Jump to content
Totul despre diete

Admin

Administrators
  • Content Count

    421
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Admin

    Mic Dejun

    1 banană potrivită sau 2 mere, etc. În ziua 41 (ziua vitaminelor) a dietei Rina, se pote consuma la micul dejun 1 banană potrivită sau 2 mere, etc. Fructele și legumele consumate la micul dejun nu numai că îți oferă energie pe durata întregii zile, numeroase vitamine și fibre , acestea ajută și la o mai bună funcționare a tractului digestiv. Nu vă înfometaţi. Serviţi gustări bogate în vitamine din două în două ore până la prânz (fructe sau legume proaspete simple). însă atenţie, numai până la ora prânzului. Acest sfat trebuie urmat în fiecare zi de proteine, amidonuri şi carbohidrati.
  2. Admin

    Cina

    o porţie de friptură de vită salată proaspăt preparată La cină în ziua 42 (ziua proteinelor) a dietei Rina se serveşte o porţie de friptură de vită păstrată de la prânz cu salată proaspăt preparată.
  3. 3 felii carne de vită pentru friptură 200 ml de supă piper negru boia de ardei 1 lingură muştar 1 lingură ulei ingrediente pentru o salată verde Se spală feliile de carne şi se usucă cu şerveţele de hârtie, apoi se sotează pe ambele părţi; adăugaţi supa, condimentaţi cu piper negru şi un vârf de cuţit de boia de ardei; lăsaţi să fiarbă înăbuşit. Se adaugă apă caldă, dacă este cazul, şi se fierbe până când carnea se frăgezeşte. Se adaugă muştarul după ce apa a scăzut aproape complet. Se serveşte cu salată verde şi o felie de pâine. Se beau 300 ml de supă simplă.
  4. Admin

    Mic Dejun

    1 papaia sau 2 kiwi, etc. În ziua 42 (ziua proteinelor) a dietei Rina , se pot consuma la micul dejun 1 papaia sau 2 kiwi. Aceste două variante reprezintă doar un exemplu , se poate consuma orice fruct preferat. Fructele consumate la micul dejun nu numai că îți oferă energie pe durata întregii zile, numeroase vitamine și fibre , acestea ajută și la o mai bună funcționare a tractului digestiv. Nu vă înfometaţi. Serviţi gustări bogate în vitamine din două în două ore până la prânz (fructe sau legume proaspete simple). însă atenţie, numai până la ora prânzului. Acest sfat trebuie urmat în fiecare zi de proteine, amidonuri şi carbohidrati.
  5. 2 bucăţi de praz 3 morcovi o legătură de pătrunjel (inclusiv rădăcina) o ceapă mică un căţel de usturoi o frunză de dafin câteva boabe de piper negru 1 L de apă Se prepară o supă de legume din 2 bucăţi de praz, 3 morcovi, o legătură de pătrunjel (inclusiv rădăcina), o ceapă mică, un căţel de usturoi, o frunză de dafin, câteva boabe de piper negru şi 1 I de apă. Se fierb 15 minute la foc potrivit, apoi se pasează legumele şl se adaugă jumătate de cană de orez fiert. Se condimentează cu sare şi piper negru şl se presară pătrunjel tocat. Se serveşte cu o felie de pâine. Cantitatea va fi suficientă şl pentru cină.
  6. 2 bucăţi de praz 3 morcovi o legătură de pătrunjel (inclusiv rădăcina) o ceapă mică un căţel de usturoi o frunză de dafin câteva boabe de piper negru 1 L de apă Se prepară o supă de legume din 2 bucăţi de praz, 3 morcovi, o legătură de pătrunjel (inclusiv rădăcina), o ceapă mică, un căţel de usturoi, o frunză de dafin, câteva boabe de piper negru şi 1 I de apă. Se fierb 15 minute la foc potrivit, apoi se pasează legumele şl se adaugă jumătate de cană de orez fiert. Se condimentează cu sare şi piper negru şl se presară pătrunjel tocat. Se serveşte cu o felie de pâine. Cantitatea va fi suficientă şl pentru cină. Vezi registru
  7. Admin

    Cina

    Jumătate din porţia de fasole albă de la prânz, fără supă și pâine La cină în ziua 43 (ziua amidon) a dietei Rina se poate consuma o jumătate de porție de fasole albă păstrată de la prânz.
  8. 500 g fasole uscată (fasole mare albă, fiartă sau la conservă) 500 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriţă boia de ardei, praf de chili (opţional) sare, piper negru, frunză de dafin cimbru de vară şi seminţe de chimen 300 ml de apă călduţă 1 ardei gras tăiat julien Se taie şi se prăjeşte ceapa în ulei. Se aşează un strat uniform de fasole într-un castron; apoi un strat uniform de ceapă, se adaugă piper negru, se condimentează cu sare, boia de ardei, cimbru de vară, chimen şi dafin. Se aşează în continuare straturile în acest mod; ultimul strat trebuie să fie de fasole uscată. Se ornează eventual cu ardei gras. Se adaugă apă şl se coace 30 de minute la 200°C. Nu se amestecă pe durata coacerii. Se lasă 10 minute după ce se scoate din cuptor, pentru ca lichidele să se absoarbă. Acest fel de mâncare este delicios atât cald, cât şi rece. Fasolea uscată se poate servi cu salată de sfeclă roşie sau cu ajvar. Nu uitaţi să serviţi şi o felie de pâine!
  9. Admin

    Mic Dejun

    300 gr salată de fructe la alegere În ziua 43 (ziua amidon) a dietei Rina , se pot consuma la micul dejun 300 gr salată de fructe, la alegere. Fructele consumate la micul dejun nu numai că îți oferă energie pe durata întregii zile, numeroase vitamine și fibre , acestea ajută și la o mai bună funcționare a tractului digestiv.
  10. 8 alimente super alcaline de care corpul tău poate beneficia Alimentele alcaline ajută la combaterea riscurilor de aciditate și refluxuri acide, aducând un fel de ușurare organismului. Majoritatea meselor ar trebui să conțină alimente alcaline pentru a crea o dietă echilibrată. Dacă ați acordat o atenție deosebită lecțiilor de chimie în timpul școlii, veți fi familiar cu conceptul de acid și alcaline. Dacă nu, atunci iată o detaliere rapidă: acizii sunt soluții apoase, practic, care au un nivel de pH mai mic de 7,0, în timp ce alcalinele au un nivel de pH mai mare de 7,0, apa fiind componenta neutră cu un pH de 7,0. În termeni mai simpli, acizii au gust acru și corozivi în natură, în timp ce alcalii sunt elemente care neutralizează acizii. În timpul procesului de digestie, stomacul nostru secretă acizi gastrici, care ajută la descompunerea alimentelor. Stomacul are un echilibru al pH-ului care variază între 2,0 și 3,5, care este foarte acid, dar necesar pentru procesul de digestie. Cu toate acestea, uneori, din cauza stilului de viață și a obiceiurilor alimentare nesănătoase, nivelul acid din corp crește, ceea ce duce la aciditate, refluxuri acide și alte afecțiuni gastrice. Dacă sunteți atenți la dieta zilnică a majorității locuitorilor din oraș, acesta conține cantități mari de alimente acide, precum burger, pizza, rulouri, sandvișuri cu brânză, cârnați, slănină, kebab, gogoși, produse de patiserie etc - care pe termen lung poate împiedica echilibrul acid în stomac. Aceste alimente atunci când sunt descompuse lasă în urmă reziduuri care sunt denumite cenușă acidă, principala cauză a problemelor gastrice. Ingredientele care sunt acide în natură atunci când sunt digerate de organism sunt produsele din carne, produsele lactate, ouăle, anumite cereale integrale, zaharurile rafinate și alimente prelucrate. Este important de menționat că tendința de formare a acidului sau alcalinului unui ingredient în organism nu are nicio legătură cu pH-ul propriu al alimentului în sine. Fructele citrice sunt de natură acidă, dar acidul citric are de fapt un efect alcalinizant în organismul nostru. Alimentele alcaline sunt importante pentru a crea un echilibru. Așa cum spun toți experții și medicii de ani buni, ar trebui să avem o masă echilibrată, cu un amestec bun de toate, în loc să ne restrângem pentru a avea doar o anumită categorie de produse alimentare. Dacă v-ați bucurat de carne roșie excesivă, mâncare prelucrată și junk, este timpul să includeți câteva alimente alcaline în dieta dvs. Iată o listă pentru a vă începe : 1. Legume cu frunze verzi Despre majoritatea legumelor cu frunze verzi se spune că au un efect alcalin în sistemul nostru. Nu este fără motiv că bătrânii și experții noștri în sănătate ne sfătuiesc întotdeauna să includem verdeața în dieta noastră de zi cu zi. Conțin minerale esențiale necesare organismului pentru îndeplinirea diferitelor funcții. Încercați să includeți în mesele dvs. spanacul, salata, rucola, țelina, pătrunjelul, mărarul și lobăda. 2. Conopida și broccoli Dacă îți place broccoli sau conopida , sunt ambele bune pentru tine. Conțin mai multe fitochimice care sunt esențiale pentru corpul tău. Combinațile cu alte legume precum fasole și mazăre verde și aveți doza de sănătate chiar acolo. Citeste și despre alte 17 alimente care te ajută să scapi de kilogramele nedorite. 3. Citricele Contrar credinței că citricele sunt foarte acide și ar avea un efect acid asupra organismului, acestea sunt cea mai bună sursă de alimente alcaline. Lămâia, grapefruit-ul și portocalele sunt încărcate cu Vitamina C și sunt cunoscute pentru a ajuta la detoxifierea sistemului, inclusiv oferind protecție de aciditate. Stiai că deficitul de vitamina C îți poate influența negativ sănătatea și te poate împiedica să slabești? 4. Alge marine și sarea de mare Știați că algele sau legumele de mare au un conținut de minerale de 10-12 ori mai mult decât cele cultivate pe uscat? De asemenea, sunt considerate surse alimentare extrem de alcaline și sunt cunoscute că aduc diverse beneficii organismului. Puteți să introduceți în bolul dvs. de supă sau să faceți sushi acasă. Sau pur și simplu presărați sare de mare în salate, supe, omleta etc. 5. Legume rădăcinoase Legumele rădăcinoase precum cartoful dulce, rădăcina de pătrunjel, rădăcina de păstârnac, sfecla și morcovii sunt surse grozave de alcaliu. Au cel mai bun gust atunci când sunt fripte și puțin stropire cu mirodenii și alte condimente. Cel mai adesea, sunt prea mult gătite, ceea ce îi face să-și piardă toată bunătatea. Fii atent când gătești și te vei îndrăgosti de legumele rădăcinoase, în timp ce înveți să le incluzi în supe, salate și multe altele. Poți descoperi și ce propietăți și beneficii au morcovi, și cum îi poți consuma ca să te ajute să slăbești. 6. Fructele sezoniere Fiecare expert nutriționist și de sănătate îți va spune că adăugarea de fructe de sezon în dieta ta zilnică se poate dovedi a fi benefică sănătății tale. Acestea vin la pachet cu vitamine, minerale și antioxidanți care au grijă de diferite funcții din organism. De asemenea, sunt surse de alimente alcaline bune, în special kiwi, ananas, banană, nectarină, pepene verde, caise și mere. Află ce beneficii au merele sșși cum te pot ajuta acestea să slabești. 7. Fructe cu coajă lemnoasă Îți place să mănânci fructe cu coajă lemnoasă când îți este foarte foame? Pe lângă faptul că sunt surse de grăsimi bune, ele produc și un efect alcalin în organism. Cu toate acestea, întrucât sunt bogate în calorii, este important să existe cantități limitate de fructe cu coajă lemnoasă dacă dorești să îți menții silueta. Includeți caju, castane și migdale în planul dvs. zilnic de masă. 8. Ceapă, usturoi și ghimbir Printre cele mai importante ingrediente în gătit sunt ceapa, usturoiul și ghimbirul, de asemenea, îmbunătățiri de arome. Puteți să le folosiți în numeroase alte moduri - usturoi pentru a vă tocăniți pâinea prăjită dimineața, ghimbir ras în supa sau ceaiul, ceapa proaspăt feliată în salate etc. Poți consuma aceste alimente și dacă îți dorești să scazi în greutate, încearcă combinația dintre lămâie cu ghimbir și observă ce efect are asupra siluetei tale. Acum că aveți această listă de surse de alimente alcaline, încercați să le includeți în dieta dvs. pentru a profita la maximum de beneficiile lor incredibile. Citește în continuare pentru a completa acest puzzle a alimentelor alcaline și despre Beneficiile asupra sănătății a dietei alcaline. Dacă aveți nelămuriri sau alte curiozități în legătură cu acest articol nu ezitați să adresați o întrebare pentru mai multe informații sau posteți în secțiunea de comentarii de mai jos. Surse : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3757307/ https://food.ndtv.com/food-drinks/8-alkaline-foods-you-should-include-in-your-daily-diet-1460436 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3195546/ https://yurielkaim.com/highly-alkaline-foods/
  11. Trăiţi periculos! Ieşiţi în oraş şi mâncaţi o pizza! În ziua 44 (ziua zaharurilor ) a dietei Rina , se poate consuma pizza.
  12. Dieta alcalină Beneficiile acesteia asupra sănătății și siluetei Unii oameni au ajuns la concluzia că dieta alcalină crește pH-ul organismului pentru a-l face mai puțin acid și mai alcalin. Susținătorii dietei spun că acest lucru promovează pierderea în greutate și luptă înpotriva mai multor boli cronice. Cu toate acestea, nu există dovezi care să demonstreze acest lucru. Unele cercetări sugerează că urmarea unei diete alcaline ar putea îmbunătăți sănătatea persoanelor cu boli renale. Cu toate acestea, nu realizează acest lucru schimbând pH-ul sângelui. Mai degrabă, dieta alcalină încurajează oamenii să mănânce mai multe fructe și legume și mai puțină carne procesată și produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi. Din acest motiv, dieta alcalină poate îmbunătăți în continuare sănătatea. Câteva studii arată, de asemenea, că consumul de alimente cu conținut scăzut de acid îmbunătățește sănătatea, chiar dacă acestea nu cresc pH-ul sângelui. În acest articol, ne uităm la afirmațiile din jurul dietei alcaline, indiferent dacă sunt adevărate sau nu și cum alimentele din dieta alcalină pot îmbunătăți sănătatea. În ce constă defapt dieta alcalină ? Dieta alcalină este cunoscută și sub denumirea de dieta acid-alcalină sau dieta de cenușă alcalină. Premisa sa este că dieta dvs. poate modifica valoarea pH-ului sau măsurarea acidității sau a alcalinității - a corpului. Metabolismul tău - conversia alimentelor în energie - este uneori comparat cu focul. Fiecare implică o reacție chimică care descompune o masă solidă. Cu toate acestea, reacțiile chimice din corpul tău se întâmplă lent și controlat. Când lucrurile ard, un reziduu de cenușă este lăsat în urmă. În mod similar, alimentele pe care le consumi lasă și ele un reziduu „cenușă” cunoscut sub numele de deșeuri metabolice. După cum se dovedește, aceste deșeuri metabolice pot fi alcaline - numite și neutre - sau acide. Susținătorii acestei diete susțin că deșeurile metabolice pot afecta în mod direct aciditatea corpului tău. Cu alte cuvinte, dacă mănânci alimente care lasă cenușă acidă, îți face sângele mai acid. Dacă mănânci alimente care lasă cenușă alcalină, îți face sângele mai alcalin. Conform acestei ipotezei , se crede că cenușa acidă te face vulnerabilă la tot felul de boli, în timp ce cenușa alcalină este considerată protectoare. Alegând mai multe alimente alcaline, ar trebui să poți să-ți „alcalizezi” corpul și să îmbunătățești sănătatea. Componentele alimentare care lasă o cenușă acidă includ proteine, fosfați și sulf, în timp ce componentele alcaline includ calciu, magneziu și potasiu ( 1*, 2*). Anumite grupuri alimentare sunt considerate acide, alcaline sau neutre: Acide: Carne, păsări de curte, pește, lactate, ouă, boabe și alcool. Neutral: grăsimi naturale, amidonuri și zaharuri. Alcaline: Fructe, nuci, leguminoase și legume. Niveluri regulate de pH ale corpului Când discutați despre dieta alcalină, este important să înțelegeți pH-ul. Simplu, pH-ul este o măsurare a cât de acid sau alcalin este ceva. Valoarea pH-ului este cuprinsă între 0 și 14: Acid: 0,0–6,9 Neutral: 7,0 Alcalină (sau de bază): 7.1–14.0 Mulți susținători ai acestei diete sugerează că oamenii monitorizează pH-ul urinei, pentru a se asigura că este alcalin (peste 7) și nu acid (sub 7). Cu toate acestea, este important să rețineți că pH-ul variază foarte mult în interiorul corpului. În timp ce unele părți sunt acide, altele sunt alcaline - nu există un nivel stabilit. Stomacul dvs. este încărcat cu acid clorhidric, oferindu-i un pH de 2-3–5 - care este foarte acid. Această aciditate este necesară pentru a descompune alimentele. Pe de altă parte, sângele uman este întotdeauna ușor alcalin, cu un pH de 7,36–7,44 (3*). Atunci când pH-ul sângelui tău se încadrează în intervalul normal, poate fi fatal dacă este lăsat netratat (4*). Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă numai în anumite stări de boală - cum ar fi cetoacidoza cauzată de diabet, înfometare sau consumul de alcool - și nu are prea multe legături cu dieta dvs. (5*, 6*, 7*). Beneficiile dietei alcaline asupra sănătății Nici o cercetare nu a demonstrat că dieta alcalină poate crește pH-ul sângelui. Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că o dietă alcalină poate îmbunătăți sănătatea, deși nu în modul în care susțin susținătorii săi. Dietele alcaline reduc consumul de carne grasă și procesată de o persoană și încurajează oamenii să mănânce mai multe fructe și legume. Aceasta oferind mai multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre avantajele pe care le pot susține susținătorii dietei alcaline, iar cercetarea științifică le susține sau le respinge: Promovarea pierderii în greutate Multe strategii pot ajuta oamenii să slăbească. În cele din urmă, pierderea în greutate depinde de consumul a mai puține calorii decât poate corpul să ardă. Dietele mai scăzute în grăsimi și calorii pot promova pierderea în greutate, dar numai atunci când o persoană rămâne activă fizic și mănâncă o dietă sănătoasă cu varietate. O dietă alcalină tinde să fie redusă în calorii, deci poate ajuta oamenii să slăbească. Îmbunătățirea sănătății rinichilor Creșterea pH-ului urinei poate îmbunătăți sănătatea pentru unii oameni. Conform unui studiu din 2017, dieta tipică a oamenilor din Statele Unite este foarte acidă. Acest lucru poate suprasolicita rinichii. Pentru persoanele cu boală renală, o dietă cu un nivel mai scăzut de acid poate îmbunătăți simptomele sau chiar poate încetini cursul bolii. Pentru majoritatea persoanelor cu boli renale cronice, nu este necesară respectarea unei diete alcaline specifice. În schimb, poate fi simplă reducerea proteinelor, cum ar fi laptele, carnea și brânza. Prevenirea cancerului Unii susținători ai acestei diete susțin că poate inversa cancerul sau poate sprijini chimioterapia. Nu există dovezi științifice care să susțină aceste afirmații și niciun studiu nu a efectuat teste directe asupra acestei revendicări. Cu toate acestea, dovezi semnificative dintr-un studiu din 2010 sugerează că reducerea consumului de carne și consumul mai multor fructe, legume și cereale integrale ar putea preveni cancerul. Studiul a analizat datele din investigația europeană prospectivă din 2010 privind cancerul și nutriția. S-a descoperit că consumul de vitamina C, vitamina A, fibre și o dietă în stil mediteranean ar putea reduce riscul de cancer. Societatea Americană de Cancer (ACS) recomandă o dietă similară, dar nu identică, cu o dietă alcalină. ACS recomandă evitarea alimentelor procesate, a băuturilor răcoritoare și a multor alimente bogate în grăsimi. În schimb, este mai benefic să mănânci o dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale. Tratarea sau prevenirea bolilor de inimă În lume, bolile de inimă sunt principala cauză de deces. Factorii de viață care includ nutriția slabă și nivelul scăzut de activitate sunt contribuitori majori. O dietă alcalină poate ridica în mod natural nivelurile de hormon de creștere, dar cercetarea este preliminară și neconcludentă. Cercetările descoperă că hormonul de creștere susține compoziția corpului și scade factorii de risc ai bolilor cardiace. De asemenea, dietele alcaline tind să fie sărace în grăsimi și calorii, promovând în mod natural o greutate corporală sănătoasă și scăzând factorii de risc ai bolilor cardiace. Totodată, reduc sau elimină cărnile roșii și procesate, eliminând un aport major al bolilor de inimă din dietă. Îmbunătățirea nivelului hormonilor de creștere O mai bună sănătate a inimii este doar un beneficiu potențial de a avea niveluri mai mari de hormoni de creștere. Îmbunătățirea nivelului hormonilor de creștere poate promova, de asemenea, o mai bună funcționare a creierului, în special memoria și cogniția. Unele dovezi sugerează că hormonul de creștere îmbunătățește calitatea vieții generale. Cu toate acestea, dovezile care leagă o dietă alcalină de creșterea nivelului hormonilor de creștere sunt slabe. Unele studii au arătat că corectarea unui mediu puternic acid cu suplimente specifice precum bicarbonatul poate promova alcalinitatea, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că o dietă alcalină are beneficii similare. Îmbunătățirea durerilor de spate Câteva cercetări sugerează că suplimentarea dietei cu minerale alcaline ar putea ajuta la simptomele durerilor de spate. Această cercetare nu testează în mod direct beneficiile unei diete alcaline, astfel încât nu este sigur dacă alimentele alcaline pot ajuta cu dureri cronice. Prevenirea osteoporozei Osteoporoza este un factor de risc major pentru fracturile osoase, în special la persoanele în vârstă și la femei. Unii susținători ai acestei diete spun că reduce cantitatea de calciu pierdută în urină și că aceasta reduce riscul de osteoporoză. Cu toate acestea, nicio dovadă științifică nu susține această afirmație. Acestea fiind spuse, consumul de mai multe fructe și legume poate îmbunătăți sănătatea oaselor. Dietele alcaline sunt bogate în aceste alimente. De asemenea, au tendința să fie săracă în proteine, ceea ce susține sănătatea oaselor și a mușchilor. Prin urmare, este puțin probabil ca o dietă alcalină să prevină osteoporoza. Dietele alcaline extrem de scăzute de proteine pot fi, de asemenea, un factor de risc pentru osteoporoză. O strategie mai bună este să consumi mai multe proteine, fructe și legume slabe. Promovarea mușchilor sănătoși Oamenii tind să piardă din masa musculară odată cu înaintarea în vârstă. Aceasta crește riscul de căderi și fracturi ale unei persoane și poate contribui și la slăbiciune și durere cronică. Un studiu din 2013 oferă dovezi preliminare că o dietă alcalină poate îmbunătăți sănătatea musculară. Cercetătorii au examinat 2.689 de femei într-un studiu pe termen lung în gemeni. Au descoperit o creștere mică, dar semnificativă a masei musculare în rândul femeilor, după o dietă mai alcalină. Care sunt alimentele alcaline și care trebuiesc evitate? Persoanele interesate să încerce o dietă alcalină ar trebui să mănânce mai multe alimente cu conținut scăzut de acid. Acestea includ: fructe- citrice, curmale, stafide, grapefruit, roșii, pepener, smochine, banane coapte, avocado, migdale etc. legume- ciuperci, spanac, ridiche neagră, castravete, broccoli, usturoi, ghimbir, fasole verde, varză, țelină, sfeclă roșie, orz, etc. semințe leguminoase, cum ar fi lintea tofu Lintea, tofu și unele semințe sunt surse bune de proteine, dar este important să mănânci suficient pentru a compensa eliminarea produselor lactate și a cărnii. Persoanele interesate să încerce o dietă alcalină ar trebui să evite alimentele cu acid ridicat. Acestea includ: produse lactate, cum ar fi brânza și laptele hrana procesata peşte cafea alcool bauturi carbogazoase Surse : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23547550 https://www.jrnjournal.org/article/S1051-2276(16)30188-1/fulltext https://www.healthline.com/nutrition/the-alkaline-diet-myth#ancestral-diets https://link.springer.com/article/10.1007/s00198-012-2203-7 https://www.medicalnewstoday.com/articles/324271.php
  13. Admin

    Cina

    o felie de tort sau 3 cupe de îngheţată 4 bucăţele de ciocolată neagră În ziua 44 (ziua zaharurilor ) a dietei Rina , se poate consuma la cină o felie de tort sau 3 cupe înghețată si totodată mai puteți adăuga și 4 bucățele de ciocolată neagră. Ciocolata neagră cu un conţinut mare de cacao (70% sau mai mult) conţine antioxidanţi care ajută organismul la neutralizarea radicalilor liberi. Aceasta vă menţine sănătoşi şi în formă, prin urmare consumaţi cele 4 bucăţi obligatorii de ciocolată la masa de seară. În plus, ciocolata vă reduce nevoia de dulce (nu veţi mai simţi nevoia de a mânca o altă prăjitură, o altă cupă de îngheţată, un alt biscuite, etc). Dacă nu vă plac în mod special dulciurile, nu este necesar să mâncaţi dulciuri la cină. Pur şi simplu păstraţi o porţie de mâncare de la prânz pentru cină. Serviţi cu salată; este o alegere bună deoarece aceasta conţine fibre, vitamine şi substanţe minerale care au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, prin urmare este benefică sănătăţii.
  14. 4 tortilla 3 roşii potrivite sau roşii în bulion oregano sau busuioc un vârf de cuţit de chiii (opţional) Se cumpără tortilla din comerţ. 4 bucăţi sunt suficiente. Se încălzesc la abur sau în cuptor. Se opăresc roşiile în apă fiartă, se decojesc şi se taie mărunt, se pun într-o tigaie de teflon; se adaugă oregano sau busuioc şi se fierb înăbuşit. Acest sos este foarte gustos servit împreună cu tortilla. Se pot folosi clătite fără zahăr în loc de tortilla.
  15. Pierde în greutate: Consumă aceste fructe bogate în vitamina C pentru a reduce grăsimea abdominală Pierderea în greutate: Vitamina C este un nutrient solubil în apă, care furnizează antioxidanți organismului și este important și pentru sănătatea ochilor. Dar pentru cei care doresc să slăbească, acest nutrient prezintă un interes special datorită rolului său în metabolizarea moleculelor de grăsime. Dacă aveți o problemă cu greutatea și căutați să o remediați, este crucial să mâncați corect. Dar mâncarea corectă nu înseamnă doar scăderea numărului de calorii consumate. De asemenea, este important să obțineți un fel de nutriție adecvată și să pierdeți în greutate într-un mod sănătos și durabil. Una dintre cele mai mari greșeli ale celor care caută să slăbească este să se concentreze pe ajustarea cantității de macronutrienți consumați. Oamenii tind să uite că un număr de micro-nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele esențiale, pot avea, de asemenea, un rol major în procesul de pierdere în greutate. Un astfel de micronutrient care poate parcurge un drum lung în a vă ajuta să slăbiți este vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic. Cu toții cunoaștem vitamina C ca vitamina prezentă în fructe citrice și că este nutrientul din frunte care poate ajuta la stimularea imunității în organism. Dar știați că consumul de vitamina C poate stimula și pierderea în greutate? O deficiență de vitamina C vă poate împiedica să pierdeți în greutate. În plus, deficiența de vitamina C poate duce la simptome precum sângerarea gingiilor, precum și la apariția acneei și alte probleme ale pielii. Lipsa persistentă de vitamina C este caracterizată de o boală numită Scurvy, iar alte semne includ vânătăi ușoare ale corpului și dureri musculare și ale articulațiilor. Așadar, acum când știi cât de important este să consumi vitamina C, să aruncăm o privire la motivul pentru care este foarte important să consumi vitamina C, în special pentru pierderea în greutate. Vitamina C pentru reducerea grăsimii abdominale și a kilogramelor în plus Vitamina C este un nutrient solubil în apă care furnizează antioxidanți organismului și este important și pentru sănătatea ochilor. Dar pentru cei care doresc să slăbească, acest nutrient prezintă un interes special datorită rolului său în metabolizarea moleculelor de grăsime. Nu este de mirare că persoanele care au deficiență de vitamina C sau a căror dietă nu include cantități optime de vitamina au o acumulare de grăsimi mai mare în jurul abdomenului și o circumferință mai mare a taliei. Dacă dorești să urmezi o dietă corectă care să includă tot ce ai nevoie organismului tau îți recomandam faimoasa Dieta Rina, Dieta Daneză și Dietei Deea. Despre acestea puteți afla mai multe informați, detalii și rețete zilnice pe https://despre-diete.ro Un studiu din 2005, publicat în Journal of the American College of Nutrition, a arătat că deficiența de vitamina C poate încetini pierderea de masă grasă și că cei care au un aport mai mare de vitamina C au indici de masă corporală mai mici (IMC). Autorii studiului au concluzionat că creșterea aportului de vitamina C poate îmbunătăți oxidarea grăsimilor chiar și în timpul antrenamentelor cu intensitate moderată. Este totuși pertinent să menționăm aici că consumul de vitamina C nu este o modalitate sigură de a pierde în greutate. Cele mai bune surse dietetice de vitamina C pentru pierderea în greutate 1. Lămâia Una dintre cele mai bune surse dietetice de vitamina C este lămâia, care poate fi consumată împreună cu apă caldă și miere de albine dimineața devreme pentru a viza țesutul adipos. O pulpă de lămâie de 100 g conține 53mg de vitamina C (conform datelor USDA). Citeste și despre beneficiile pentru siluetă a combinației dintre lămâie ș ghimbir. 2. Guava Guava este una dintre cele mai puțin apreciate surse de vitamina C, cu 228,3 mg de nutrienți prezenți într-o porție de 100 gm de guavă (conform datelor USDA). Guava are de asemenea un număr scăzut de calorii și bogat în fibre și, prin urmare, este perfect pentru pierderea în greutate. Poți descoperi și alte 5 fructe care te ajută în lupta cu kilogramele în plus. 3. Portocala Portocalele sunt delicioase și incredibil de bogate în vitamina C. Aproximativ aceeași cantitate de vitamina C ca și lămâile, portocalele conțin 53,2mg de nutrient la 100 g de fructe. Din acest fruct, și nu numai, poți realiza băuturi delicioase de detoxifiere pentru a arde mai repede grasimile. 4. Papaya Papaya este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune fructe de slăbit. Sunt săraci în carbohidrați și încărcați cu vitamina C - o porție de 100 g de pulpă de papaya conține 62mg de vitamina C, poziționându-l printre cele mai bune fructe pe care să le consumi pentru încărcarea cu vitamina C. Descoperă și cum îți poate ingreuna deficitul de vitamina C planul de pierdere în greutate. Dacă aveți nelămuriri sau alte curiozități în legătură cu acest articol nu ezitați să adresați o întrebare pentru mai multe informații sau posteți în secțiunea de comentarii de mai jos. Surse : https://www.ndtv.com/food/weight-loss-load-up-on-these-vitamin-c-rich-fruits-to-cut-belly-fat-1959328
×
×
  • Create New...