Top 9 alimente bogate în proteine, care ajută la slăbire

Cele mai vizualizate

Cine nu știe de ce este indicat să introducă în dietă și alimente bogate în proteine, trebuie să afle că aceste substanțe nutritive intră în componența fiecărei celule din corp. Alături de glucide și lipide, fac parte din categoria macronutrienților esențiali pentru organism și fundamentali în orice regim alimentar sănătos.

Proteinele se găsesc în cantități însemnate în structura oaselor și a mușchilor, în unghii, păr și piele, cele mai importante fiind colagenul, cheratina și elastina.

Pentru slăbire, care sunt cele mai bune alimente bogate în proteine?

1. Ouăle

Ouăle se numără printre cele mai sănătoase și hrănitoare alimente și totodată printre cele mai bune surse proteice, fiind pline de beneficii.

Se pot consuma în fiecare zi, sub formă de omlete, ouă ochiuri sau fierte. Un ou întreg, de circa 50 g, conține până la 6-7 g de proteine (13 g / 100 g), dar și cantități semnificative de vitamina E, fier și grăsimi ”bune” (nesaturate).

2. Pieptul de pui

La fel ca ocupantele primei poziții din listă, pieptul de pui reprezintă o altă sursă importantă de proteine (31 g / 100 g).

Dacă te-ai săturat de clasicul grătar, cu puțină imaginație, poate fi gătit în multiple feluri pentru prânz sau cină chiar în ziua proteinelor dieta Rina. Este ușor de pregătit, foarte delicios și mai ales hrănitor, dar fără piele, care conține grăsimi ”rele” (saturate).

3. Carnea roșie

Categoria furnizoarelor de proteine include și cărnurile roșii (porc – 27 g / 100 g, vită – 26 g / 100 g etc.).

Filetul de vițel, de pildă, este o delicatesă apreciată de toți ”carnivorii”. Pentru un mai bun aport proteic, sunt indicate bucățile fără multă grăsime. Iar cine preferă mezelurile, este indicat să se limiteze să le consume în cel mult 1-2 zile pe săptămână.

4. Peștele și fructele de mare

Peștele și fructele de mare (până la 26 g / 100 g), la fel ca preparatele din carne, sunt alte alimente bogate în proteine nobile, ușor asimilabile de organism.

Spre deosebire de cărnuri, nu conțin deloc grăsimi ”rele”, ci doar acizi grași esențiali, utili în curățarea arterelor. De exemplu somonul, deși considerat un pește gras, este recomandat în unele diete de slăbire.

5. Iaurturile

Iaurtul, una dintre cele mai sănătoase surse de proteine derivate din lapte (10 g / 100 g), poate deveni un optim aliat în procesul de slăbire.

Cu o consistență cremoasă, foarte gustos, este sărac în calorii, dar bogat în principii nutritive (vitamina A, calciu, fosfor, potasiu). Este bine să alegi varietăți fără adaosuri de zahăr, ce se pot consumat zilnic, preferabil la micul dejun.

6. Spanacul

Spanacul nu poate lipsi din dieta celor în căutare de surse proteice, dar care nu se dau în vânt după proteine de origine animală.

Oricine a crescut în compania desenelor cu Popeye Marinarul, îl asociază cu figura simpatică a eroului animat. Pe lângă proteine (3 g / 100 g), mai conține vitamine (A, B-uri, C, E) și minerale (magneziu, fier, potasiu, seleniu, zinc).

7. Broccoli

Nu multă lume asociază broccoli cu proteinele, se remarcă prin cele circa 4 g de proteine.

Ce nu se știe despre această legumă din familia cruciferelor, este că are destul de mulți nutrienți încât să devină un ”must” în orice regim alimentar. Cu 0 colesterol, are un număr scăzut de calorii (39 kcal / 100 g), dar un nivel ridicat de fibre și antioxidanți.

8. Fructele uscate

Migdalele, alături de alte fructe uscate (nuci, arahide, fistic, etc.), se disting și ele ca alimente bogate în proteine (21 g / 100 g).

În ciuda aportului caloric, potrivit studiilor, sunt de ajutor până și în dietele de slăbit. Furnizează cantități însemnate de grăsimi sănătoase (benefice pentru inimă), de vitamina E, la care se mai adaugă calciul, magneziul și fosforul.

9. Semințele

Semințele, fie că sunt de in (31 g), de cânepă (5 g), de quinoa (4,4 g), de chia (16,5 g) sau de dovleac (30 g), se numără printre cele mai ușor de utilizat și de consumat vegetale.

Imposibil să nu atragă atenția și prin aportul de fibre, vitamine sau minerale. Dar cu toată abundența calorică și de grăsimi (majoritatea sunt acizi grași omega 3), se recomandă în curele de slăbire, fiind și o categorie principală în dieta mediteraneană.

Surse:

http://www.bodybuilding.com/fun/ultimate-list-40-high-protein-foods.html

http://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/best-sources-protein

https://www.healthaliciousness.com/articles/foods-highest-in-protein.php

http://www.cookinglight.com/food/vegetarian/protein-for-vegetarians

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate