Alegere alternativa – ziua 60

Cele mai vizualizate

Tocană cu năut

  • 200g năut;
  • legume tocate (morcovi, ardei graşi, praz);
  • o ceapă;
  • o frunză de dafin;
  • o lingură de ulei;
  • usturoi;
  • un vârf de cuţit de rozmarin;
  • o linguriţă de bulion;

Înlocuiește cartofii cu fasole păstăi sau năut. Din toate varietăţile de fasole, năutul se clasează pe locul doi în ceea ce priveşte valoarea nutritivă.

Prepară o tocană de năut. Fierb 40 de minute 200g năut (înmuiat peste noapte) cu o ceapă şi o frunză de dafin. Pasează jumătate din năutul fiert şi se transferă în supă. Se sotează legume tocate (morcovi, ardei graşi, praz) într-o lingură de ulei; se adaugă usturoi zdrobit, un vârf de cuţit de rozmarin şi o linguriţă de bulion.

Se toarnă puţină apă şi se fierbe 5 minute la foc mic. Se amestecă cu supa şi se condimentează cu sare şi piper negru. Se serveşte o porţie de tocană cu o felie de pâine la prânz şi jumătate de porţie, fără pâine, la cină.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate