- 120 g orez;
- 1 praz mediu;
- 1 lingură pătrunjel tocat;
- sare, piper negru;
- 1 lingură ulei;
- 1 lingură mazăre (opţional);
- ingrediente pentru salată asortată.
Taie prazul în felii subţiri şi se sotează. Se adaugă orezul spălat, sarea şi piperul negru şi suficientă apă pentru a dubla orezul în volum. Amestecă bine, acoperă cu un capac şi fierbe la foc mic până se înmoaie orezul.
Ornaţi cu pătrunjel tocat. Se poate adăuga şi o lingură de mazăre fiartă. Serviti cu o felie de paine si salata asortata.
Puteţi înlocui o treime din orez cu linte galbenă şi prazul cu o cantitate adecvată de broccoli (buchete întregi).
Reţetă de salată de roşii: se taie 4 roşii în felii potrivite, se aşează într-un castron puţin adânc apoi se adaugă ceapă felii, pătrunjel tocat, un vârf de cuţit de oregano, puţină sare şi piper negru. Se condimentează cu o lingură de ulei şi puţin oţet.