Tu ce știi despre dieta daneză? Descoperă 5 dintre secretele sale!

Cele mai vizualizate

Cunoști secretele dietei daneze? Cât de mult știi despre regimul de 13 zile?

Zilnic, în toată lumea, milioane de persoane încep o cură de slăbire. Majoritatea celor care, cel puțin pentru o vreme, se hotărăsc să aducă o schimbare atât de radicală în viață, sunt supraponderali, dacă nu obezi.

Nu este neapărat vorba despre dieta daneză. Însă potrivit specialiștilor, aceasta ocupă o poziție importantă pe lista cu metode care funcționează.

Apare alături de dieta Rina (regim disociat), Scarsdale (o cură de slăbire rapidă), Lemme (un regim hiperproteic) sau Atkins (bazată pe aportul redus de carbohidrați).

Am numit abia câteva, însă lista poate continua și cu alte diete, rețete sau modalități ”speedy” de slăbire.

Ce trebuie să știi despre dieta daneză?

Regimul danez, cunoscut și cu denumirea de dieta de 13 zile sau dieta daneză de 13 zile, este de fapt un program alimentar hipocaloric de scurtă durată. Spre deosebire de alte cure de slăbire ceva mai permisive, aceasta se caracterizează prin meniul rigid și regulile stricte.

Persoanele care au urmat-o deja afirmă că reprezintă o metodă de slăbit eficace, prin care au reușit să piardă destul de multe kilograme. Totul, într-un timp record.

Practic, programul alimentar permite reducerea greutății corpului cu până la 10 kilograme, în mai puțin de 2 săptămâni. Deloc puține, nu-i așa?

La fel ca alte cure de slăbire din categoria ”crash”, regimul este greu de menținut pe termen lung. Dar același lucru se poate spune și despre alte metode rapide de slăbire. Pentru că nimeni nu poate garanta durabilitatea rezultatelor, atâta timp cât nu renunți la vicii.

Și nu facem referire strict la viciile clasice precum tutunul sau alcoolul, ci la toate obiceiurile alimentare și nealimentare nesănătoase, care nu fac altceva decât să saboteze eficiența oricărei cure de slăbire.

Dar despre toate acestea, poate că vom discuta mai multe într-o postare viitoare.

bea apa - care sunt secretele dietei daneze

Care sunt secretele dietei daneze?

Ca să te menții și după cele 13 zile, ține cont de următoarele sfaturi:

#1: Bea cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi

Fiind vorba despre un program destul de puțin flexibil (niciun fel de mâncare nu-l poți înlocui cu altceva, iar mesele au un orar fix), înainte să-l duci la bun sfârșit, trebuie să consumi suficientă apă.

În acest fel, organismul nu riscă să sufere din cauza deshidratării. Pe întreaga durată a dietei, este indicat să bei zilnic, cel puțin 2 litri de apă.

#2: Obișnuiește-te cu scăderea calorică

Dacă o persoană normoponderală are nevoie, în medie, de circa 2.000 de calorii (circa 1.800 femeile și 2.500 bărbații), cine urmează dieta daneză, trebuie să se rezume la 600 calorii/zi.

Diferența este una considerabilă, dar după primele zile, vei începe să te obișnuiești. Și din fericire, trebuie să reziști un timp limitat.

incerca sa faci fata oboseli si epuizari - care sunt secretele dietei daneze

#3: Încercă să faci față oboselii și epuizării

O consecință a reducerii calorice este oboseala fizică (te poți simți slăbit, fără energie). Efectul nu surprinde pe nimeni, ținând cont că trebuie să ”tai” o bună parte din necesarul de nutrienți.

Cu acest program, vei duce lipsă în special de carbohidrați, considerați carburantul ce pune în mișcare întregul angrenaj care este organismul uman.

#4: Rezistă tentațiilor și senzației de foame

Când ai ales să duci la bun sfârșit dieta daneză, nu prea există cale de întoarcere timp de 13 zile. Regimul are o toleranță zero în fața alimentelor ce nu fac parte din meniul de zi cu zi.

Este normal să te simți epuizat și înfometat. Dar gândește-te că în scurt timp, vei putea reveni la vechile ”plăceri”. Cu deosebirea că vei avea mulți centimetri în minus.

#5: Fii perseverent și vei reuși

Pe măsură ce trec zilele, senzațiile descrise anterior se pot accentua. Te afli în ziua cu numărul 8 sau 9 și probabil că treci prin cea mai dificilă provocare a vieții tale. Sau aproape cea mai dificilă.

Dar dacă depășești cu bine această ”probă” atât de drastică, imaginează-ți că orice altă metodă de slăbire îți va părea floare la ureche.

De reținut

Înainte să începi dieta daneză sau un alt regim alimentar la fel de radical, amintește-ți să ceri sfatul medicului de familie! Programul dietetic poate provoca un adevărat șoc asupra metabolismului. Din acest motiv, nu se recomandă repetarea sa mai curând de 2 ani.

Cine-și dorește să piardă un număr de kilograme în maniera sănătoasă, oricare este denumirea dietei, poate s-o facă prin cât mai mult sport și urmând un regim alimentar echilibrat.

Surse:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate