Escalop de curcan cu sfecla rosie
- 3 felii carne de curcan;
- 3 morcovi;
- 2 căţei de usturoi;
- 500 g sfeclă mangold;
- sare, piper negru;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 1 linguriţă zeamă de lămâie;
- ingrediente pentru salată.
Se condimentează carnea de curcan cu sare şi piper negru, se unge cu ulei de măsline pe ambele părţi. Spală sfecla, rupe frunzele şi taie codiţele. Taie și morcovii felii. Curăţă şi taie mărunt usturoiul sau se zdrobeşte.
Sotează escalopurile într-o tigaie de teflon. Se adaugă puţină apă şi se fierb înăbuşit până când se înmoaie. Când sunt gata, se acoperă cu capacul (se păstrează un escalop pentru cină).
Într-o altă tigaie, se sotează morcovul şi sfecla, după câteva minute se adaugă frunzele de sfeclă şi usturoiul. Mai lăsaţi-le să fiarbă câteva minute. Asezonează legumele cu sare, piper negru şi zeamă de lămâie. Se serveşte cu o felie de pâine şi o salată verde, deasupra căreia aţi ras un morcov.
Se beau 300 ml de supă simplă.