Supă cu carne de vită
- 400 g carne de vită slabă;
- legume pentru supă;
- 1 ceapă;
- 1 ardei roşu gras;
- 1 roşie;
- 1 legătură de pătrunjel tocat;
- 1 lingură ulei de seminţe de dovleac (sau orice alt tip);
- oţet;
- sare, piper negru.
Se prepară supă din carnea de vită (folosind legumele pentru supă) în mod obişnuit. Dacă sunteţi singuri la masă, puteţi împărţi supa în recipiente mici şi apoi să o congelaţi, pentru a o folosi în zilele de proteine.
Taie carnea fiartă în felii subţiri. Se curăţă, se clătesc şi se taie legumele rondele sau fâşii. Pune ingredientele într-un castron, adaugă sare şi piper negru şi amestecă bine. Apoi adaugă sosul preparat din ulei, oţet şi pătrunjel. Se lasă la marinat cel puţin jumătate de oră. Se serveşte cu o felie de pâine.
Se beau 300 ml de supă simplă.