PULPE DE PUI CU DOVLECEL
- 3 pulpe de pui (curcan), fără pieliţă;
- 3 cepe;
- 1 dovlecel mare;
- 1 ardei roşu gras;
- sare, piper negru;
- 1 lingură ulei;
- 1 linguriţă boia de ardei;
- 2 căţei usturoi;
- 300 ml de supă;
- ingrediente pentru o salată asortată.
Taie cepele şi dovlecelul în cuburi mari. Prăjește pulpele de pui (curcan) într-o lingură de ulei. Se scot pulpele rumenite din tigaie şi se pun în tigaie ceapă, dovlecel, ardei gras, usturoi zdrobit, boia, sare şi piper negru.
Sotaţi, adăugați supa şi lăsaţi puţin pe foc. Daţi tigaia deoparte, aşezaţi pulpele de pui pe legume şi lăsaţi să se coacă aproximativ jumătate de oră în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C.
La acest fel de mâncare, fetica (salata mielului) constituie o garnitură excelentă; fetica se poate înlocui cu salată verde. Nu uitaţi să serviţi şi o felie de paine
De asemenea, beţi 300 ml de supă simplă ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat.