Ce fructe te ajută să îți menții greutatea?

Cele mai vizualizate

Câte fructe pentru slăbit cunoști sau / și consumi? Evident, dacă scopul tău se interesectează cu subiectul de azi…

Nu e un secret ori vreo noutate, cheia sănătății optime stă și în consumul de vegetale. Să tot fie vreo 4-5 porții pe zi. Ba mai mult, pare-se că unele soiuri de legume și fructe pot facilita menținerea greutății, posibil chiar scăderea ei.

Fructe pentru slăbit: Cele mai faine 5 opțiuni

Ca să-ți duci la îndeplinire misiunea (slăbire și menținere), e indicat să arunci o privire peste acestea:

Afinele

Într-un studiu în care au fost analizați peste 100.000 de persoane de ambele sexe, oamenii de știință au descoperit că variate clase de flavonoide (grup de antioxidanți) prezente în unele fructe pot preveni creșterea în greutate.

După cum rezultă, cele mai evidente efecte vin din partea antocienilor, compuși cu cea mai bună prezență în fructele de pădure, cu precădere în afine. Nu degeaba le-am pus în capul listei cu fructe pentru slăbit.

La fiecare sfert de cană de afine, în roganism ajung circa 10 miligrame de antocieni. Și crescând porția, la fiecare 10 mg de antioxindați, corpul va pierde aproximativ 100 de g în decurs de 4 ani.

Pare o cantitate nesemnificativă, dar nu și dacă balanța s-ar deplasa invers, acumulând acea 100 de grame. Și e vorba doare despre o opțiune alimentară, nu despre tot ce face parte din meniul de zi cu zi, vreme de ani de zile.

Cu toate că până acum nu s-a deslușit perfect modul în care flavoinidele intervin în meținerea greutății, cel puțin un lucru e clar. Anume, alimentele bogate în acești antioxidanți:

  • Facilitează senzația de sațietate;
  • Taie din poftele spre mâncăruri care duc la îngrășare.

Dar acestea nu sunt singurele proprietăți ale afinelor. La puterea lor antioxidantă se adaugă bogăția de fibre, nutrienți care, la fel, le transformă în fructe super sățioase.

Zilnic se poate consuma o cană de afine, ca parte a unei alimentații sănătoase și echilibrate, plină de carbohidrați complecși și proteine slabe, dar și de grăsimi sănătoase (așa cum e uleiul de măsline) sau de fructe și legume.

Foarte probabil, descrierea te duce cu gândul în parte la dieta Rina, în parte la alimentația mediteraneană.

Merele

Despre mere se spune că țin medicul departe. Dar cui îi pasă când beneficiul suprem are legătură cu slăbirea? Faza tare este că merele se descurcă și la capitolul siluetă.

În primul rând, pentru că sunt bogate în flavonoide. Iar dacă se adaugă și fibrele, e ușor de dedus că se transformă în unele dintre cele mai bune fructe pentru slăbit. Condiția este însă să facă parte dintr-o dietă sănătoasă.

Dar beneficiile merelor continuă. Un singur fruct de dimensiuni medii este considerat o porție. Dacă se consumă cu tot cu coajă, merele vor face plinul de fibre și antioxidanți, ajutând astfel și la controlarea glicemiei.

Totodată, păstrarea concentrației de zahăr la un nivel optim contribuie la tăierea poftei de mâncare și la evitarea exceselor. Fără să mai vorbim despre mâna de ajutor pentru reducerea riscurilor de diabet.

Perele

Perele se clasează cam la același nivel cu merele când vine vorba de prevenirea creșterii în greutate. E tot meritul flavonoidelor și fibrelor, compuți care favorizează atingerea senzației de sațietate mai curând, dar și păstrarea ei.

Iar pentru a maximiza beneficiile, nutriționișii recomandă consumul lor împreună cu coajă.

Căpșunile

Despre fructele dulci, bogate în fructoză (tip de zaharuri), se crede că pot duce la creșterea greutății și nicidecum la slăbire. Cu toate astea, o mulțime de varietăți (mere, pere, zmeură, afine etc.) sunt indicate în curele de slăbire, mai ales datorită aportului de flavonoizi.

Motivele pentru care căpșunile fac parte din această listă sunt aceleași ca în cazul afinelor, mai exact, datorita antioxidanților cuprinși.

Compune-ți zilnic o masă cu căpșuni. Dacă ți-a pierit inspirația, încearcă-le la micul dejun cu iaurt natural sau cu fulgi de ovăz, ca gustare de după-amiază sau desert după cină.

Ardei

Nicidecum, nu s-a strecurat vreo eroare. Tehnic vorbind, ardeii sunt fructe, la fel ca vinetele, avocado sau dovleacul. Și nu putem decât să-i alăturăm fructelor indicate în slăbire, nefiind cu nimic mai prejos decât fructele de pădure, să zicem.

Concret, prezenți zilnic în regimul alimentar, reușesc să frâneze creșterea ponderală. În plus, ar putea chiar să încurajeze slăbirea, mai cu seamă când consumați sunt ardeii iuți. În cazul lor, este capsaicina (componentă care dă iuțeală) cea care încurajează transformarea grăsimilor în energie.

Recomandări

Ca să scapi de kilogramele nedorite, încearcă și Dieta Rina. În rețetele zilnice se regăsesc toate aceste fructe și nu numai.

Nu uita însă să te documentezi apoi și despre menținere, tocmai ca să nu iei proporții la finalul celor 90 de zile de regim.

Surse :

  1. https://www.bmj.com/content/352/bmj.i17
  2. https://www.sciencedaily.com/releases/2015/02/150208152751.htm
  3. https://www.rd.com/health/diet-weight-loss/fruits-for-weight-loss/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate