Tocană cu năut
- 200g năut;
- legume tocate (morcovi, ardei graşi, praz);
- o ceapă;
- o frunză de dafin;
- o lingură de ulei;
- usturoi;
- un vârf de cuţit de rozmarin;
- o linguriţă de bulion;
Înlocuiește cartofii cu fasole păstăi sau năut. Din toate varietăţile de fasole, năutul se clasează pe locul doi în ceea ce priveşte valoarea nutritivă.
Prepară o tocană de năut. Fierb 40 de minute 200g năut (înmuiat peste noapte) cu o ceapă şi o frunză de dafin. Pasează jumătate din năutul fiert şi se transferă în supă. Se sotează legume tocate (morcovi, ardei graşi, praz) într-o lingură de ulei; se adaugă usturoi zdrobit, un vârf de cuţit de rozmarin şi o linguriţă de bulion.
Se toarnă puţină apă şi se fierbe 5 minute la foc mic. Se amestecă cu supa şi se condimentează cu sare şi piper negru. Se serveşte o porţie de tocană cu o felie de pâine la prânz şi jumătate de porţie, fără pâine, la cină.