Supă cremă de legume
- 300 g legume (morcovi, rădăcină de pătrunjel, fasole păstăi, broccoli, praz, mazăre, dovlecel, roşii etc), congelate sau proaspete;
- 3 cartofi;
- 1 ceapă;
- 700 ml de supă;
- 1 lingură ulei;
- 1 căţel de usturoi;
- sare, piper negru;
- pătrunjel tocat;
- un vârf de cuţit busuioc.
Sotează ceapa tocată într-o lingură de ulei, adaugă legumele tocate, usturoiul tăiat mărunt şi cartofii cuburi. Se adaugă supa şi se fierbe 20 de minute la foc mic până când legumele se înmoaie. Pasează supa în blender. Condimentează cu sare, piper negru şi se presară pătrunjel şl busuioc după gust. Se serveşte cu o felie de pâine.
Alternativ, se poate servi supă de legume din comerţ.