Pui fiert cu legume
- 1 pui mic;
- 750 g legume pentru supă;
- 1/2 ceapa;
- 1 căţel usturoi sare;
- 2 boabe piper negru;
- 1 litru apă;
- ingrediente pentru salată.
Spală şi porţionează puiul în bucăţi mari. Pune legumele pentru supă în apă, se condimentează cu sare şi piper negru. Se aduce la punctul de fierbere, se adaugă carnea de pui şi se fierbe 40 de minute la foc mic.
Scoate puiul din supă. La alegere, se sotează într-o tigaie de teflon (fără ulei). Se păstrează o porţie de pui pentru cină.
Ca garnitură, se prepară salată de varză chinezească: se taie fin o varză chinezească mică, se adaugă un căţel de usturoi zdrobit şi două linguri de pătrunjel tocat. Se condimentează cu o lingură de ulei, oţet, puţină sare şi piper negru. Serviţi cu o felie de pâine.
Se beau 300 ml de supă simplă.