Peste cu fenicul
- 3 fileuri de peşte;
- 1 lingură ulei;
- 100 ml de apă;
- 1 fenicul mare tocat;
- 1 căţel de usturoi;
- 1 roşie decojită şi tăiată felii;
- sucul de la o lămâie;
- o legătură de pătrunjel;
- un fir de rozmarin;
- ingrediente pentru salată.
Înmoaie 3 fileuri de peşte în apă cu puţin ulei într-o tigaie. Se sotează fileurile pe ambele părţi pe măsură ce lichidul scade. Scoateţi fileurile din tigaie pentru a putea fierbe roşiile, feniculul şi rozmarinul.
După ce sosul a scăzut, se aşează fileurile în tigaie. Separat, se amestecă usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat şi sucul de lămâie. Se toarnă amestecul peste fileurile de peşte. Serviţi peştele cu o salată de sezon sau de măsline şi cu o felie de pâine.
Se beau 300 ml de supă simplă.
Fileurile se pot coace în folie de aluminiu. Se clăteşte peştele, se condimentează cu sare şi piper negru, se adaugă usturoi zdrobit şi rozmarin.
Se împătureşte şi se coace 30 de minute în cuptorul încălzit în prealabil la 210°C. Bibanul marin, plătica de Atlantic şi plătica de mare sunt cele mai bune specii de peşte pentru acest mod de preparare.