Cotlete de porc cu sos de ceapă
- 3 cotlete din carne slabă de porc;
- 2 cepe mari;
- sare, piper negru;
- frunză de dafin;
- ghimbir;
- o lingură pătrunjel tocat;
- 200 ml de supă;
- 1 lingură muştar;
- 1 lingură ulei;
- Ingrediente pentru o salată de varză acră sau varză proaspătă.
Se spală cotletele de porc şi se usucă cu şerveţele de hârtie. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie şi sotează cotletele de porc pe ambele părţi până când se rumenesc, apoi se scot din tigaie.
Fierbe înăbuşit ceapa tocată, ghimbirul şi frunza de dafin în sosul rămas în tigaie. Adaugă supa, se aşează cotletele în sosul de ceapă şi se mai fierbe încă 15 minute.
Condimentează cu sare, piper negru, muştar şi pătrunjel. Se serveşte cu salată de varză acră sau de varză proaspătă şi o felie de pâine.
Se beau 300 ml de supă simplă ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat de supă. Cotletele de porc se pot înlocui cu carne de pui sau curcan.