Jump to content
Totul despre diete
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Earlier
  2. 3 pulpe de pui (curcan), fără pieliţă 3 cepe 1 dovlecel mare 1 ardei roşu gras sare, piper negru 1 lingură ulei 1 linguriţă boia de ardei 2 căţei usturoi 300 ml de supă ingrediente pentru o salată asortată Se taie cepele şi dovlecelul în cuburi mari. Se prăjesc pulpele de pui (curcan) într-o lingură de ulei. Se scot pulpele rumenite din tigaie şi se pun în tigaie ceapă, dovlecel, ardei gras, usturoi zdrobit, boia, sare şi piper negru. Sotaţi, adăugat supa şi lăsaţi puţin pe foc. Daţi tigaia deoparte, aşezaţi pulpele de pui pe legume şi lăsaţi să se coacă aproximativ jumătate de oră în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C. La acest fel de mâncare, fetica (salata mielului) constituie o garnitură excelentă; fetica se poate înlocui cu salată verde. Nu uitaţi să serviţi şi o felie de paine De asemenea, beţi 300 ml de supă simplă ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat.
  3. 3 pulpe de pui (curcan), fără pieliţă 3 cepe 1 dovlecel mare 1 ardei roşu gras sare, piper negru 1 lingură ulei 1 linguriţă boia de ardei 2 căţei usturoi 300 ml de supă ingrediente pentru o salată asortată Se taie cepele şi dovlecelul în cuburi mari. Se prăjesc pulpele de pui (curcan) într-o lingură de ulei. Se scot pulpele rumenite din tigaie şi se pun în tigaie ceapă, dovlecel, ardei gras, usturoi zdrobit, boia, sare şi piper negru. Sotaţi, adăugat supa şi lăsaţi puţin pe foc. Daţi tigaia deoparte, aşezaţi pulpele de pui pe legume şi lăsaţi să se coacă aproximativ jumătate de oră în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C. La acest fel de mâncare, fetica (salata mielului) constituie o garnitură excelentă; fetica se poate înlocui cu salată verde. Nu uitaţi să serviţi şi o felie de paine De asemenea, beţi 300 ml de supă simplă ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat. Vezi registru
  4. Admin

    Mic Dejun

    2 mere sau o cană de zmeură, etc. În ziua 30 (ziua proteinelor) a dietei Rina , se pot consuma la micul dejun 2 mere sau o cană de zmeură, etc. Aceste două variante reprezintă doar un exemplu , se poate consuma orice fruct preferat. Nu vă înfometaţi. Serviţi gustări bogate în vitamine din două în două ore până la prânz (fructe sau legume proaspete simple). Însă atenţie, numai până la ora prânzului. Acest sfat trebuie urmat în fiecare zi de proteine, amidonuri şi carbohidraţi.
  5. 2 mere sau o cană de zmeură, etc. În ziua 30 (ziua proteinelor) a dietei Rina , se pot consuma la micul dejun 2 mere sau o cană de zmeură, etc. Aceste două variante reprezintă doar un exemplu , se poate consuma orice fruct preferat. Nu vă înfometaţi. Serviţi gustări bogate în vitamine din două în două ore până la prânz (fructe sau legume proaspete simple). Însă atenţie, numai până la ora prânzului. Acest sfat trebuie urmat în fiecare zi de proteine, amidonuri şi carbohidraţi. Vezi registru
  6. Admin

    Cina

    o porţie de rizotto cu praz o salată La cină în ziua 31 (ziua amidon) a dietei Rina se poate consuma o porție de rizotto cu praz și o salată.
  7. Admin

    Rizotto cu praz

    120 g orez 1 praz mediu 1 lingură pătrunjel tocat sare, piper negru 1 lingură ulei 1 lingură mazăre (opţional) ingrediente pentru salată asortată Se taie prazul în felii subţiri şi se sotează. Se adaugă orezul spălat, sarea şi piperul negru şi suficientă apă pentru a dubla orezul în volum. Se amestecă bine, se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic până se înmoaie orezul. Ornaţi cu pătrunjel tocat. Se poate adăuga şi o lingură de mazăre fiartă. Serviti cu o felie de paine si salata asortata. Puteţi înlocui o treime din orez cu linte galbenă şi prazul cu o cantitate adecvată de broccoli (buchete întregi). Reţetă de salată de roşii: se taie 4 roşii în felii potrivite, se aşează într-un castron puţin adânc apoi se adaugă ceapă felii, pătrunjel tocat, un vârf de cuţit de oregano, puţină sare şi piper negru. Se condimentează cu o lingură de ulei şi puţin oţet.
  8. Admin

    Mic Dejun

    2 kiwi sau un gref, etc. În ziua 31 (ziua amidon) a dietei Rina , se pot consuma la micul dejun 2 kiwi sau un grapefruit. Aceste două variante reprezintă doar un exemplu , se poate consuma orice fruct preferat. Fructele consumate la micul dejun nu numai că îți oferă energie pe durata întregii zile, numeroase vitamine și fibre , acestea ajută și la o mai bună funcționare a tractului digestiv.
  9. 10 moduri simple și naturale de a vă îmbunătăți sistemul imunitar Conform Centrului pentru controlul bolilor, virusurile gripei continuă să facă rau în 41 de state. Ți-ai făcut vaccinul antigripal? Bine, fă-o din nou și anul viitor. Cu toate acestea, rețineți că și alți viruși provoacă boli respiratorii: virusuri parainfluenza, adenovirusuri, coronavirusuri, rinovirusuri ... fără a menționa bacterii precum Streptococcus. În ciuda faptului că întreaga planetă este plină cu microorganisme infecțioase, de cele mai multe ori, ești sănătos, nu? Acest lucru se datorează sistemului imunitar, care te apără de microbii care provoacă boli. Acum, în afară de recunoștință este foarte important să facem si noi ceva pentru a optimiza funcția acelui sistem imunitar. 1. Dormi suficient și gestionează-ți stresul. Privarea de somn și suprasolicitarea stresului cresc cortizolul hormonal, a cărui creștere prelungită suprima funcția imunitară. 2. Evitați fumul de tutun. Acesta subminează apărările imune de bază și crește riscul de bronșită și pneumonie la toată lumea, precum și infecții ale urechii medii la copii. 3. Bea mai puțin alcool. Consumul excesiv afectează sistemul imunitar și crește vulnerabilitatea la infecțiile pulmonare. 4. Mănâncă o mulțime de legume, fructe, nuci și semințe, care vor oferi organismului tău nutrienții de care sistemul imunitar are nevoie. Un studiu efectuat la adulți mai în vârstă a arătat că stimularea aportului de fructe și legume a îmbunătățit răspunsul anticorpilor la vaccinul Pneumovax, care protejează împotriva pneumoniei Streptococcus. 5. Luați în considerare probioticele. Studiile indică faptul că suplimentele reduc incidența infecțiilor respiratorii și gastro-intestinale. De asemenea, s-a dovedit că produsele lactate fermentate reduc infecțiile respiratorii la adulți și copii. 6. Petrece mai mult timp afară. Lumina solară declanșează producția de vitamina D. a pielii. Vara, o expunere de 10-15 minute (faraă protecție solară) este suficientă. Cu toate acestea, din noiembrie până în februarie, lumina soarelui este prea slabă și puține alimente conțin această vitamină. Nivelurile scăzute de vitamina D se corelează cu un risc mai mare de infecții respiratorii. Un studiu din 2010 la copii a arătat că 1200 UI pe zi de vitamina D suplimentară au redus riscul de gripă A. Cu toate acestea, un studiu din 2012 care a implicat suplimentarea adulților cu cancer de colon cu 1000 UI pe zi nu a reușit să demonstreze protecție împotriva infecțiilor respiratorii superioare. 7. Mănâncă usturoi. Usturoiul este un agent antimicrobian cu spectru larg și stimulent imunitar. Deoarece căldura dezactivează un ingredient activ cheie, adăugați-l la alimente chiar înainte de servire. 8. Mâncați ciuperci medicinale, cum ar fi shiitake și maitake (uneori vândute ca „găină din pădure”). Un studiu recent a arătat că un extract concentrat de shiitake a îmbunătățit funcția imunitară la femeile cu cancer de sân. 9. Încercați plante cu suport imunitar. Dacă aveți infecții recurente, luați în considerare consumul de plante care susțin imunitatea, cum ar fi eleuthero (Eleutherococcus senticocus), ginseng asiatic (Panax ginseng), ginseng american (Panax quinquefolius) sau astragalus (A. membranaceus). 10. Faceți o tinctură de echinacea. Este bine să aveți la îndemână când virusurile respiratorii vă copleșesc. Rețetă adaptată din 500 de remedii de acasă testate în timp și știința din spatele lor. La un borcan se adaugă 1 cană rădăcină măcinată de Echinacea purpurearoot, o specie dovedită că îmbunătățește funcția imunitară și reduce moderat severitatea și durata simptomelor de răceală. Se adaugă 1½ cană de votcă și se amestecă. Dacă nu există 1 - 2 centimetri de vodcă stratificat deasupra rădăcinii , adăugați mai multe votcă. Se agită zilnic. După 4 săptămâni, strecurați prin tifon într-un borcan curat. La primul strănut, luați ½ linguriță de tinctură diluată în apă la fiecare două ore în timp ce este treaz. După două zile, reduceți doza la ½ linguriță de 3 ori pe zi, pe durata răcelii. Surse: 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3711972/ 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24014734 3. https://academic.oup.com/ajcn/article/91/5/1255/4597253 4. https://academic.oup.com/ajcn/article/96/6/1429/4571488 5. https://www.quartoknows.com/books/9781592335756/500-Time-Tested-Home-Remedies-and-the-Science-Behind-Them.html 6. https://www.everydayhealth.com/columns/white-seeber-grogan-the-remedy-chicks/ten-simple-natural-ways-to-boost-immune-system/
  10. 5 tipuri de alimente pentru îmbunătățirea sistemul imunitar Anumite alimente pot fi de ajutor pentru stimularea sistemului imunitar și prevenirea răcelilor și gripei. În acest articol veți descoperi cinci tipuri de nutrienți de care sistemul imunitar are nevoie și ce alimente conțin acesti nutrienti. Vitamina C Un nutrient esențial, vitamina C acționează ca un antioxidant. Antioxidantii ajută la lupta împotriva radicalilor liberi, un tip de moleculă instabilă cunoscută pentru a deteriora sistemul imunitar. Există câteva dovezi conform cărora vitamina C poate fi deosebit de utilă în stimularea sistemului imunitar al persoanelor aflate sub stres major. Totodată dacă silueta dvs. este și ea o prioritate ar trebui să știți că deficitul de vitamina C poate strica și cel mai bun plan de pierdere în greutate. Pentru a crește aportul de vitamina C, adăugați aceste alimente la dieta dvs.: citrice și sucuri (cum ar fi portocala și grapefruit) kiwi ardei roșii și verzi brocoli căpșune Vitamina E Ca și vitamina C, vitamina E este un puternic antioxidant. Cercetările sugerează menținerea unor niveluri ridicate de vitamina E este crucială pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos, în special în rândul persoanelor în vârstă. Citește și despre cum vă poate ajuta consumul de fructe cu coajă lemnoasă în lupta cu kilogramele în plus. Pentru a oferi corpului vitamina E necesară, consumați aceste alimente: ulei de germeni de grau migdale seminte de floarea soarelui alune de padure unt de arahide Zinc Zincul este un mineral esențial implicat în producerea anumitor celule imune. Institutele Naționale de Sănătate (NIH) avertizează că nivelul de zinc chiar ușor scăzut vă poate afecta funcția imunitară. Iată câteva surse alimentare de top de zinc: stridii iahnie de fasole caju tărâțe de stafide năut Carotenoidele Un alt tip de antioxidanți, carotenoizii sunt o clasă de pigmenți care se găsesc în mod natural într-o serie de plante. Când sunt consumate, carotenoidele sunt transformate în vitamina A (un nutrient care ajută la reglarea sistemului imunitar). Acestia se regăsesc în compoziția urmatoarelor alimente: morcovi nap caise papaya Mango Acizi grasi omega-3 Acizii grași Omega-3 sunt un tip de acid gras esențial cunoscut pentru a suprima inflamația și a menține sistemul imunitar sub control. Deși nu se știe dacă omega-3 poate ajuta la combaterea infecțiilor (cum ar fi răceala comună), cercetările sugerează că omega-3 poate proteja împotriva afecțiunilor sistemului imunitar, cum ar fi boala Crohn, colita ulceroasă și artrita reumatoidă. Află și mai multe detalii despre ce propietăți au semințele de in și efectul lor asupra siluetei. Încercați aceste alimente bogate în omega-3: pește gras (inclusiv macrou, ton, somon, sardine, hering și păstrăv) seminte de in nuci Mai multe alimente pentru stimularea sistemului imunitar Pentru a vă menține sănătos sistemul imunitar, este important să dormiți suficient, să faceți exerciții fizice în mod regulat și să vă gestionați stresul. Deși suplimentele care conțin doze mari de antioxidanți și alți nutrienți găsiți în alimentele întregi sunt adesea apreciate ca stimulatoare imunitare naturale, unele cercetări indică faptul că administrarea suplimentelor alimentare poate avea beneficii limitate pentru sistemul imunitar. (Dacă totuși vă gândiți să le luați, este bine să consultați mai întâi furnizorul de servicii medicale pentru a cântări avantajele și dezavantajele.) Pentru mai multe alimente care vă pot ajuta să vă stimulați sistemul imunitar, încercați să adăugați usturoi, alimente bogate în probiotice (precum iaurt și kefir) și ceai verde la dieta dvs. Surse: 1. https://www.verywellhealth.com/types-of-foods-to-boost-your-immune-system-89020 2. https://www.healthline.com/health/food-nutrition/foods-that-boost-the-immune-system 3. https://www.medicalnewstoday.com/articles/322412.php
  11. Cum să gătești alimente sănătoase cu mai puține grăsimi și calorii Dacă doriți să reduceți grăsimea și caloriile din dieta dvs., cel mai bun lucru este să gătiți acasă. Pregătindu-vă propriile alimente, controlați tipul de ingrediente din alimente și dimensiunile porțiunii fiecărei mese. Dar chiar și mâncarea gătită acasă poate îngrașa dacă nu ești atent. Dacă sunteți serios în ceea ce privește alimentația sănătoasă, este inteligent să investiți puțin timp și energie în tehnici de învățare care fac carnea slabă, legumele cu vitamine și alte alimente bune pentru dvs., nu numai delicioase, ci și simplu de gătit. Dacă mâncarea dvs. este satisfăcătoare și savuroasă, este posibil să mâncați porții moderate și să obțineți totuși energia de care aveți nevoie pentru a rămâne activ toată ziua. Folosiți aceste sfaturi de gătit sănătoase pentru a pregăti mesele care vă vor ajuta să vă mențineți planul de slăbit. Iată câteva sfaturi. Cum să gătești alimente sănătoase - Instrumente esențiale Alimentele cu conținut scăzut de calorii sunt mai ușor de preparat în mai puțin timp, dacă bucătăria dvs. este echipată cu câteva instrumente esențiale. Aceste elemente cheie care vă vor permite să faceți mese cu conținut scăzut de grăsimi într-o clipă. Dacă articolele nu sunt incluse în bugetul dvs. acum, țineți-le cont și adăugați-le pe lista de cadouri în timpul sărbătorilor. 1. Vase de gătit antiaderent Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru pierderea în greutate este să pregătești rețetele cu tigăi antiaderent. O mare parte din grăsimea folosită la prepararea meselor servește pentru a preveni lipirea în timpul procesului de gătit. Folosind cratițe antiaderentă, puteți adăuga o cantitate mică de ulei de măsline sau alte grăsimi sănătoase pentru a completa gustul mâncării dvs., dar veți reduce grăsimile inutile. Tigaile antiaderent, tigaile tip grill și cratițele facilitează procesul de curățare mai rapid și mai ușor. Dacă puteți economisi timp în bucătărie, veți avea mai multe șanse să continuați obiceiul gătitului sănătos acasă. 2. Cântar de bucătărie Un cântar de bucătărie digital este o modalitate excelentă de a măsura dimensiunile și ingredientele. În timpul procesului de gătit, puteți tăia calorii și grăsimi utilizând porții exacte din fiecare ingredient. Măsurarea cu cupe și linguri lasă loc erorilor. Cu toate acestea, o scară digitală vă va ajuta să vă măsurați elementele cu precizie. Un cântar de bucătărie ieftin vă va ajuta, de asemenea, să determinați dimensiunile porțiilor după ce masa este pregătită. Sistemele de urmărire a alimentelor sunt cele mai precise dacă furnizați cantitatea exactă de mâncare pe care ați consumat-o. Cu un cântar de bucătărie, obținerea măsurării corecte este simplă și ușoară. 3. Recipiente cu o singură servire Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru pierderea în greutate este controlul mărimii porțiilor. Mulți bucătari vor pregăti o rețetă mare, apoi vor păstra mâncarea în oala în care a fost pregătită. În timp ce acest lucru economisește timp pe termen scurt, poate însemna că mănânci mai mult decât ai nevoie la masă. Când îți este foame, este ușor să îți încarci farfuria dacă te servești dintr-un recipient uriaș de mâncare. Faceți ca eforturile dvs. de gătit sănătoase să fie suficiente pe tot parcursul săptămânii. Împărțiți un vas mare de mâncare în porții rezonabile ambalate perfect în recipiente cu o singură porție. Mini-mesele pe care le creați vor fi ușor de accesat atunci când vă grăbiți și sunt mult mai sănătoase pentru dvs. De asemenea, acestea sunt mai scăzute în calorii și în sodiu decât mesele cu o singură porție pe care le achiziționați în secțiunea congelator din magazinul alimentar. 4. Blender bun Cumpărarea unui blender bun este o investiție inteligentă. Bineînțeles, un blender vă va ajuta să faceți cu brio smoothie dimineața, dar există atât de multe alimente pe care blenderul dvs. le poate prepara. De exemplu, supele cremoase sunt usor de pregătit dacă ai un blender care are deja setările pentru supe prestabilite. Pur și simplu aruncați legumele aburite preferate în borcan, adăugați carne de pui , o cantitate mică de ulei (sau fasole ... vezi mai jos!) . În câteva minute, aveți o supă cremoasă, delicioasă și satisfăcătoare, care trebuie turnată în recipiente cu o singură porție și economisiți timp pentru prânz în timpul săptămânii. Cum să gătești alimente sănătoase - idei practice și sfaturi După ce bucătăria este echipată, folosește aceste idei inteligente pentru a reduce caloriile și grăsimile din alimente, fără a sacrifica gustul. Sos de mere. Gătirea propriilor fursecuri delicioase este, în general, mai sănătoasă decât achiziționarea de preambalate din magazin. Multe produse cumpărate din magazin conțin grăsimi care adaugă calorii și contribuie la colesterolul ridicat și bolile de inimă. Dar chiar și cele gătite acasă pot fi pline de grăsime. Pentru o preparare mai sănătoasă, încercați să folosiți sosul de mere în locul uleiului sau untului. Înlocuirea uleiului cu sosul de mere va reduce grăsimile și caloriile, dar poate schimba și textura produsului final. Înlocuirea funcționează cel mai bine în brioșe, batoane sau rețete de tort. Unele rețete de cookie-uri pot funcționa, de asemenea, dar pot necesita unele experimentări. Pentru început, schimbă o cantitate egală de sos de mere cu ulei. Efectuați ajustări după cum este necesar. Caută soiuri de mere cu conținut scăzut de zahăr pentru cele mai bune rezultate. Supa bază de pui. În rețetele savuroase, supa bază de pui este un înlocuitor excelent pentru ulei, smântână sau unt. Aceasta ajută la menținerea alimentelor umede și împiedică lipirea alimentelor. De exemplu, atunci când prepară legume sote, un bucătar de restaurant ar putea adăuga ulei de măsline sau unt în tigaie pentru a adăuga aromă și ajutor în procesul de gătit. În schimb, folosind supa bază de pui, tăiați grăsime și tăiați calorii. Veți constata, de asemenea, că supa bază de pui vă va ajuta să oferiți amidonului o textură cremoasă. De exemplu, nu folosiți untul atunci când pregătiți piureul de cartofi și adăugați în schimb supa bază de pui cu sare scăzută. Bateți cartofii și adăugați sare după gust. Să faci hummus? Un sfat de gătit sănătos este să nu folosiți tahini (pasta de susan) care este încărcat cu calorii. În schimb, adăugați o cantitate mică de ulei de măsline și supă bază de pui pentru a obține o consistență cremă. Fasole alba. Unul dintre sfaturile mele preferate de pierdere în greutate este să folosesc fasole albă. Retetele de supe cremoase apeleaza deseori la smântână sau lapte integral pentru a obtine textura dorită. Dar fasolea albă poate face același lucru fără a adăuga calorii sau grăsimi semnificative. Data viitoare când pregătiți supă cremă, cum ar fi de dovlecelul, morcov sau cartofi, pregătiți rețeta așa cum este indicat în rețeta originală. La sfârșitul procesului de gătit, la adăugarea cremei, luați o cutie de fasole albă și pasați fasolea folosind un procesor de alimente sau un blender. Adăugați cantități mici de piure în supa dvs. până când va satisface consistența dorită. Acest sfat de gătit sănătos va ajuta la reducerea grăsimilor și a caloriilor, adăugând în același timp proteine sănătoase în supa ta. Gătiti alimente sănătoase în cantități mai mari Gătitul în cantități mai mari economisește timp. Dar de multe ori, depozitarea alimentelor în recipiente mari poate duce la supraalimentare. Dacă îți este deja foame și ai nevoie să scoți o porție de supă dintr-un vas mare, este ușor să iei prea mult. Evitați acest scenariu în totalitate, împărțind rețeta mare în porții mici când ați terminat de gătit. Apoi, asamblați articolele în mese complete, cu conținut scăzut de calorii. De exemplu, gătește o oală cu supă cremoasă sănătoasă, împreună cu legume sote și o porție de carne cu conținut scăzut de grăsime. Împărțiți fiecare rețetă astfel încât o singură porție din fiecare să fie ambalată și depozitată în frigider. La masă, luați doar pachetele de care aveți nevoie. Este ușor, comod și rapid. Un cuvânt de sfârșit Poate părea multă muncă pentru a practica gătitul sănătos acasă. Dar aceste sfaturi pentru pierderea în greutate vă vor ajuta să reduceți grăsimile și caloriile din fiecare dintre mesele dvs. Pe măsură ce te obișnuiești cu aceste sfaturi pentru gătit, vei învăța să economisești timp, te vei simți mai bine în ceea ce privește mâncarea pe care o consumi și vei avea un succes mai mare în programul tău de slăbit. Surse : 1. https://www.verywellfit.com/cooking-tips-to-cut-fat-and-cut-calories-3495770 2. https://www.healthline.com/nutrition/35-ways-to-cut-calories 3. https://www.webmd.com/diet/features/10-ways-to-cut-calories-in-baking-recipes#1
  12. Adevarul despre îndulcitori artificiali și pierderea în greutate -Efectele acestora asupra sănătății- Dacă încercați să slăbiți, probabil căutați cele mai bune metode de a reduce caloriile din dieta dvs. Folosirea îndulcitorilor fără calorii în locul zahărului vă poate ajuta să creați un deficit caloric. Dar este indicat să folosiți îndulcitori artificiali pentru pierderea în greutate? Unii nutriționiști își fac griji că îndulcitorii artificiali provoacă creștere în greutate, nici decum pierdere în greutate. Îndulcitori artificiali Există multe variante de îndulcitori artificiali din care să alegeți. Unii nu oferă calorii, în timp ce alții oferă o cantitate foarte mică, care nu afectează aportul caloric total zilnic. Acestea sunt câteva dintre mărcile populare: Nutrasweet, Equal sau Sugar Twin (Aspartame): de 200 de ori mai dulce decât zahărul Sweet and Low, Sweet Twin, Sweet’N Low, Necta Sweet(Zaharină): de 200-700 de ori mai dulce decât zahărul Truvia, PureVia, Enliten (variații Stevia): de 200-400 de ori mai dulci decât zahărul Splenda (Sucraloză): de 600 de ori mai dulce decât zahărul Sweet One, Sunett (Acesulfame Potassium sau Ace-K): de 200 de ori mai dulce decât zahărul Advantame: de 20.000 de ori mai dulce decât zahărul Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) oferă mai multe informații despre fiecare îndulcitor permis pentru utilizarea în alimentele și băuturile pe care le consumi. Îți pot afecta îndulcitori artificiali sănătatea? Mulți consumatori sunt preocupați de efectele secundare ale îndulcitorilor artificiali. Problema siguranței îndulcitorilor este însă foarte controversată. Așadar, dacă doriți să știți dacă îndulcitorii artificiali vor avea efecte negative asupra sănătății, răspunsul va depinde probabil de cine întrebați. Unii îndulcitori de mare intensitate sunt considerați siguri pentru consum , potrivit FDA. Acestea includ: Zaharina Aspartamul Potasulfam potasiu (Ace-K) Sucraloza Neotame Advantame De asemenea, FDA consideră că glicozide steviol extrem de purificat (Stevia) este în general recunoscut ca sigur. Deci, ce îndulcitori ar putea fi nesiguri? În Statele Unite, FDA interzice utilizarea ciclamatului, chiar dacă îndulcitorul este utilizat în alte țări. Și extractele de Stevia cu frunze întregi și brute nu sunt de asemenea permise pentru utilizare ca îndulcitori. Dacă aveți o afecțiune numită fenilcetonurie (PKU), este posibil ca corpul dvs. să nu reacționeze bine la aspartam. Din acest motiv, FDA spune că ar trebui să evitați sau să limitați alimentele și băuturile care conțin aspartam. Dar, deși FDA a stabilit că anumite produse sunt sigure pentru a fi utilizate, mulți experți în sănătate sunt încă neconvinși de acest lucru. Unii nutriționiști chiar spun că îndulcitori artificiali au și efecte secundare. Dr. Bruce Y. Lee, MD MBA, profesor asociat de sănătate internațională și director al Centrului Global de Prevenire a Obezității la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, MD, este unul dintre acești experți. Potrivit Dr. Lee, nutriționiști ar trebui să fie preocupați de efectele secundare ale îndulcitorului, chiar dacă sunt în general recunoscute ca sigure. "Aș recomanda să fii prudent cu privire la îndulcitorii artificiali. Îndulcitorii nou-introduși nu au fost suficient testați în studii pe termen lung asupra riscului pentru sănătate", spune el. Iar alți experți își exprimă îngrijorarea. Dr. Larry Goldfarb, DC, fondatorul Centrului Medical și Wellness din New Jersey, susține că au existat motivații politice și financiare în spatele aprobării anumitor îndulcitori. "Publicul a considerat că îndulcitorii artificiali sunt buni de utilizat și nu s-a dovedit că există efecte nocive. Cercetările au arătat exact opusul", spune dr. Goldfarb. Dr. Goldfarb remarcă, de asemenea, că unele studii au arătat o relație între aspartam și mai multe boli grave, inclusiv cancerul. Dar FDA neagă acest lucru, afirmând că „aspartamul este una dintre cele mai studiate substanțe din aprovizionarea cu alimente umane, cu peste 100 de studii care susțin siguranța acestuia” Îndulcitori artificiali ar putea cauza creșterea în greutate Chiar dacă nu sunteți preocupat de efectele negative asupra sănătății ale îndulcitorilor, este posibil să nu doriți să le utilizați pentru pierderea în greutate. Unii nutriționiști - și experți - consideră că utilizarea îndulcitorilor artificiali poate provoca creștere în greutate, nu pierdere în greutate. Ani de zile, cercetătorii studiază modul în care corpul și creierul nostru reacționează la îndulcitori cu conținut scăzut de calorii sau fără calorii. Unele studii au descoperit că atunci când consumăm acești îndulcitori, ajungem să consumăm mai multe alimente și astfel creștem numărul calorii în general. Unii oameni de știință cred că, deoarece îndulcitorii artificiali sunt mult mai dulci decât zahărul, ne antrenează creierul pentru a râvni la alimente din ce în ce mai dulci. În plus, pentru că acești îndulcitori nu furnizează calorii, oameni pot confunda semnale normale ale creierului care ne spun să încetăm să mâncăm atunci când am avut suficientă mâncare. Alți oameni de știință consideră că, consumul de mâncăruri îndulcite artificial ne oferă o scuză pentru a mânca mai multe alimente în general. De exemplu, dacă cumpărați prăjiturele pentru dietă, puteți fi tentat să mâncați mai multe dintre ele, deoarece s-ar putea să credeți că ele dăunează mai puțin programului de slăbit. Drept urmare, este posibil să consumi mai multe calorii. Dar nu toate studiile au arătat efecte negative ale îndulcitorilor artificiali. Unii cercetători au descoperit că atunci când persoanele care își doresc saă slăbească înlocuiesc alimentele și băuturile cu conținut ridicat de calorii și tratamente îndulcite cu calorii mai mici sau fără calorii, acestea taie calorii și pierd în greutate. Un cercetător a spus că rezultatele sunt cele mai dramatice atunci când treci de la băuturi bogate în calorii la băuturi fără calorii. Deci, ce ar trebui să știi  dacă îți doresți să scazi în greutate? Oamenii de știință spun că încercarea de a studia comportamentul alimentar este prea complicată pentru a da răspunsuri exacte. Chiar dacă un studiu spune că îndulcitorii artificiali pot funcționa pentru pierderea în greutate, experiența dvs. poate fi diferită. Așadar, pentru a găsi cel mai bun plan pentru sănătatea și bunăstarea dvs., poate doriți să vă gândiți la modul în care utilizați îndulcitori artificiali în dieta dvs. Esti indicat să utilizați îndulcitori artificiali pentru pierderea în greutate? Dacă în prezent mâncați o mulțime de alimente cu zahăr, schimbul pentru alimente cu îndulcitori artificiali poate fi un prim pas rezonabil. Acest proces vă poate ajuta să deveniți mai grijuliu cu privire la alegerile alimentare și mai atent la planificarea mesei. „În mod ideal, cel mai bine este să reduceți cât mai mult pe toți îndulcitorii. Dar nu toată lumea poate face asta”, spune Lee. "Deci, dacă nu există alte opțiuni, atunci puteți lua în considerare trecerea temporară către îndulcitori artificiali din zahăr. Dar, în cele din urmă, este mai bine să treceți la mijloace naturale și să reduceți îndulcitorii în general." Dacă deveniți atenți la poftele și alegerile alimentare vă poate ajuta să vă reduceți dependența de îndulcitori. De exemplu, s-ar putea să doriți o băutură sau o cafea dulce după-amiaza pentru a vă crește nivelul de energie. Dar chiar dacă luați o băutură dietetică fără calorii, este posibil să faceți mai mult rău decât bine. O băutură cofeinizată îți deshidratează corpul, ceea ce poate provoca oboseală. Apa potabilă în schimb crește hidratarea, vă poate îmbunătăți nivelul de energie și oferă zero calorii. Sfaturi pentru reducerea îndulcitorilor Dr. Lee reamintește persoanelor care îsi doresc să slăbească, că pofta de dulce este un fenomen învățat. „Ca orice obișnuință, te poți re-antrena”, spune el. Și dr. Goldfarb este de acord că cel mai bun prim pas este reprogramarea papilelor gustative. Acesta oferă câteva sfaturi care vă ajută să vă reduceți dependența de dulciuri: Mănâncă jumătate din ceea ce vrei și mănâncă încet. Te vei simți plin dacă mănânci încet și apoi vei rezista tentației de a termina farfuria de mâncare doar pentru că este acolo. Mâncatul mai încet vă ajută burta și creierul să răspundă la alimentele pe care le-ați consumat. Mulți nutriționiști numesc această „alimentație atentă” și află că este una dintre cele mai bune metode de a reduce din zahăr și dimensiunile porțiilor în general. Faceți alegeri alimentare mai sănătoase. Includeți grăsimi sănătoase în dieta dvs., deoarece vă vor reduce pofta de zahăr. Adăugați avocado în sandwich sau salate sau mâncați o singură porție de somon sau ton pentru cină pentru a vă simți mai mulțumiți. Dă-ți un termen. Reduceți aportul de zahăr pe o perioadă de două săptămâni și apoi opriți-vă. Vei fi surprins cât de ușor este. Reducerea zahărului vă va oferi, de asemenea, spațiu în bugetul dvs. de calorii pentru a vă bucura de alimente mai nutritive, prietenoase cu dieta. Accesați experții dacă nu puteți tăia zahărul pe cont propriu. Căutarea sfaturilor unui dietetician sau nutriționist poate fi un loc bun pentru a începe. Îndulcitorii artificiali pot ajuta unele persoane să piardă în greutate. Dar mulți experți rămân îngrijorați de efectele secundare și de creșterea în greutate. Așadar, încercați să alegeți alimente naturale dulci, cum ar fi fructele integrale, pentru a vă satisface pofta de dulce și pentru a profita de vitaminele, mineralele și alte beneficii pe care le oferă alimentele întregi. Surse: 1. https://www.fda.gov/food/food-additives-petitions/additional-information-about-high-intensity-sweeteners-permitted-use-food-united-states 2. https://www.fda.gov/food/food-additives-petitions/high-intensity-sweeteners 3. https://www.verywellfit.com/artificial-sweeteners-for-weight-loss-good-or-bad-4052343
  13. Îndulcitori naturali și artificiali Care este varianta cea mai buna cand vrei sa slăbesti sănătos? Din ce în ce mai mulți oameni depun eforturi pentru a mânca mai bine în noul an, vorbim despre calorii - și mai precis, despre cum să le minimalizăm. O dată cu aceste eforturi apar și numeroase întrebări despre zahăr/îndulcitori și care este cea mai potrivită variantă pentru persoanele care caută să slăbească și să transforme dieta în una sănătosă. Dacă esti acest tip de persoană care își dorește să scape de kilogramele în plus, însă într-un mod sănătos, poți reusi acest lucru cu ajutorul renumitei Dieta Rina. Din păcate, cred că aceste întrebări despre tipurile de zahăr/îndulcitori întunecă întrebarea cea mai importantă: În general consumați prea mult zahăr? American Heart Association recomandă femeilor să consume cel mult 6 lingurițe (24 de grame) de zahăr adăugat pe zi, în timp ce bărbații să nu aibă mai mult de 9 lingurițe (36 de grame). Dacă depășiți aceste cantități de zahăr, vă puneți în pericol sănătatea, indiferent dacă zahărul vine sub formă de sirop de arțar, agave sau sirop de porumb cu fructoză ridicată. Pentru aceste persoane, prioritatea ar trebui să fie întotdeauna consumul de mai puțin zahăr prin reducerea alimentelor îndulcite și a băuturilor. Dulciurile pot fi foarte usor înlocuite cu ajutorul anumitor fructe care pot accelera chiar și scăderea în greutate . În plus ai diverse variante și pentru înlocuirea băuturilor pline de zahăr, dacă nu ai idee cum îți putem oferii câteva altervative de băuturi gustoase care îți pot oferi numeroase beneficii și pentru sănătate. În ceea ce privește cel mai bun tip de îndulcitori, este dificil să dați răspunsuri definitive, deoarece nu au existat suficiente studii de înaltă calitate, pe termen lung, care să compare efectele metabolice ale diferitelor tipuri de zahăr la oameni și studiile efectuate la animale și oameni au fost contradictorii. Multe dintre motivele pe care oamenii le folosesc pentru promovarea sau denigrarea anumitor zaharuri și înlocuitori de zahăr se bazează pe teorii științifice care nu sunt bine validate. Cu toate acestea, iată câteva detalii despre cei mai populari îndulcitori și unele implicații asupra sănătății pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când vă satisfaceți pofta de dulce: Îndulcitori „reali”: zahăr (zahăr de masă), sirop de arțar, miere Sunt de acord cu convingerea din ce în ce mai populară că cantități mici de îndulcitori „reali”din surse naturale este modalitatea ideală de a savura alimentele dulci. Adăugând câteva lingurițe din oricare dintre aceste zaharuri la iaurt, făină de ovăz, cafea sau ceai (dar nu TOATE aceste alimente în aceeași zi!), sau consumul unu-două alimente cu adaos de zahăr (cum ar fi cereale, înghețată, prăjituri , sau bomboane) pe zi este o abordare perfect rezonabilă. De asemenea, persoanele cu diabet se pot bucura de mici porții de tratamente cu îndulcitori „reali”, ca parte a unei diete sănătoase în general, cu condiția să țină cont de carbohidrații din planul lor alimentar. Însă evitarea consumului de zahăr este esențială pentru toată lumea, deoarece toate aceste zaharuri adaugă calorii goale de 50 până la 60 de calorii pe o lingură. Deoarece zahărul de masă, siropul de arțar și mierea sunt toate zaharuri adevărate, cresc zahărul din sânge rapid (la fel ca făina albă și alți carbohidrați rafinați), iar dacă sunt mâncați în exces, pot îngreuna menținerea unei greutăți sănătoase. Sirop de Agave Siropul de Agave merită menționat special pentru că conține cea mai mare cantitate de fructoză decât alți îndulcitori naturali - de fapt, poate ajunge la 90% fructoză. Pe de altă parte, fructoza nu crește zaharurile din sânge la fel de mult ca glucoza, ceea ce înseamnă că siropul Agave are un indice glicemic mai mic decât alți îndulcitori calorici. Totuși, beneficiul respectiv costă deoarece există unele dovezi că cantități mari de fructoză ridică nivelurile de grăsimi din sânge numite trigliceride, care pot contribui la alte probleme de sănătate precum boli de inimă, ficat gras și sindrom metabolic. Deși câteva lingurițe de sirop de Agave sunt în regulă (și oricum nu ar trebui să folosești mai mult decât atât), cu siguranță nu este un îndulcitor care să fie cautat datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Sirop de porumb cu multa fructoza Siropul de porumb cu cantitate de fructoză ridicată nu conține de fapt mai multă fructoză decât zahărul de masă obișnuit (zaharoză), iar cele mai multe (dar nu toate) cercetări arată că organismul le prelucrează în mod similar, ceea ce sugerează că siropul de porumb cu o cantitate de fructoză ridicată nu este mai rău decât alte zaharuri adăugate. Prin urmare, siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză se găsește de obicei în alimentele hiper-procesate care nu sunt alegeri bune din multe alte motive. Tratează-l ca alte zaharuri adăugate și respectă-ți limitele zilnice prezentate mai sus. Îndulcitori artificiali: Aspartam, Sucraloză, Zaharină, Acesulfam de Potasiu Îndulcitorii artificiali nu furnizează calorii și carbohidrați, deci nu cresc zaharurile din sânge după mese, la fel cum fac zaharurile reale. Oamenii s-au bazat pe alimente fără zahăr și băuturi dietetice pentru a-i ajuta să slăbească de zeci de ani, dar un raport din 2012 al American Heart Association a descoperit că nu există suficiente dovezi care să confirme în mod concludent că înlocuirea zahărului cu îndulcitorilor artificiali este o strategie eficientă de pierdere în greutate. In urma cercetărilor recente sa ajuns la concluzia că îndulcitorii artificiali pot avea efecte metabolice nedorite, însă aceste teorii nu au fost încă validate. Cea mai bună abordare a limitării zahărului este reducerea cantității totale de zahăr consumate, în loc să înlocuiți băuturile zaharate și alimentele cu versiuni îndulcite artificial. Ïnsă, pentru persoanele care nu vor renunța absolut la consumul de băuturi cu aromă dulce, băuturile dietetice sunt o alegere mai bună decât cele încărcate cu zahăr. Indulcitor din Stevia Derivat din planta stevia, stevia este oferită ca o alternativă naturală, fără calorii, la îndulcitorii artificiali. Cu toate acestea, forma folosită în alimente, băuturi și pachete ambalate este de fapt un ingredient extrem de prelucrat și rafinat, nu un extract direct din plantă. Întreaga frunză și diferitele forme de extracții a steviei brute nu a fost încă aprobată de FDA ca aditivi alimentari din cauza problemelor de siguranță nesoluționate. De preferat sunt cantități mici de zaharuri reale decât stevia, dar în cele din urmă este o preferință personală. Alcooli de zahăr Alcoolii din zahăr se găsesc de obicei în dulciurile fără zahăr. Ele furnizează mai puține calorii și carbohidrați decât zahărul obișnuit și au un impact mai mic asupra glicemiei, deoarece sunt slab digerate. În timp ce alcoolii de zahăr pot fi o opțiune bună pentru diabetici, pot provoca crampe, diaree și suferință gastrointestinală generală dacă sunt consumate în cantități mari. Surse : 1. https://well.blogs.nytimes.com/2014/09/17/artificial-sweeteners-may-disrupt-bodys-blood-sugar-controls/?_r=0 2. https://www.everydayhealth.com/columns/johannah-sakimura-nutrition-sleuth/best-worst-sweeteners-weight-loss/ 3. https://ahajournals.org/doi/full/10.1161/cir.0b013e31825c42ee 4. http://www.heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/HealthyEating/HealthyDietGoals/Added-Sugars_UCM_305858_Article.jsp#.XdVFnEVKjOR
  14. 200 g margarina 100 g zahăr 5 g zahăr vanilat 1 ou 300 g făină 50 g nuci măcinate, arahide sau alte alune măcinate Se amestecă zahărul, zahărul vanilat, margarina şi oul întreg pentru a se obţine un aluat moale, apoi se adaugă nucile şi făina. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare şi nici să se lipească. Se vor obţine aproximativ 30 de biscuiţi. Se unge tava de copt cu puţină margarina, apoi se întinde aluatul şi se împarte în 30 de bucăţi. Se coc 15-20 minute la 200°C sau până când se rumenesc. După ce se răcesc puţin se scot biscuiţii. într-un recipient acoperit, biscuiţii se vor păstra crocanţi şi gustoşi timp de până la o lună. Reţineţi, nu mâncaţi mai mult de trei biscuiţi.
  15. Admin

    Cina

    0 felie de tort sau 3 biscuiţi 4 bucăţele de ciocolată neagră În ziua 32 (ziua zaharurilor ) a dietei Rina , se poate consuma la cină o felie de tort sau 3 biscuiţi - de exemplu biscuiţi Bear Paw şi 4 bucăţele de ciocolată neagră. Ciocolata neagră cu un conţinut mare de cacao (70% sau mai mult) conţine antioxidanţi care ajută organismul la neutralizarea radicalilor liberi. Aceasta vă menţine sănătoşi şi în formă, prin urmare consumaţi cele 4 bucăţi obligatorii de ciocolată la masa de seară. În plus, ciocolata vă reduce nevoia de dulce (nu veţi mai simţi nevoia de a mânca o altă prăjitură, o altă cupă de îngheţată, un alt biscuite, etc). Se spală 8 smochine, se pun în 300 ml de apă şi se lasă la înmuiat peste noapte.
  16. 120 g făină integrală de grâu 1/8 litru apă sare - un vârf de cuţit 1 ceapă 1 lingură ulei 1 lingură tarhon (opţional) Se amestecă făina cu sarea. Se adaugă apă pentru a obţine consistenţa aluatului de clătite. Se toarnă aluatul în picături printr-o strecurătoare cu găuri mari în apa clocotită, sărată (puneţi în apă câteva picături de ulei). Se amestecă mereu, se scurge când este gata şi se răceşte sub jet de apă rece. Pentru un plus de savoare, se adaugă ceapă prăjită sau tarhon tocat, asezonate cu o lingură de zeamă de lămâie. Găluşte se pot găsi şi în magazinele alimentare; cumpăraţi 120 g.
  17. Admin

    Mic Dejun

    2 portocale sau 2 mere, etc În ziua 32 (ziua zaharurilor) a dietei Rina , se pot consuma la micul dejun 2 mere sau 2 portocale. Aceste două variante reprezintă doar un exemplu , se poate consuma orice fruct preferat. Fructele consumate la micul dejun nu numai că îți oferă energie pe durata întregii zile, numeroase vitamine și fibre , acestea ajută și la o mai bună funcționare a tractului digestiv.
  18. Cum vă poate ajuta consumul de fructe cu coajă lemnoasă pentru a pierde în greutate Fructele cu coajă lemnoasă sunt extrem de sănătoase, deoarece sunt pline de nutrienți și antioxidanți (1). De fapt, acestea au fost legate de o gamă largă de beneficii pentru sănătate, inclusiv protecția împotriva bolilor de inimă și diabetului ( 2). Cu toate acestea, sunt, de asemenea, bogate în grăsimi și calorii, ceea ce face ca multe persoane să evite aceste fructele de frică că se îngrașă. Descoperă și alte 8 elemente alcaline care aduc multe beneficii organismului și siluetei tale. Acest articol analizează dovezile pentru a determina dacă fructele cu coajă lemnoasă sunt favorizează procesul de slăbire sau pe cel de îngrășate. Citește și despre cum te ajută nucile să slăbești și faptului ca le poți consuma în special în dieta Rina ziua 4 (ziua vitaminelor). Fructele cu coajă lemnoasă sunt bogate în grăsimi și calorii Fructele cu coajă lemnoasă sunt bogate în calorii. Acest lucru se datorează faptului că o mare parte din ele sunt grăsimi, care este o sursă concentrată de energie. Un gram de grăsime conține 9 calorii, în timp ce un gram de carbohidrați sau proteine conțin doar 4 calorii. Fructele cu coajă lemnoasă conțin în mare parte grăsimi nesaturate. Acest tip de grăsime este asociat cu protecția împotriva multor boli diferite, cum ar fi bolile de inimă (3). Conținutul de calorii și grăsimi pe o porție de o uncie (28 de grame) a unor fructele cu coajă lemnoasă consumate în mod obișnuit sunt prezentate mai jos: Nucile: 183 calorii și 18 grame de grăsime (4) Nucile din Brazilia: 184 calorii și 19 grame de grăsime (5) Migdale: 161 calorii și 14 grame de grăsime (6) Fistic: 156 calorii și 12 grame de grăsime (7) Cashews: 155 calorii și 12 grame grăsime (8) Deoarece sunt bogate în grăsimi și calorii, mulți oameni presupun că adăugarea de fructe cu coajă lemnoasă în dieta lor va duce la creșterea în greutate. Cu toate acestea, după cum am discutat mai jos, studiile științifice nu susțin acest lucru. Mâncarea regulată a fructelor cu coajă lemnoasă nu are legătură cu creșterea în greutate Mai multe studii observaționale au descoperit că consumul regulat de nuci nu este asociat cu creșterea în greutate și poate chiar să îl prevină (9, 10, 11, 12, 13). Dacă te intereseaza și alte modalități prin care poți preveni creșterea în greutate citește și despre 5 tipuri de ceaiuri care te pot ajuta în lupta cu kilogramele în plus. De exemplu, un studiu a analizat dietele a 8 865 de bărbați și femei de peste 28 de luni. S-a constatat că cei care au mâncat două sau mai multe porții de fructe cu coajă lemnoasă pe săptămână aveau un risc mai mic de 31% de a crește în greutate, comparativ cu cei care nu le-au mâncat niciodată sau mai rar (10). De asemenea, o revizuire a 36 de studii a constatat că consumul regulat de fructe cu coajă lemnoasă nu a fost legat de o creștere a greutății, a indicelui de masă corporală (IMC) sau a mărimii taliei (14). În studiile controlate în care participanții au trebuit să adopte o dietă strictă, adăugarea multor tipuri diferite de fructe cu coajă lemnoasă nu a provocat modificări în greutatea corporală (15, 16). Mai important, în studiile în care fructele cu coajă lemnoasă au fost adăugate în dietele persoanelor care au putut să mănânce așa cum le-a plăcut, consumul lor nu a dus la creșterea în greutate (17, 18). Acestea fiind spuse, un număr mic de studii au raportat că consumul de fructe cu coajă lemnoasă a fost asociat cu o creștere a greutății corporale (19, 20). Cu toate acestea, orice creștere a greutății a fost foarte mică, mult mai mică decât se așteptau și a avut tendința de a fi nesemnificativă pe termen lung. Mâncarea fructelor cu coajă lemnoasă poate chiar ajuta pierderea în greutate Câteva studii mari de observație au descoperit că un consum mai frecvent de nuci este asociat cu o greutate corporală mai mică (12, 13, 21, 22). Nu este clar de ce se întâmplă acest lucru, dar se poate datora în mare parte alegerilor mai sănătoase ale stilului de viață ale celor care mănâncă fructe cu coajă lemnoasă. Cu toate acestea, studiile arată că includerea fructelelor cu coajă lemnoasă ca parte a unei diete de slăbit nu împiedică pierderea în greutate. De fapt, ajută adesea pierderea în greutate (23, 24, 25, 26, 27). De exemplu, un studiu asupra a 65 de persoane supraponderale sau obeze a comparat o dietă cu conținut scăzut de calorii, suplimentată cu migdale cu o dietă scăzută în calorii, suplimentată cu carbohidrați complexi. Au consumat cantități egale de calorii, proteine, colesterol și grăsimi saturate. La sfârșitul perioadei de 24 de săptămâni, cei din grupul care au urmat dieta și cu migdale au avut o reducere cu greutate și IMC cu 62% mai mare, o reducere cu 50% mai mare a circumferinței taliei și o reducere mai mare a masei grase cu 56% ( 23). În alte studii, dietele controlate de calorii care conțin fructe cu coajă lemnoasă au dus la o cantitate similară de pierdere în greutate ca la o dietă controlată de calorii, fără fructe cu coajă lemnoasă. Cu toate acestea, grupul care a consumat fructe cu coajă lemnoasă a înregistrat îmbunătățiri ale colesterolului, inclusiv o reducere a colesterolului LDL „rău” și a trigliceridelor. Acest beneficiu nu a fost experimentat de cei care consumă diete fără fructe cu coajă lemnoasă(26, 27). Fructele cu coajă lemnoasă pot ajuta la reducerea apetitului și creșterea sentimentului de sațietate Adăugarea de fructe cu coajă lemnoasă la dietă a fost legată de senzația de sațietate pentru mai mult timp (28, 29). De exemplu, gustarea cu migdale s-a dovedit a reduce senzația de foamea și poftele (28). Într-un studiu, peste 200 de persoane li s-a spus să mănânce o porție de arahide ca gustare. Rezultatul a fost că, în mod natural, au mâncat mai puține calorii mai târziu în zi. Acest efect a fost mai mare atunci când alunele au fost consumate ca o gustare, mai degrabă decât la o masă principală (30). Numeroase idei de gustări care apar în rețetele zilnice a dietei Rina conțin fructe cu coajă lemnoasă, acest lucru fiind unul din numeroasele motive pentru care dieta disociată Rina este atât de apreciată în întreaga lume. Se crede că efectele lor de suprimare a apetitului se datorează probabil producției crescute de hormoni peptidă YY (PYY) și / sau colecistokinină (CCK), ambele contribuind la reglarea apetitului ( 31). Teoria este că, conținutul ridicat de proteine și conținut ridicat de grăsimi nesaturațe pot fi responsabili pentru acest efect (31, 32). Studiile sugerează că 54-104% din caloriile suplimentare care provin din adăugarea de fructe cu coajă lemnoasă în dietă sunt anulate printr-o reducere naturală a aportului de alte alimente (18, 19). Cu alte cuvinte, consumul de fructe cu coajă lemnoasă ca o gustare crește sentimentele de plinătate, ceea ce duce la consumul mai puțin din alte alimente (33). Doar o parte din grăsimi este absorbită în timpul digestiei Structura și conținutul ridicat de fibre pe care fructele cu coajă lemnoasă le conține înseamnă că, dacă nu sunt macinate sau mestecate complet, o proporție bună va trece prin intestin nedigerate. În schimb, este golit în intestine. Drept urmare, o parte din substanțele nutritive, cum ar fi grăsimea, nu vor fi absorbite și în schimb se pierd în fecale. Acesta este un alt motiv pentru care fructele cu coajă lemnoasă sunt bune în procesul de slăbire. De fapt, studiile au descoperit că după consumul de fructe cu coajă lemnoasă, cantitatea de grăsime pierdută prin fecale a crescut cu 5% până la peste 20% (33, 34, 35, 36). Acest lucru sugerează că o bună parte din grăsime din fructele cu coajă lemnoasă nu este chiar absorbită de corp. Interesant este faptul că modul în care fructele cu coajă lemnoasă sunt procesate poate avea un efect mare asupra cât de bine sunt absorbite substanțele nutritive precum grăsimea. De exemplu, un studiu a descoperit că cantitatea de grăsime excretată în materiile fecale a fost mai mare pentru alunele întregi (17,8%) decât untul de arahide (7%) sau uleiul de arahide (4,5%) (35). Prăjirea fructelor cu coajă lemnoasă poate, de asemenea, să crească absorbția nutrienților lor (37). Prin urmare, absorbția grăsimilor și a caloriilor din fructele cu coajă lemnoasă este probabil cea mai mică atunci când le consumi întregi și crude. Nucile pot stimula arderea grăsimilor și a caloriilor Unele dovezi sugerează că consumul de fructe cu coajă lemnoasă poate crește numărul de calorii arse în repaus (17, 18). Un studiu a constatat că participanții au ars cu 28% mai multe calorii după o masă care conține nuci decât o masă care conține grăsimi din surse lactate (38). Un alt studiu descoperit că suplimentarea cu ulei de arahide timp de opt săptămâni a dus la o creștere cu 5% a arderii de calorii. Cu toate acestea, acest lucru a fost observat doar la persoanele supraponderale (39). În plus, unele studii arată că, în rândul persoanelor supraponderale și obeze, consumul de nuci poate crește arderea grăsimilor ( 40). Cu toate acestea, rezultatele sunt mixte și sunt necesare studii de mai bună calitate pentru a confirma legătura dintre nuci și creșterea caloriilor. Concluzii În ciuda faptului că sunt bogate în grăsimi și calorii, fructele cu coajă lemnoasă sunt incredibil de sănătoase. Mâncarea regulată de fructe cu coajă lemnoasă ca parte a unei diete sănătoase nu este asociată cu creșterea în greutate și chiar te poate ajuta să slăbești. Cu toate acestea, este important să exercitați controlul porțiilor. Ghidul de sănătate publică recomandă consumul unei porții de fructe cu coajă lemnoasă (28 de grame) în majoritatea zilelor săptămânii. Pentru cea mai sănătoasă opțiune, alegeți soiuri simple și crude, nesărate. Surse : 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17125532 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19321572 3. https://www.ndtv.com/food/weight-loss-5-nuts-to-burn-belly-fat-and-lose-weight-the-healthy-way-1951051 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17228038 5. https://www.healthline.com/nutrition/nuts-and-weight-loss#section6 6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19010571 7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20439557
  19. 8 smochine uscate 200 ml de apă o mână de stafide un măr acru zeamă de lămâie Smochinele pasate sunt delicioase. Se taie 8 smochine uscate în bucăţi şi se pun la înmuiat în 200 ml de apă. Se adaugă o mână de stafide spălate şi se lasă cel puţin 2 ore la înmuiat sau, şi mai bine, peste noapte. Fierbeţi amestecul la foc potrivit. între timp, se taie felii un măr acru, se stropeşte cu zeamă de lămâie, se adaugă la smochine şi se fierbe 5 minute sau mai mult la foc mic.
  20. Admin

    Cina

    2 mere umplute La cină, în ziua 33 ( ziua vitaminelor ) a dietei Rina , se poate consuma 2 mere umplute, reci sunt la fel de gustoase.
  21. Admin

    Gustare

    o mână de fructe uscate o cană de ceai În ziua 33 ( ziua vitaminelor ) a dietei Rina , se poate consuma o mână de fructe uscate şi o cană de ceai, gustare prânz și cină. Nu vă înfometaţi. Serviţi gustări bogate în vitamine din două în două ore până la prânz (fructe sau legume proaspete simple). Însă atenţie, numai până la ora prânzului. Acest sfat trebuie urmat în fiecare zi de proteine, amidonuri şi carbohidrati.
  22. 6 mere o lingură de stafide 2 linguri nuci măcinate Se decojesc 6 mere, se taie în jumătăţi şi se scot seminţele. Se păstrează intacte jumătăţile de mere. O lingură de stafide spălate şi uscate se amestecă cu 2 linguri de nuci măcinate. Se umplu merele scobite cu acest amestec şi se fierb 15 minute la abur (sau 15 minute în cuptor la 180°C). Se mănâncă 4 mere la prânz şi se păstrează 2 mere pentru cină. Se servesc calde.
  23. Admin

    Gustare

    1 kiwi sau un pahar de suc de kiwi În ziua 33 ( ziua vitaminelor ) a dietei Rina , se poate consuma un kiwi sau un pahar de suc de kiwi , gustare între mic dejun și prânz. Nu vă înfometaţi. Serviţi gustări bogate în vitamine din două în două ore până la prânz (fructe sau legume proaspete simple). Însă atenţie, numai până la ora prânzului. Acest sfat trebuie urmat în fiecare zi de proteine, amidonuri şi carbohidrati.
  24. Admin

    Mic Dejun

    În ziua 33 (ziua vitaminelor) a dietei Rina, la mic dejun se scurge apa de la smochine într-un recipient separat, se fierbe şi se toarnă la loc peste smochine. Se serveşte cald. Fructele și legumele consumate la micul dejun nu numai că îți oferă energie pe durata întregii zile, numeroase vitamine și fibre , acestea ajută și la o mai bună funcționare a tractului digestiv. Nu vă înfometaţi. Serviţi gustări bogate în vitamine din două în două ore până la prânz (fructe sau legume proaspete simple). însă atenţie, numai până la ora prânzului. Acest sfat trebuie urmat în fiecare zi de proteine, amidonuri şi carbohidrati.
  25. carne de vită ceapă castravete ardei gras roșii o lingură ulei oțet sare și piper Se ia carnea de vită fiartă şi se prepară o salată de carne gustoasă (se servesc două mese, prânz şi cină). Se amestecă carnea cu ceapă, castravete, ardei gras şi roşii. Se asezonează cu o lingură de ulei, oţet, sare şi piper negru. Pentru un plus de savoare, adăugaţi o lingură de capere uscate. Se serveşte cu o felie de pâine. La cină mâncaţi jumătate din porţia de la prânz şi fără pâine. INFORMATII UTILE Unele persoane au dificultăţi în ceea ce priveşte digestia legumelor din familia cruciferelor (varza). înlocuiţi varza şi varza creaţă cu varză chinezească, iar conopida cu broccoli. Puteţi folosi condimente iuţi (piper negru, chili, încercaţi ghimbirul) atunci când gătiţi sau condimente care conţin uleiuri aromate ce reduc balonarea (seminţe de chimen, seminţe de fenicul, seminţe de muştar negru). Cei care au urmat Rina's 90 spun că digestia lor s-a îmbunătăţit şi a fost mai regulaţi pe durata regimului alimentar şi, în consecinţă, balonarea a încetat.
  26. Admin

    Cina

    La cină în ziua 34 (ziua proteinelor) a dietei Rina se serveşte o porţie de carne de vită fiartă şi salată de varză.
  1. Load more activity


  • Today's Birthdays

    No users celebrating today
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

  • Members

    No members to show

×
×
  • Create New...