
- 2 păstrăvi proaspeţi curăţaţi;
- sare;
- piper alb
- 1 lămâie
- 1 fir busuioc
- 1 linguriţă ulei de măsline
Ingrediente pentru o salată revigorantă:
- 2 roşii
- 1 castravete
- 1 ceapă mică
- 1 legătură de fenicul
- sare, piper negru
- 1 linguriţă ulei de măsline
- oţet
- condimente de salată
Se spală păstrăvul, se usucă cu prosoape de hârtie (se păstrează un peşte pentru cină).
Se umple peştele cu frunze şi codiţe de busuioc şi felii de lămâie. Se unge cu ulei de
măsline, se condimentează cu piper alb şi sare. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie
mare şi se sotează peştele pe ambele părţi. Se fierbe înăbuşit la foc potrivit; se adaugă
apă fierbinte dacă este cazul. Se pun legumele curăţate, spălate şi tăiate într-un castron.
Se taie feniculul mărunt, se amestecă cu ulei, oţet, sare şi piper negru; adăugaţi sosul la
legume. Se serveşte păstrăvul cu o felie de pâine şi cu salată proaspătă.
Se beau 300 ml de supă simplă
Edited by Admin