Top 10 alimente care transformă orice regim într-o cură de slăbire rapidă

Cele mai vizualizate

Cum arată lista cu alimente pentru o slăbire rapidă? Ce este indicat să consumi așa încât să vezi în scurt timp rezultate în procentajul de grăsime corporală?

Prezenta postare o dedicăm persoanelor mai puțin ”norocoase”, care spre deosebire de cele cu un metabolism extraordinar, trebuie să fie atente la tot ce mănâncă. Atâta timp cât ai ca obiectiv o slăbire cât mai rapidă, dar de durată, începe prin a ”revizui” stilul de viață, cu tot cu dietă!

10 Alimente pentru o slăbire rapidă, dar de durată

Cel mai bun mod de a scăpa de ”suplimente”, este să alegi mâncăruri cu un aport caloric scăzut și să faci cât mai mult sport. Însă dacă dorești să accelerezi ”procesul”, trebuie să introduci și cât mai multe produse alimentare de genul celor din lista următoare.

Acestea favorizează senzația de sațietate și îi oferă organismului un aport echilibrat de nutrienți, din toate categoriile.

1. Dovleacul

Ca reprezentant de seamă al familiei cucurbitaceelor, dovleacul nu face parte doar dintre ritualurile de Halloween. Ar trebui să se regăsească și pe masa celor interesați să slăbească rapid, dar fără efecte yo-yo.

Plin de nutrienți, constituie o importantă sursă de beta-caroten, precursor al vitaminei A. Diuretic și ușor laxativ, oferă mai puțin de 20 de calorii / 100 grame și totodată le ține de foame pofticioșilor.

2. Migdalele

Migdalele reprezintă un excelent substitut al gustărilor obișnuite. În ciuda aportului caloric, contribuie la reducerea straturilor inestetice și nesănătoase de grăsime corporală. Singura condiție este să eviți excesele de zel, o mână de sâmburi pe zi fiind mai mult decât suficient.

În plus, la fel ca alte fructe nucifere, sunt bogate în vitamina E, proteine și fibre, acestea din urmă, esențiale pentru controlarea apetitului.

3. Merele

Aflate în topul celor mai bune alimente pentru o slăbire rapidă, merele nu pot lipsi din regimul persoanelor cu probleme serioase de obezitate. Sunt considerate și surse prețioase de pectină, compus cunoscut datorită utilizărilor alimentare, dotat și cu importante proprietăți dietetice.

Practic, este vorba despre fibre care ajută la menținerea senzației de sațietate și controlează nivelul de zahăr din sânge.

4. Ghimbirul

Proprietățile sale sunt atât de multe, încât ar trebuie să fie adoptat de toată lumea. Dar cum momentan, ne ocupăm de curele de slăbire, trebuie știut că odată introdus în rețete, ghimbirul ajută la reducerea centimetrilor.

Cu un gust ușor picant, se poate adăuga în supe sau la preparatele pe bază de carne. Efectele nu întârzie să apară:

5. Usturoiul

Deși nu oricine îl tolerează, usturoiul devine un aliat de bază nu doar pentru combaterea răcelilor de sezon, ci și a obezității. Totul se datorează antioxidanților care favorizează diminuarea depozitelor de țesut adipos.

Pe de altă parte, acționează ca un supresor al apetitului. Mirosul puternic stimulează zona creierului responsabilă de foame și sinteza unui hormon care reglează pofta de mâncare.

6. Perele

Nelipsite din orice regim rapid de slăbire, la fel ca merele, au un conținut ridicat de pectină, un inhibitor al apetitului, cu un ușor efect laxativ. De asemeni, contribuie la reglarea sistemului digestiv (normalizează flora intestinală) și sunt foarte energizante.

Datorită prezenței zaharurilor și a vitaminelor B1 și B2, favorizează creșterea masei musculare, dar și recuperarea forțelor după antrenamentele intensive.

7. Conopida

Împreună cu broccoli (ambele fac parte din aceeași familie a cruciferelor), este de ajutor în prevenirea cancerului, dar și la pierderea kilogramelor.

Optimă sursă de vitamine (în special A, B, C), de minerale (calciu, fosfor, potasiu, zinc) și de fibre, este considerată un aliment bogat în nutrienți. Înseamnă că poate fi consumată în cantități considerabile, fără teama de a crește în greutate (săracă în calorii).

8. Păstârnacul

La prima vedere, se aseamănă cu morcovul, dar la gust, se apropie mai mult de cartofi. Păstârnacul oferă multiple beneficii corpului uman, fiind eficace în procesele scurte sau îndelungi de slăbire.

  • Fibrele reduc nivelul colesterolului și senzația de foame,;
  • Vitamina K scade riscurile de osteoporoză;
  • Acidul folic combate anemiile;
  • Vitamina C participă la metabolismul grăsimilor, fiind și un optim antioxidant.

9. Castanele

Poate că nu sunt foarte prezente în aceste sezon, dar odată ce se vor găsi pe la supermarket, se pot mânca fără teama că vei lua proporții.

Datorită abundenței de săruri minerale (magneziu, zinc, potasiu, calciu etc.), castanele sunt ideale pentru cine practică o activitate fizică regulată. În plus, prin conținutul de fibre, favorizează mișcările intestinale, în timp ce vitamina C stimulează sistemul imunitar.

10. Fasolea

Pentru unii, fasolea poate să surprindă prin însușirile sale ”prietenoase” când scopul este scăderea în greutate. În plus, adeseori este asociată cu sănătatea aparatului cardiovascular și cu silueta.

Conține proteine mai ușor de digerat decât cele de origine animală, iar pentru vegetarieni și vegani, devine un înlocuitor al cărnurilor. Este plină de vitamine, minerale și lecitină, compus ce împiedică acumularea grăsimii în sânge.

În timpul regimurilor de slăbit, pare că toată mâncarea devine un dușman, ce îngreunează atingerea obiectivelor. Greșit!

Urmând sugestiile noastre, îți vei da seama că există și alimente care, fără să fie incluse într-o dietă specială, favorizează pierderea kilogramelor și apoi menținerea rezultatelor.

Surse:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recomandate

Articole recomandate