Scoici cu salată
- 400g scoici;
- 1 ceapă mică;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 3 căţei de usturoi;
- 200 ml de supă;
- 1 lingură tarhon tocat;
- 1 lingură pătrunjel tocat;
- oregano – un vârf de cuţit;
- ingrediente pentru salată.
Sotează ceapa tocată, adaugă supa şi se aduce în punctul de fierbere. Adaugă scoicile, usturoiul tăiat mărunt şi o parte din pătrunjelul şi tarhonul tocat. Se acoperă cu un capac şi se fierb 10 minute la foc mic. Apoi, se ia capacul şi se lasă să scadă.
Chiar înainte de a fi gata, se adaugă restul de pătrunjel, tarhon şi oregano. Se serveşte cu o salată de roşii şi castraveţi, ornată cu fenicul şi o felie de pâine.
Se beau 300 ml de supă simplă ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat de supă.