Pranz – ziua 43

Cele mai vizualizate

Cum poate ajuta consumul de nucifere la slăbire?

Sunt indicate ori nu migdalele, nucile caju, arahidele, fisticul și alte fructe nucifere pentru slăbit? Un adevărat mister la prima vedere, nu-i așa? În primul rând,...
  • 500 g fasole uscată (fasole mare albă, fiartă sau la conservă);
  • 500g ceapă;
  • 1 lingură ulei;
  • 1 linguriţă boia de ardei;
  • praf de chili (opţional);
  • sare, piper negru;
  • frunză de dafin;
  • cimbru de vară şi seminţe de chimen;
  • 300 ml de apă călduţă
  • 1 ardei gras tăiat julien.


Tale şi prăjeşte ceapa în ulei. Se aşează un strat uniform de fasole într-un oală; apoi un strat uniform de ceapă, se adaugă piper negru, se condimentează cu sare, boia de ardei, cimbru de vară, chimen şi dafin. Aşează în continuare straturile în acest mod, ultimul strat trebuie să fie de fasole uscată.

Ornează eventual cu ardei gras. Se adaugă apă şl se coace 30 de minute la 200°C. Nu se amestecă pe durata coacerii. Se lasă 10 minute după ce se scoate din cuptor, pentru ca lichidele să se absoarbă.

Acest fel de mâncare este delicios atât cald, cât şi rece. Fasolea uscată se poate servi cu salată de sfeclă roşie sau cu ajvar. Nu uitaţi să serviţi şi o felie de pâine!

Articolul precedentCina – ziua 43
Articolul următorMic dejun – ziua 43

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recomandate

8 Motive să consumi piersici: De ce sa le introduci în dietă?

Beneficiile piersicilor în dietă sunt vizibile atât din perspectiva sănătății, cât și a siluetei. Piersicile sunt privite ca un fel de ”mană cerească” pentru cei...

11 Condimente care facilitează slăbirea

După diete eșuate, când kilogramele se încăpățânează să mai plece, nu e greșit să apelezi și la condimente pentru slăbit. Pot fi piesa de...

Angina pectorala: simptome, factori de risc, tratament

Durerea toracică este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cauzate de reducerea fluxului sanguin la nivelul inimii. Aceasta este cunoscută sub numele de angină...

Articole recomandate