Vrei sa slăbești cu morcovi? Ce proprietăți și beneficii au? Cum îi poți consuma?

Cele mai vizualizate

Vreau să slăbesc cu morcovi! De parcă ai putea reuși atât de simplu precum îți imaginezi… Însă cu puțin efort și dedicație, cu un program alimentar bine organizat, cu rețete delicioase, te asigurăm că ai șanse… multe…

La fel de multe precum nenorocitele de kilograme care acum te-mpiedică să îmbraci pantalonii cu 2 mărimi mai mici… La fel de multe cât însumează surplusul ce-a făcut vânt la câțiva nasturi de la cămașa preferată… Păcat…

Dar hotărăște-te! Vrei cu adevărat să scapi de colăcei? De fapt întrebarea potrivită ar suna cam așa: Ești gata să înlocuiești bunătățile cu vegetale?.

Cuprins:

Vreau să slăbesc cu morcovi! – Ce nutrienți au în ”dotare”?

Te gândești să slăbești consumând morcovi? Vestea bună este că DA, se poate! Pentru că vorbim despre un tip de vegetale ”prietenoase” cu silueta, ce vin în sprijinul dietelor. Iar motivele pentru care morcovii se numără printre ”vedete” le vei afla imediat.

Potrivit USDA (United States Department of Agriculture), în 100 de grame de morcovi în stare crudă se găsesc:

  • 41 calorii;
  • 88,29 g apă;
  • 0,93 g proteine;
  • 0,24 g grăsimi;
  • 9,58 g carbohidrați;
  • 2,8 g fibre;
  • 835 mg vitamina A;
  • 5,9 mg vitamina C;
  • 0,66 mg vitamina E;
  • 0,066 mg vitamina B1;
  • 0,058 mg vitamina B2;
  • 0,983 mg vitamina B3;
  • 0,138 mg vitamina B6;
  • 13,2 µg vitamina K;
  • 320 mg potasiu;
  • 69 mg sodiu;
  • 35 mg fosfor;
  • 33 mg calciu;
  • 12 mg magneziu;
  • 0,3 mg fier.

Vreau să slăbesc cu morcovi! – Care sunt secretele?

Morcovii se numără printre cele mai nutritive alimente și sunt compatibili cu scăderea în greutate. Consumați în cantități corecte și bine integrați în meniul de zi cu zi, facilitează slăbirea. Nu degeaba multe diete hipocalorice îi admit în programul alimentar.

Sunt bogați în fibre

Secretul slăbitului nu stă doar în aportul caloric redus, ci și într-o dietă bogată în fibre. Deși nu sunt digerate, fibrele nu împiedică digestia, dimpotrivă, o ajută. În plus, vin în sprijinul tranzitului intestinal, favorizează senzația de sațietate și întârzie foamea.

Conțin calorii negative

Un alt avantaj constă în deficitul caloric, fiind considerați un aliment termogenic. În această categorie intră alimentele care pentru a fi digerate necesită un număr major de calorii comparativ cu cele conținute. Înseamnă că mâncând morcovi, vei consuma calorii.

Au un efect depurativ

Fibrele activează o categorie de enzime digestive responsabile de eliminarea toxinelor și reziduurilor din corp. De asemenea, morcovii pot deveni un excelent diuretic, stimulând funcționarea rinichilor și eliminarea excesului de lichide.

Vreau să slăbesc cu morcovi! – Cum îi alegi, păstrezi și consumi?

După ce ai aflat ce proprietăți au morcovii, următorii pași constau în:

  • Selectarea exemplarelor de calitate;
  • Păstrare și conservare;
  • Posibilități de a-i consuma.

Selectare

În primul rând, când îi cumperi de la piață sau de la supermarket, asigură-te că:

  • Au o colorație intensă, strălucitoare;
  • Au suprafața intactă, netedă;
  • Sunt rigizi, nu fleașcă sau zbârciți.

Sunt de preferat cei cu frunzele ”la purtător”. Dar dacă au fost deja îndepărtate, verifică dacă secțiunea unde au fost prinse nu este veștedă, uscată sau înegrită.

Păstrare

Cel mai bun loc pentru depozitare, dacă nu dispui de beci, este frigiderul. Poți folosi pungile speciale pentru alimente, eventual sigilate sau hârtie absorbantă, astfel încât să nu piardă din umiditatea naturală.

Dacă îi păstrezi în condiții optime, le vei conserva caracteristicile și proprietățile intacte până la 2 săptămâni. Dar oricum nu trebuie să te îngrijorezi. Din fericire, sunt ușor de procurat în orice sezon.

Consum

Ca multe alte fructe și legume, îi poți consuma cruzi, sub formă de gustări, sucuri sau în salate (tăiați rondele, felii, dați pe răzătoare). De fapt este modalitatea ideală, ce-ți permite să te bucuri din plin de ”bagajul” de nutrienți, precum și de calitățile organoleptice.

Mulți dintre fitonutrienții conținuți, dar nu toți, sunt distruși de căldură dacă se supun proceselor de preparare termică. De exemplu, beta-carotenul, precursorul vitaminei A, rezistă vitejește la temperaturi ridicate. Iar efectele sale sunt potențate cu 600 %.

Vreau să slăbesc cu morcovi! – Suc de morcovi, portocale și pătrunjel

Vreau să slăbesc cu morcovi! – Propunere: Suc de morcovi, portocale și pătrunjel

Încearcă să-i consumi împreună cu portocale și pătrunjel! Ideea-ți va părea un adevărat deliciu dacă vei recurge la blender.

Pentru preparare, ai nevoie de:

  • 2 morcovi;
  • 2 portocale;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 1 pahar cu apă;
  • Storcător;
  • Blender.

Mai întăi toacă pătrunjelul, dar nu foarte mărunt. Morcovii taie-i rondele. Portocalele ajunge să le tai în 2 jumătăți, apoi să le storci manual / cu storcătorul.

Pune în blender feliile de morcovi și pătrunjelul mărunțit. Adaugă fresh-ul de portocale și lungește puțin compoziția cu apă.

Lasă aparatul să mixeze câteva minute până la omogenizarea totală a compoziției. Rezultatul va fi un piure de consistență lichidă.

Pentru servire, consumă sucul ca atare, la temperatura camerei. Dat fiind momentul din calendar, nu are sens să-l mai răcești.

Dar când temperaturile vor mai crește, adică în următorul sezon de vară, dacă preferi, adaugă câteva cubulețe de gheață pentru un plus de savoare și un efect răcoritor.

Reține!

Una dintre curele de slăbire care nu doar ”tolerează” morcovii, ci îi și recomandă, este dieta Rina. Mai exact, îi vei găsi alături de o mulțime de alte vegetale ”neutre” pe care le poți combina după bunul plac cu orice tip de nutrienți.

Surse:

  1. https://www.livestrong.com/article/413980-can-eating-carrots-help-you-lose-weight/
  2. https://steptohealth.com/carrot-orange-and-parsley-juice-for-weight-loss/

Articolul precedentZiua 13 – Cina
Articolul următorZiua 13 – Pranz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recomandate

Angina pectorala: simptome, factori de risc, tratament

Durerea toracică este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cauzate de reducerea fluxului sanguin la nivelul inimii. Aceasta este cunoscută sub numele...

Articole recomandate