nu este o cură de durată, schimbările ce au loc în organism continuă și după încheierea sa. Totul are legătură cu metabolismul, primul mare consumator de calorii. Pus în mișcare, va ”lucra” cu aceeași intensitate și în anii următori, împiedicând îngrășarea (mecanismul invers).

Cum folosești regimul danez în avantajul tău?

1. Studiază planul alimentar!

Înainte să te pornești pe acest drum, trebuie să verifici dacă regimul este potrivit pentru tine. Dacă ești o persoană ”slabă” și pofticioasă, ce nu se poate abține de la ”ronțăială”, ar fi mai bine să-ți îndrepți atenția spre diete ceva mai permisive.

Doar studiază rețetele dietei Rina și vei înțelege cât ai clipi cât de fain ți se potrivește.

Vorbim totuși despre un program alimentar împărțit în maxim 3 mese, unde toate la un loc însumează abia 600 de calorii. Aportul caloric este mai puțin de jumătate din necesarul energetic zilnic al unui adult activ (cel puțin 1.600 de calorii).

De exemplu, în ziua cu numărul 7, vei sări peste masa de prânz, care va fi înlocuită cu un pahar de apă. În plus, în anumite zile, micul dejun se rezumă la o ceașcă de cafea îndulcită cu un cubuleț de zahăr sau la o cană cu ceai de plante neîndulcit.

Ca să-ți fie lucrurile mult mai clare, poți să vezi ce avem de spus și despre dieta daneză meniul pe zile.

2. Controlează-ți starea de sănătate!

Cu toate că a fost inițiată sub forma unei cure destinate pacienților cu probleme cardiovasculare, cea care poartă și numele de Royal Danish Hospital Diet, a devenit o metodă de slăbit ”cu acte în regulă”.

Însă regimul danez îți poate afecta sănătatea. Spre deosebire de alte soluții de slăbit mai ”prietenoase”, acesta vine la pachet cu efecte adverse care înclină balanța în defavoarea ta. Te poate durea capul sau poți ameți. Te poți simți fără energie, dar și într-o permanentă stare de agitație și iritabilitate.

Vorbim despre o restricție calorică, nu doar despre interdicția pentru o categorie de alimente. În 600 de calorii / zi, indiferent ce mănânci, îți este imposibil să integrezi toate elementele nutritive de care ai nevoie. Iar pe durata celor 13 zile, carențele nutriționale ating valori însemnate.

3. Fixează-ți obiective precise!

O perioadă de nici 2 săptămâni este prea scurtă pentru a-ți ”educa” obiceiurile alimentare. Chiar dacă treci peste orice tentație, chiar fără să încalci programul restrictiv, după 13 zile, mai mult ca sigur că vei duce dorul vechilor și poate proastelor obiceiuri.

Într-adevăr, prin cura de slăbire daneză vei pierde kilogramele pe care le dorești sau chiar mai multe. Însă dacă nu ai grijă, rezultatele se pot nărui câteva săptămâni mai târziu. Și tot ce se va întâmpla după depinde doar de tine și de alegerile pe care urmează să le faci.

Pentru ca beneficiile să se păstreze pe termen lung, încearcă să nu te mulțumești cu slăbirea rapidă. Mai degrabă concentrează-te pe o serie de obiceiuri alimentare și nealimentare sănătoase, care vor contribui la păstrarea rezultatelor atât de greu atinse.

Recomandare!

Până și o singură gumă de mestecat sau o jumătate de pahar cu o băutură carbogazoasă pot compromite programul extrem de restrictiv.

Condiția verificării și garantării tuturor avantajelor promise este ca regimul danez să fie corect urmat. Deoarece nu tolerează nicio abatere de la planul alimentar întocmit cu atâta rigurozitate.

Surse:

  1. http://diet-expert.org/what-is-the-13-day-diet/
  2. https://wwws.fitnessrepublic.com/nutrition/healthy-eating/the-13-day-metabolism-diet-plan.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate