Dieta Rina vs. dieta Bulletproof! – Află ce le aseamănă și ce le deosebește!

Cele mai vizualizate

Ai auzit de regimul Rina 90? Dar de dieta Bulletproof? Cu toate că vorbim despre cure de slăbire extrem de eficiente, între ele există diferențe colosale.

În ciuda deosebirilor radicale, ambele funcționează, chiar în condiții în care cu alte metode de slăbirese bate pasul pe loc. Sau, dacă după revenirea la regimul alimentar obișnuit, revin și kilogramele.

Dar vom începe cu punctele în comun și abia după vom aborda trăsăturile care le fac atât de diferite.

Cuprins:

Asemănări între regimul Rina 90 și dieta Bulletproof

Să presupunem că te afli într-un moment decisiv al vieții tale. Poate ai probleme cu kilogramele, poate cu sănătatea… Cât mai curând, ai nevoie să-ți schimbi radical stilul de viață sau îți va fi tot mai greu să te ”redresezi”.

Din fericire, nutriționiștii au inventat și metode care te ajută în ambele ”direcții”. Atât cu dieta de 90 de zile, cât și cu dieta Bulletproof sau ”anti-glonț vei putea:

 • Atinge cele câteva obiective stabilite: să slăbești, să-ți îmbunătățești starea de sănătate, să-ți schimbi stilul de viață;
 • Pierde un număr semnificativ de kilograme, dar nu într-un interval scurt, ci pe parcursul mai multor săptămâni și luni;
 • Consuma cantități nelimitate din anumite alimente, în timp ce la altele trebuie să renunți o perioadă (atât cât ești la dietă);
 • Include în meniul zilnic atâtea calorii câte poftești, pentru că niciuna nu se bazează pe calcularea numărului de calorii.

Însă tot ce urmează de aici încolo va ridica bariere evidente între ele, iar acest lucru te poate pune serios pe gânduri.

Vei înțelege că nu orice dietă ți se potrivește, mai ales dacă poate ești o persoană cu anumite ”dependențe” alimentare.

Deosebiri dintre regimul Rina 90 și dieta Bulletproof

Curele de slăbire nu sunt toate la fel… pare aproape un clișeu… Însă după o scurtă paralelă între cele două ”protagoniste”, vei înțelege de ce. În ciuda asemănărilor, deosebirile sunt radicale și au legătură cu:

 • Programul alimentar (cu structurarea zilelor de dietă);
 • Categoriile de alimente și nutrienți (permise și interzise).

Dar să ”spionăm” pe rând curele de slăbire:

Regimul Rina 90 este o dietă disociată

În cazul dietei de 90 de zile, se verifică anumite ”trăsături” (dacă le putem numi astfel). În primul rând, vorbim despre un regim disociat, care prevede respectarea anumitor reguli:

Regula # 1

Într-o anumită zi, poți consuma, preferențial, doar unele alimente. De exemplu, există o zi destinată vitaminelor, în timp ce altele se concentrează pe proteine sau pe glucide.

Regula # 2

La o singură masă nu se pot asocia preparate bogate în proteine, cu altele bogate în carbohidrați. Pentru acești nutrienți există zile separate:

 • Ziua cu amidonoase sau cu carbohidrați complecși;
 • Ziua cu zaharuri sau cu glucide (carbohidrați simpli).

Regula # 3

Mesele nu se finalizează cu clasicul ”obicei” de a include și ”felul al treilea” sau desertul. După mese nu se poate mânca un dulce sau fruct.

Pentru acestea se alocă un moment separat din zi. Spre exemplu, consumul de fructe se limitează la prima parte a zilei (micul dejun).

Regula # 4

Pentru detoxifierea corpului, este nevoie de cât mai multe fructe și legume, pe care nu le vei regăsi în dieta ”anti-glonț.

Acestea se pot cosnuma în stare crudă, dar și sub formă de sucuri proaspăt stoarse sau de fierturi (ciorbă cu legume).

Regula # 5

Ca orice dietă disociată, promovează beneficiile alimentelor de origine vegetală, nu de origine animală, cum se întâmplă cu dieta Bulletproof.

Pe de altă parte, ridică semnale de alarmă cu privire la alimentația preponderent de origine animală și la riscurile sale asupra sănătății.

Regimul Bulletproof este o dietă ketogenică

În schimb, dieta Bulletproof este un tip de dietă ketogenică, bazată pe un ansamblu de principii care au prea puțin în comun cu regimurile disociate:

Principiul # 1

Potrivit fondatorului, în această dietă, pentru asigurarea necesarului energetic, corpul are nevoie de o cantitate majoră de grăsimi animale.

Mai mult de jumătate din aportul caloric zilnic provine din grăsimi animale. Și spre deosebire de dieta Rina, ceilalți nutrienți au o pondere inferioară.

Principiul # 2

Consumul de carbohidrați ”alimentează” rezervele de lipide ale organismului. Iar cine nu renunță la acești nutrienți va avea probleme să scape de adipozități.

Însă pentru a slăbi, corpul trebuie să ”atace” depozitele de grăsimi. ”Misiunea” devine imposibilă atâta timp cât meniul include carbohidrați, prima sursă energetică disponibilă.

Principiul # 3

Spre deosebire de regimul Rina, bazat de activarea metabolismului prin disocierea alimentelor, această cură recunoaște mai ales importanța grăsimilor.

Carbohidrații trebuie excluși sau cel mult limitați la o cantitate minimă. Meniul fiecărei zile se va construi doar în jurul alimentelor bogate în grăsimi.

Principiul # 4

Fiecare zi de cură va începe cu o cafea energizantă și nutritivă. Practic, este îmbunătățită cu unt bio, care se pare că ajută la ”subțierea” țesuturilor adipoase.

În schimb, la dieta Rina, nu vei găsi niciodată această combinație. Pentru că la micul dejun, obligatoriu, vei avea doar o porție ”sănătoasă” de fructe de sezon sau de legume.

Principiul # 5

Așa cum indică principiul # 3, carbohidrații nu sunt bine văzuți și trebuie excluși din meniu în zilele în care ții dieta Bulletproof.

Comparativ, la regimul de 90 de zile, autorii alocă zile speciale pentru această categorie de nutrienți. Practic, în ziua de amidonoase se vor consuma preponderent alimente care conțin carbohidrați complecși.

Concluzii

 • Ambele stiluri alimentare sunt considerate destul de permisive. Însă depinde din ce unghi sunt privite.
 • De asemenea, fiecare are un anumit ”public”. Însă contează ce așteptări are fiecare de la un regim de slăbit.
 • Înainte de a începe o cură, trebuie ținut cont de recomandările medicilor. Pentru că nu toate sunt compatibile cu anumite afecțiuni;
 • Niciun regim de slăbire nu funcționează fără un plan și nici dacă te abați de la un set de reguli și principii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate