Băuturi detoxifiante pentru vară, care te-ajută să slăbești

Cele mai vizualizate

Care sunt cele mai bune băuturi detoxifiante pentru vară care intervin și în arderea grăsimii corporale?

Verile sunt și vor rămâne mereu momentul ideal pentru remodelarea siluetei. Acum, tendința este de a mânca mai puțin și de a transpira mai mult. Totul duce la o dorință generală de a scăpa de acele kilograme nedorite mai repede.

Sezonul impune o dietă adecvată, care menține un aport constant de nutrienți esențiali pentru organism, așa încât slăbirea să se producă într-un mod sănătos.

Ba mai mult, este vital să-ți menții corpul hidratat. Apa plată, apa de cocos, sucul de lămâie și alte băuturi hidratante desfășoară un rol important pentru a-ți menține sănătatea și vitalitatea în plin sezon estival.

Acest lucru se datorează faptului că trebuie recuperați electroliții ce se pierd prin transpirație. Pentru cine caută să slăbească reducând din grăsimea corporală, poate fi o idee să includă în dietă de vară și câteva sucuri cu acțiune detox.

În realitate, procesul de slăbire necesită un angajament pentru programul de alimentație sănătoasă, precum și exerciții fizice regulate. Ambele intervenții trebuie ajustate pe măsură ce corpul trece prin schimbări vizibile de aspect.

Băuturi detoxifiante pentru vară: Preparare și 5 rețete delicioase

Pentru fiecare băutură detox detaliată mai jos, etapele de pregătire sunt cam aceleași:

  • Pune ingredientele într-un infuzor sau a unui recipient obișnuit.
  • Acoperă cu gheață aproximativ 1/2 din cantitate, iar restul cu apă.
  • Introdu la frigider cu 1 oră înainte de servire.
  • Recipientul se poate umple de 2-3 ori înainte ca aromele să-și piardă din intensitate.

1. Băutură răcoritoare cu mere și scorțișoară

Această rețetă cu mere și scorțișoară a fost lansată de Audrey Johns pe blogul ei încă din 2012. De atunci s-a transformat într-un fenomen mondial și a contribuit la creșterea popularității acestei categorii de băuturi detoxifiante.

Preparatul nu are doar un gust delicios, ci și diverse avantaje pentru sănătate.

  • Fitonutrienții și antioxidanții din mere pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer, hipertensiune arterială, diabet și boli de inimă.
  • Nu sunt un secret pentru nimeni nici beneficiile scorțișoarei, toate ingredientele la un loc făcând din această infuzie o metodă de detoxifiere ideală.

Ingrediente pentru apa detox cu scorțișoară și mere

  • 1 măr tăiat în felii subțiri, curățat de semințe;
  • 1 baton de scorțișoară, dar nu scorțișoara pudră.

2. Băutură răcoritoare cu limetă, mentă și castravete

Poate reprezenta opțiunea perfectă de răcorire într-o zi caniculară. Gustul ușor amar al castraveților este perfect echilibrat cu acreala ușor dulceagă a limetei, pe când menta adaugă aroma binecunoscută, conferind băuturii un gust fabulos.

Ingrediente pentru apă detox cu limetă, mentă și castraveți

  • 1 limetă tăiată în felii subțiri;
  • Castravete mediu, feliat;
  • 5 frunze de mentă.

3. Băutură răcoritoare lămâie, grapefruit și castravete

Ai în față o rețetă cu adevărat populară, deosebit de îndrăgită. Aciditatea lămâilor este bine echilibrată cu gustul unic al castraveților, iar dulceața grapefruitului adaugă băuturii un gust particular.

Prezența ”la dublu” a citricelor ajută la furnizarea unei doze consistente de vitamina C, un compu antioxidant prin excelență, cu beneficii uimitoare pentru sănătate. Oferă protecție împotriva carențelor imunitare, bolilor cardiovasculare, contra problemelor de sănătate prenatală și afecțiunilor ochilor și chiar împotriva ridurilor. 

Ingrediente apă detox cu lămâie, grapefruit și castravete

  • Apă microbiologic pură (1,5 l);
  • ½ lămâie feliată;
  • ½ limetă feliată;
  • ½ grapefruit, feliat;
  • 1 castravete, feliat.

4. Băutură răcoritoare cu afine și portocale

Rețeta detoxifiantă cu afine și portocale este pe cât de frumoasă de privit, pe atât de delicioasă de băut.

Deși nu e tocmai o băutură detox, adaosul de apă îi facilitează ”meritele” și este cheia.

Dacă poți bea porția zilnică de apă, îți vei accelera metabolismul în maniera naturală și îți vei hidrata corpul.

Este un preparat gândit ca să faciliteze consumul apei plate, făcând-o mai delicioasă și băubilă. Dar asta nu înseamnă că celorlalte ingrediente le lipsesc beneficiile:

  • Portocalele sunt citrice pline de vitamina C, despre care se știe că, crește metabolismul și ajută la tonifierea pielii. 
  • Afinele abundă de antioxidanți și fibre, ceea ce le include printre superalimente care îmunătățesc sănătatea și, mai ales, reduc în mod natural pofta de mâncare.

Ingrediente pentru apa detox cu afine și portocale

  • 2 portocale tăiate rondele
  • 1 mână de afine

5. Băutură răcoritoare cu căpșuni, lămâie și mentă

Căpșunile sunt ingrediente foarte populare pentru infuzia detox, iar rețetă le combină cu cele mai eficace ingrediente de până acum! Dulceața căpșunilor este foarte bine ponderată de aciditatea lămâilor, totul asortându-se perfect cu aroma răcoritoare de mentă.

Așezând căpșunile pe fundul paharului, deasupra cu 1 strat de cuburi de gheață și cu un altul de felii de lămâie, se va obține un splendid efect cromatic triplu stratificat, întrerupt pe ici colo de frunzulițele de mentă.

Ingrediente apă detox cu căpșuni, mentă și lămâie

  • 1 lămâie, feliată subțire;
  • 15 căpșuni, tăiate în sferturi;
  • 5 frunze de mentă proaspete.

Cum funcționează detoxifierea?

Detoxifierea în scop medical reprezintă o parte importantă în lupta cu dependența.

Așa cum explică specialiști de la Rush University Medical Center, problema cu băuturile și dietele populare de detoxifiere este că producătorii acestor produse nu definesc niciodată ce toxine ar trebui să înlăture produsul sau în ce măsură produsul lor le îndepărtează.

Există 2 tipuri de toxine la care organismul este expus în mod normal:

  • Exotoxinele, cum ar fi fumul, gazele de eșapament, vaporii de vopsea și polenul.
  • Endotoxinele, produse secundare ale funcțiilor metabolice normale, precum respirația și digestia alimentelor.

Însă niciun tip de toxină nu este afectată de băuturile dietetice.

Corpul nostru are o metodă elegantă și eficientă de detoxifiere, precum și un sistem complex care funcționează în fiecare clipă a vieții. Acesta include o serie de organe (ficat, rinichi și plămâni) și funcțiile pe care acestea le îndeplinesc.

Ficatul și rinichii acționează pentru a filtra, neutraliza și excreta toxinele la care corpul este expus, asigură experții de la Baylor College of Medicine.

Însă lipsirea corpului de un aport caloric îndestulător și de nutrienții necesari îngreunează funcționarea sistemului de detoxifiere naturală. Cam tot la fel cum autovehiculele nu pot funcționa fără combustibil.

Cum funcționează procesul de slăbire?

Cel mai simplu răspuns în ceea ce privește modul de funcționare a procesului de slăbire ar fi să consumi mai puține calorii decât corpul poate arde într-o perioadă de timp.

Însă dacă doar de atât ar fi nevoie, atunci pierderea kilogramelor în exces nu ar mai fi o luptă atât de aprigă.

Experții de la Massachusetts Institute of Technology oferă, de asemenea, alte explicații. Anume că trebuie să te asiguri că:

  • Fiecare calorie încorporează nutrienți esențiali;
  • Nu consumi atât de puține calorii, încât corpul să înceapă să le asimileze pe toate. Se poate însă întâmpla în dietele drastice cu durată mare.

Cu sucuri detox cu acțiune dietetică care scad drastic aportul caloric, doar te înfometezi. Va suferi și sănătatea, si metabolismul, mecanism care va încetini prea mult, până ce caloriile arse vor fi tot mai puține chiar și în momentele de activitate.

Acest lucru se poate combate și evita prin exerciții fizice, dar în absența unui aport caloric și nutritiv îndestulător, care să susțină antrenamentul, cresc riscurile de accidentare.

Cel mai sigur și eficient mod de a slăbi constă într-o pierdere în greutate lentă și constantă, cu o dietă din care fac parte:

  • fructe și legume proaspete;
  • cereale integrale;
  • proteine slabe, cum sunt cele din pui și pește;
  • nuci;
  • semințe;
  • acizi grași esențiali, precum cei găsiți în avocado și uleiul de măsline.

Una dintre dietele bazate pe aceste alimente este dieta Rina. Așa cum indică programul alimentar, în fiecare zi, se pot consuma doar anumite categorii de nutienți, în această ordine:

Aceiași specialiști recomandă 150 de minute de exerciții moderate pe săptămână sau 75 de minute de efort intens. Planul de antrenament se va completa și cu exerciții cu greutați, cel puțin de 2 ori pe săptămână.

Băuturi detoxifiante pentru vară: Concluzii

Când vine vorba scăderea în greutate și de apă, cele 2 elemente merg mână în mână. Apa plată ajută la:

  • accelerarea metabolismului;
  • eliminarea toxinelor odată cu transpirația;
  • fermitatea tenului;
  • curățarea pielii;
  • sănătatea tractului digestiv.

Acum, cu cele băuturi detoxifiante pentru vară, nu mai ai nicio scuză pentru a nu-ți hidrata corpul. Pentru beneficii vziibile, se recomandă în jur de 2 l de apă sau de infuzie cu fructe pe zi.

Alege varianta preferată și spune-ne părerile, în comentarii. Recenziile cititorilor sunt importante pentru noi și pe ele se vor baza și alți cititori.

Dacă nu te-ai decis încă asupra metodei de slăbire, te putem ajuta propunându-ti câteva diete dragi nouă, așa cum sunt dieta Rina, alături de rețetele zilnice, și dieta daneză, descrise în detaliu în secțiunea Diete Celebre.

Înainte să ”îmbrățișezi” una sau alta, cel mai bine e să te documentezi despre toate. Abia apoi să alegi una care simți că ți se potrivește cel mai mult în functie de disponibilitatea pe care o ai și de rezultatele pe care dorești să le obții.

Indiferent de alegere, ai încredere că vei avea rezultate vizibile. Aceste diete au fost încercate de mii de persoane din întreaga lume. Iar dacă le urmezi întocmai, sigur vor funcționa și în cazul tău.

Surse:

  1. https://www.ndtv.com/food/weight-loss-5-best-summer-detox-waters-to-burn-fat-quicker-1836131
  2. https://www.medicalnewstoday.com/articles/325221.php
  3. https://www.livestrong.com/article/306795-detox-drinks-to-lose-weight/
  4. https://loseweightbyeating.com/detox-water-recipes-fast-weight-loss/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate