Salată grecescă
- 4 roşii;
- 1 castravete;
- 1 ceapă;
- 1 ardei verde gras;
- 5 măsline;
- frunze de salată verde;
- 200g brânză feta;
- 100g iaurt dietetic;
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper negru;
- oregano şi rozmarin.
Taie ardeiul gras şi ceapa în inele subţiri, se taie felii castravetele şi roşiile, se taie brânza în fâşii subţiri. Se amestecă toate ingredientele.
La baza unui castron se aşează câteva frunze de salată. Apoi transferă legumele şi brânza, adaugă măslinele, presară oregano, condimentează cu sare şi piper.
Pune compaziția deoparte 10 minute. Pentru a prepara sosul, se amestecă iaurtul, uleiul de măsline şi rozmarinul. Se serveşte cu o felie de pâine.
Se beau 300 ml de supă, ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat de supă.