Fasole la cuptor
- 1/2 kg fasole uscată (eventual, la conservă);
- 2 cepe;
- 1 vânătă;
- 2 ardei graşi;
- 2 roşii;
- 1 ardei iute;
- o lingură ulei;
- sare și piper negru;
- cimbru de vară;
- o frunză de dafin;
- 300 ml de supă sau apă.
Sotează ceapa tocată, ardeiul gras tăiat fâşii şi roşiile tăiate cubuleţe într-o lingură de ulei. Dacă doriţi, puteţi adăuga ardei iute. Condimentează cu sare, piper negru şi cimbru de vară.
Adaugă fasolea boabe şi se amestecă. Rumenește vinetele tăiate fâşii într-o tigaie de teflon. Aşează alternativ straturi de fasole şi de vinete într-o tavă. Se toarnă supa şi se coace 30 de minute la 200°C.
Se serveşte cu o felie de pâine şi cu un castron de salată verde.