Kebab de pui si salată
- 250 g piept de pui sau curcan;
- 100 ml de apă;
- 300 g de dovlecei;
- o ceapă;
- o lingură de ulei;
- o lingură de oţet;
- o felie de pâine.
Se pun 250 g piept de pui (sau curcan) tăiat în fâşii mici într-o tigaie de teflon, adăugaţi 100 ml de apă, se acoperă cu un capac şi se fierb înăbuşit. După ce apa a scăzut, se sotează carnea pe toate părţile. (Se poate pune şi pe grătar).
Taie fin 300 g de dovlecei şi se opăresc în puţină apă (5 minute). Se taie fin o ceapă şi se amestecă cu dovleceii. Prepară sosul pentru salată folosind o lingură de ulei, o lingură de oţet şi sare după gust. Se serveşte cu o felie de pâine.
Puteţi mânca cu orice alt tip de salată asortată sau cu ajvar.
In plus, beţi 300 ml de supă simplă ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat – sau folosiţi supa păstrată în frigider.