Musaca cu soia
- 200 g fulgi de soia;
- 3 dovlecei mici;
- 1 ceapă;
- 1 lingură ulei;
- 200g ciuperci;
- 1 căţel de usturoi;
- 1 lingură pătrunjel tocat;
- sare, piper negru;
- ingrediente pentru o salată verde.
Înmoaie 15 minute fulgii de soia în apă călduţă şi se scurg. Sotează o ceapă şi ciupercile tăiate mărunt în ulei, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă fulgii şi se amestecă.
Taie felii dovleceii și într-un vas de iena se aşează în straturi dovleceii şi amestecul de fulgi de soia. Se termină cu felii de dovlecei şi puţin amestec de fulgi de soia. Presară usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat.
Adaugă suficientă apă pentru a acoperi amestecul şi se coace în cuptor la 180°C până când apa scade fără ca amestecul să se întărească. Se serveşte cu o felie de pâine şi salată verde.