Cum slăbești fără dietă și-ți recuperezi silueta în numai 10 pași?

Cele mai vizualizate

Se poate slăbire fără dietă sau e necesară o dietă riguroasă?

De multe ori, cura de slăbireeste doar un moft. Pentru că fie oferă rezultate departe de cele promise, fie nu ni se potrivește.

Situația devine încă și mai gravă dacă facem parte din categoria pofticioșilor, care sub niciun chip nu se pot abține de la proastele obiceiuri alimentare și nu pot renunța la stilul de viață bolnăvicios.

Dar de ce să cheltui banii pe ședințe la nutriționist? De ce să te chinui cu restricții dintre cele mai bizare? Parțial sau total, îți poți atinge obiectivele. Trebuie doar să urmezi câteva sugestii probate deja de cei care au revenit la silueta ideală fără nicio cură de slăbire.

Vrei slăbire fără dietă? Ce ai de făcut?

Mănâncă la orele potrivite

Ceasul biologic este cel mai bun sfetnic și nu trebuie decât să-l respecți.

Crează-ți un program de masă constant și mănâncă la ore fixe. Regularitatea meselor ajută la buna funcționare a metabolismului (îl stimulează) și la reglarea ritmului între procesele digestive și momentele de pauze alimentare.

Selectează bine alimentele

Aparent, unele categorii alimentare sunt similare. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa.

Ca să slăbești fără să te chinui, învață să înlocuiești anumite produse care ascund încărcături calorice prea mare. Spre exemplu, alege carnea de pasăre în locul celei de porc, pastele făinoase multicereale, nu din făină albă etc.

Alege cu inspirație gustările

Chiar dacă ai ajuns la concluzia că dieta de slăbire nu este pentru tine, asta nu înseamnă că poți să te înfrupți cu tot ce-ți cade în mână.

Rămâne valabil și pentru gustări, pe care trebuie să le selectezi cu inteligență. Adică fără snack-uri de gen bombonele, ciocolățele, cipsuri și altele la fel de… nefericite.

Acordă fiecărei mese timpul necesar

Potrivit unui secret vechi de când lumea, creierul percepe senzația de sațietate cu un decalaj de circa 20 de minute.

Mâncând în mare grabă, nu vei face decât să introduci în corp mai multe calorii. În schimb, dacă mesteci bine fiecare îmbucătură, vei ajuta digestia, vei reuși să nu exagerezi cu porțiile, inclusiv să slăbești.

ferestete de mesele copioase - Cum slăbești fără dietă și-ți recuperezi silueta în numai 10 pași

Ferește-te de mesele copioase în oraș

O altă regulă ”improvizată” spune că mâncarea de-acasă este mai sănătoasă decât cea de la restaurant.

Pentru a-ți menține linia, nu ai nevoie de diete. Preparatele ”ca la mama acasă” sunt mai ușor de digerat și-ți oferă avantajul că le poți ”controla”, începând de la cantități și ingrediente folosite, până la procedura de gătire.

Experimentează rețete sănătoase

Regnul vegetal abundă de fructe și legume care ascund o mulțime de proprietăți benefice.

Este suficient să te informezi despre ce nutrienți ai nevoie (antioxidanți, grăsimi sănătoase, proteine etc.). Iar după, să selectezi alimentele care-i conțin și să le incluzi în rețete și în dieta de slăbit. Posibilitățile sunt inifinite.

Învață să compensezi excesele

În fața atâtor bunătăți care invadează rafturile magazinelor, oricui îi e greu să reziste tentațiilor.

Mâncatul trebuie să rămână o plăcere, iar dacă ai abuzat la masă, nu are sens să-ți petreci zilele în regrete. Poți echilibra lucrurile făcând mai mult sport. Fără probleme, vei reuși să consumi caloriile ”deranjante”.

Ferește-te de nopți nedormite

Specialiștii au ajuns la unanimitate când vine vorba despre raportul somn-slăbit.

Multe studii au demonstrat că între lipsa de somn și acumularea de kilograme există o legătura de cauză-efect. Mai exact, dacă-ți propui o slăbire fără dietă, trebuie să dormi orele de care ai nevoie. Dar nu ziua pe canapea, ci noaptea.

Nu te lăsa în vâltoarea emoțiilor

Adeseori, alimentele se află sub incidența stărilor emoționale. Când sunt stresați și obosiți, când se simt singuri și plictisiți, oamenii se refugiază în mâncare.

În împrejurări similare, mâncatul apare ca o acțiune dezordonată. Însă pentru a dezvolta un raport sănătos vizavi de mâncare, este necesar să-ți controlezi emoțiile.

Renunta la stilul de viata sedentar - Cum slăbești fără dietă și-ți recuperezi silueta în numai 10 pași

Renunță la stilul de viață sedentar

Un alt truc ce-ți poate salva silueta fără să recurgi la diete de slăbire, este să faci sport. Niciun regim nu dă rezultate dacă nu faci mișcare.

Pe lângă că facilitează consumul energetic, sportul ajută la detoxifierea organismului, stimulează digestia, îndepărtează stresul. Este cel mai bun aliat al creierului, inimii, plămânilor și nu numai.

Nu-i așa că pare floare la ureche să scapi de kilogramele în exces? Nu ai nevoie de cure de slăbire, ci doar să respecți pas cu pas, indicațiile anterioare. Totul e abia o mică parte din lista cu ”secrete” de-ajutor să-ți menții linia.

Surse:

  1. http://dailyburn.com/life/health/lose-weight-without-dieting/
  2. http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/smart-snacking-habits
  3. http://www.livestrong.com/article/498305-chrono-diet/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate