Pranz – ziua 43

Cele mai vizualizate

  • 500 g fasole uscată (fasole mare albă, fiartă sau la conservă);
  • 500g ceapă;
  • 1 lingură ulei;
  • 1 linguriţă boia de ardei;
  • praf de chili (opţional);
  • sare, piper negru;
  • frunză de dafin;
  • cimbru de vară şi seminţe de chimen;
  • 300 ml de apă călduţă
  • 1 ardei gras tăiat julien.


Tale şi prăjeşte ceapa în ulei. Se aşează un strat uniform de fasole într-un oală; apoi un strat uniform de ceapă, se adaugă piper negru, se condimentează cu sare, boia de ardei, cimbru de vară, chimen şi dafin. Aşează în continuare straturile în acest mod, ultimul strat trebuie să fie de fasole uscată.

Ornează eventual cu ardei gras. Se adaugă apă şl se coace 30 de minute la 200°C. Nu se amestecă pe durata coacerii. Se lasă 10 minute după ce se scoate din cuptor, pentru ca lichidele să se absoarbă.

Acest fel de mâncare este delicios atât cald, cât şi rece. Fasolea uscată se poate servi cu salată de sfeclă roşie sau cu ajvar. Nu uitaţi să serviţi şi o felie de pâine!

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Articole recomandate

Articole recomandate