Pranz – ziua 5

Cele mai vizualizate

Salata cu somon

  • 2 file somon;
  • zeama de la o lămâie;
  • 1 conopidă mică;
  • 1/2 varza verde;
  • 1/2 varza roşie;
  • 1 praz;
  • sare, piper negru;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • rozmarin (1 lingură uscat sau 4 fire mici proaspete)

Se spală şi se taie somonul file în fâşii şi se lasă la marinat în zeamă de lămâie. Între timp, se prepară salata (se pot lăsa câteva fâşii de somon la marinat în lămâie până la cină).

Taie legumele mărunt, cu excepţia conopidei care mai întâi va fi separată în bucheţele şi apoi opărită. Se amestecă ingredientele de la salată, se adaugă sare şi piper şi se asezonează cu o lingură de ulei şi zeamă de lămâie. Presară deasupra rozmarin şi coaja unei lămâi. Se rumeneşte somonul într-o tigaie din teflon şi se adaugă ca garnitură la salată.

Se serveşte cu o felie de pâine.

Se beau 300 ml de supă simplă ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat de supă. Somonul file se poate înlocui cu alt peşte slab sau cu carne slabă de pasăre ori tofu.

Articolul precedentCina – ziua 5
Articolul următorMic dejun – ziua 5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recomandate

Angina pectorala: simptome, factori de risc, tratament

Durerea toracică este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cauzate de reducerea fluxului sanguin la nivelul inimii. Aceasta este cunoscută sub numele de angină...

Cum să slăbești repede fără diete? 8 metode care te ajută să arzi mai multe calorii

Cum să slăbești repede și sănătos, fără să urmezi regimuri alimentare restrictive? Ce metode pot crește numărul caloriilor arse, fără să apelezi la antrenamente obositoare?...

Dieta mediteraneană îți poate schimba viața! 5 Motive s-o iubești

Este gustoasă, echilibrată, deloc restrictivă, variată, sănătoasă. Există o mulțime de motive să iubești dieta mediteraneană. O parte și mai faină e că o apreciază...

Articole recomandate