Gulaș de cartofi
- 4 cartofi;
- 1 lingură ulei;
- 1 ardei gras (roşu sau verde);
- 1 ceapă mică;
- 1 linguriţă boia de ardei;
- 1 căţel de usturoi;
- sare, piper negru;
- frunză de dafin;
- maghiran şi pătrunjel tocat pentru ornare;
- castraveciori muraţi.
Prăjește ceapa tocată şi ardeiul gras tăiat cuburi într-o lingură de ulei. Adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, boia, usturoiul, frunza de dafin şi piperul negru. Turnaţi apă călduţă cât să acopere cartofii.
În timpul fierberii nu se mai adaugă apă, dar se amestecă în mod constant. Se fierbe înăbuşit aproximativ jumătate de oră. Se presară pătrunjel şi maghiran. Serviţi cu o felie de pâine şi castraveciori muraţi.