Iaurt cu seminţe de in
- o cană de iaurt;
- trei linguriţe de seminţe de in măcinate;
- 200 ml de suc de roşii;
- puţin chimen şi sare.
Incercaţi iaurt cu seminţe de in la prânz şi la cină. Seminţele de in sunt bogate în vitamina E şi acizi graşi omega-3. Acestea ajută la prevenirea cancerului şi a afecţiunilor cardiace, deoarece reduc nivelul de colesterol şi de trigliceride. Sunt, de asemenea, benefice pentru unghii, piele şi păr şi au un efect pozitiv asupra digestiei.
Amestecă o cană de iaurt cu trei linguriţe de seminţe de in măcinate; se lasă la înmuiat aproximativ o jumătate de oră. Un pahar de iaurt preparat în acest mod este un promotor al sănătăţii. Se poate amesteca iaurtul cu 200 ml de suc de roşii, puţin chimen şi sare. Sau se înlocuieşte iaurtul cu lapte bătut.