Jump to content
Totul despre diete
  • Retete Dieta Rina

    Dieta Rina 90 - retetele Dieta Rina pe zile de la ziua 1 la ziua 90

    Admin
    Masa: Pranz Ziua: 30
    3 pulpe de pui (curcan), fără pieliţă 3 cepe 1 dovlecel mare 1 ardei roşu gras sare, piper negru 1 lingură ulei 1 linguriţă boia de ardei 2 căţei usturoi 300 ml de supă ingrediente pentru o salată asortată Se taie cepele şi dovlecelul în cuburi mari. Se prăjesc pulpele de pui (curcan) într-o lingură de ulei. Se scot pulpele rumenite din tigaie şi se pun în tigaie ceapă, dovlecel, ardei gras, usturoi zdrobit, boia, sare şi piper negru. Sotaţi, adăugat supa şi lăsaţi puţin pe foc. Daţi tigaia deoparte, aşezaţi pulpele de pui pe legume şi lăsaţi să se coacă aproximativ jumătate de oră în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C. La acest fel de mâncare, fetica (salata mielului) constituie o garnitură excelentă; fetica se poate înlocui cu salată verde. Nu uitaţi să serviţi şi o felie de paine
    De asemenea, beţi 300 ml de supă simplă ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat.

    Admin

    Mic Dejun

    By Admin, in Ziua proteinelor,

    Masa: Mic dejun Ziua: 30
    2 mere sau o cană de zmeură, etc. În ziua 30 (ziua proteinelor) a dietei Rina , se pot consuma la micul dejun 2 mere sau o cană de zmeură, etc.  Aceste două variante reprezintă doar un exemplu , se poate consuma  orice fruct preferat.
    Nu vă înfometaţi. Serviţi gustări bogate în vitamine din două în două ore până la prânz (fructe sau legume proaspete simple). Însă atenţie, numai până la ora prânzului. Acest sfat trebuie urmat în fiecare zi de proteine, amidonuri şi carbohidraţi.

    Admin

    Cina

    By Admin, in Ziua amidon,

    Masa: Cina Ziua: 31
    o porţie de rizotto cu praz o salată La cină în ziua 31 (ziua amidon) a dietei Rina se poate consuma o porție de rizotto cu praz și o salată.

    Admin

    Rizotto cu praz

    By Admin, in Ziua amidon,

    Masa: Pranz Ziua: 31
    120 g orez 1 praz mediu 1 lingură pătrunjel tocat sare, piper negru 1 lingură ulei 1 lingură mazăre (opţional) ingrediente pentru salată asortată Se taie prazul în felii subţiri şi se sotează. Se adaugă orezul spălat, sarea şi piperul negru şi suficientă apă pentru a dubla orezul în volum. Se amestecă bine, se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic până se înmoaie orezul. Ornaţi cu pătrunjel tocat. Se poate adăuga şi o lingură de mazăre fiartă. Serviti cu o felie de paine si salata asortata.
    Puteţi înlocui o treime din orez cu linte galbenă şi prazul cu o cantitate adecvată de broccoli (buchete întregi).
    Reţetă de salată de roşii: se taie 4 roşii în felii potrivite, se aşează într-un castron puţin adânc apoi se adaugă ceapă felii, pătrunjel tocat, un vârf de cuţit de oregano, puţină sare şi piper negru. Se condimentează cu o lingură de ulei şi puţin oţet.

    Admin

    Mic Dejun

    By Admin, in Ziua amidon,

    Masa: Mic dejun Ziua: 31
    2 kiwi sau un gref, etc.  
    În ziua 31 (ziua amidon) a dietei Rina , se pot consuma la micul dejun  2 kiwi sau un grapefruit.  Aceste două variante reprezintă doar un exemplu , se poate consuma  orice fruct preferat.
    Fructele consumate la micul dejun nu numai că îți oferă energie pe durata întregii zile, numeroase vitamine și fibre , acestea ajută și la o mai bună funcționare a tractului digestiv.

    Admin
    Masa: Cina Ziua: 32
    200 g margarina 100 g zahăr 5 g zahăr vanilat 1 ou 300 g făină 50 g nuci măcinate, arahide sau alte alune măcinate Se amestecă zahărul, zahărul vanilat, margarina şi oul întreg pentru a se obţine un aluat moale, apoi se adaugă nucile şi făina. Aluatul nu trebuie să aibă o consistenţă foarte tare şi nici să se lipească. Se vor obţine aproximativ 30 de biscuiţi. Se unge tava de copt cu puţină margarina, apoi se întinde aluatul şi se împarte în 30 de bucăţi. Se coc 15-20 minute la 200°C sau până când se rumenesc. După ce se răcesc puţin se scot biscuiţii. într-un recipient acoperit, biscuiţii se vor păstra crocanţi şi gustoşi timp de până la o lună. Reţineţi, nu mâncaţi mai mult de trei biscuiţi.

    Admin

    Cina

    By Admin, in Ziua zaharurilor,

    Masa: Cina Ziua: 32
    0 felie de tort sau 3 biscuiţi  4 bucăţele de ciocolată neagră În ziua 32 (ziua zaharurilor ) a dietei Rina , se poate consuma la cină o felie de tort sau 3 biscuiţi - de exemplu biscuiţi Bear Paw şi 4 bucăţele de ciocolată neagră.
    Ciocolata neagră cu un conţinut mare de cacao (70% sau mai mult) conţine antioxidanţi care ajută organismul la neutralizarea radicalilor liberi. Aceasta vă menţine sănătoşi şi în formă, prin urmare consumaţi cele 4 bucăţi obligatorii de ciocolată la masa de seară. În plus, ciocolata vă reduce nevoia de dulce (nu veţi mai simţi nevoia de a mânca o altă prăjitură, o altă cupă de îngheţată, un alt biscuite, etc).
    Se spală 8 smochine, se pun în 300 ml de apă şi se lasă la înmuiat peste noapte.

    Admin
    Masa: Pranz Ziua: 32
    120 g făină integrală de grâu 1/8 litru apă sare - un vârf de cuţit 1 ceapă 1 lingură ulei 1 lingură tarhon (opţional) Se amestecă făina cu sarea. Se adaugă apă pentru a obţine consistenţa aluatului de clătite. Se toarnă aluatul în picături printr-o strecurătoare cu găuri mari în apa clocotită, sărată (puneţi în apă câteva picături de ulei). Se amestecă mereu, se scurge când este gata şi se răceşte sub jet de apă rece. Pentru un plus de savoare, se adaugă ceapă prăjită sau tarhon tocat, asezonate cu o lingură de zeamă de lămâie.
    Găluşte se pot găsi şi în magazinele alimentare; cumpăraţi 120 g.

    Admin

    Mic Dejun

    By Admin, in Ziua zaharurilor,

    Masa: Mic dejun Ziua: 32
    2 portocale sau 2 mere, etc  
    În ziua 32 (ziua zaharurilor) a dietei Rina , se pot consuma la micul dejun 2 mere sau 2 portocale.  Aceste două variante reprezintă doar un exemplu , se poate consuma  orice fruct preferat.
    Fructele consumate la micul dejun nu numai că îți oferă energie pe durata întregii zile, numeroase vitamine și fibre , acestea ajută și la o mai bună funcționare a tractului digestiv.

    Admin
    Masa: Pranz, Cina Ziua: 33
    8 smochine uscate 200 ml de apă o mână de stafide un măr acru zeamă de lămâie Smochinele pasate sunt delicioase. Se taie 8 smochine uscate în bucăţi şi se pun la înmuiat în 200 ml de apă. Se adaugă o mână de stafide spălate şi se lasă cel puţin 2 ore la înmuiat sau, şi mai bine, peste noapte. Fierbeţi amestecul la foc potrivit. între timp, se taie felii un măr acru, se stropeşte cu zeamă de lămâie, se adaugă la smochine şi se fierbe 5 minute sau mai mult la foc mic.



×
×
  • Create New...