Pranz – ziua 54

Cele mai vizualizate

Cum poate ajuta consumul de nucifere la slăbire?

Sunt indicate ori nu migdalele, nucile caju, arahidele, fisticul și alte fructe nucifere pentru slăbit? Un adevărat mister la prima vedere, nu-i așa? În primul rând,...

Peste cu fenicul

  • 3 fileuri de peşte;
  • 1 lingură ulei;
  • 100 ml de apă;
  • 1 fenicul mare tocat;
  • 1 căţel de usturoi;
  • 1 roşie decojită şi tăiată felii;
  • sucul de la o lămâie;
  • o legătură de pătrunjel;
  • un fir de rozmarin;
  • ingrediente pentru salată.

Înmoaie 3 fileuri de peşte în apă cu puţin ulei într-o tigaie. Se sotează fileurile pe ambele părţi pe măsură ce lichidul scade. Scoateţi fileurile din tigaie pentru a putea fierbe roşiile, feniculul şi rozmarinul.

După ce sosul a scăzut, se aşează fileurile în tigaie. Separat, se amestecă usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat şi sucul de lămâie. Se toarnă amestecul peste fileurile de peşte. Serviţi peştele cu o salată de sezon sau de măsline şi cu o felie de pâine.

Se beau 300 ml de supă simplă.

Fileurile se pot coace în folie de aluminiu. Se clăteşte peştele, se condimentează cu sare şi piper negru, se adaugă usturoi zdrobit şi rozmarin.

Se împătureşte şi se coace 30 de minute în cuptorul încălzit în prealabil la 210°C. Bibanul marin, plătica de Atlantic şi plătica de mare sunt cele mai bune specii de peşte pentru acest mod de preparare.

Articolul precedentCina – ziua 54
Articolul următorMic dejun – ziua 54

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recomandate

Cum se poate trata varicela acasă?

Varicela, o boală cauzată de virusul cunoscut sub numele de varicelo-zosterian, se transmite ușor de la o persoană la alta. Modul de transmitere se...

Cum să gătim alimente sănătoase, cu mai puține grăsimi și calorii!

Nu tot ce zboară se mănâncă și nu toate mâncărurile se armonizează perfect cu ceea ce nutriționiștii numesc alimentație sănătoasă. Însă prin câteva reguli...

Articole recomandate