- 120 g orez;
- 600 ml supă;
- sare şi coriandru după gust;
- 1 ceapă mică;
- 2 căţei usturoi;
- 1 morcov potrivit;
- 1 ardei roşu gras;
- 1 lingură ulei;
- mazăre şi ciuperci (opţional);
- ingrediente salată.
Prăjeşte în ulei morcovul tăiat fin, ardeiul gras, ceapa şi usturoiul zdrobit. După adaugă supa. Se aduce la punctul de fierbere, se adaugă orezul spălat (puteţi adăuga mazăre şi ciuperci, dacă vă plac).
Acoperă tigaia cu un capac şi se lasă la fiert la foc mic timp de 15 minute. Apoi, se ia capacul şi se mai lasă la fiert încă 5 minute. Adaugă sare după gust şi se amestecă uşor.
Se serveşte cu salată verde şi o felie de pâine.
Se poate găti în prealabil orezul şi apoi amesteca cu legumele înăbuşite.
Salata se prepară amestecând o salată verde mică cu tarhon sau praz, oţet după gust, o lingură de ulei şi puţină sare.