Salată cu pește
- 1 salată verde;
- 1 andivă mică;
- 150g rucola;
- 1 mână de germeni -după preferinţă;
- 1 conservă sardele sau ton;
- puţină sare şi piper alb;
- oţet şi ulei (din conservă de peşte);
- 1 legătură ridichi roşii (opţional).
Spală şi usucă salata, andiva, rucola şi germenii. Rupe salata şi andiva şi se toacă rucola. Amestecă toate verdeţurile într-un castron mare şi se marinează cu ulei, oţet şi piper negru.
Deasupra se aşează sardelele sau tonul. Eventual, se ornează cu felii de ridichi roşii. Se serveşte cu o felie de pâine.
Se beau 300 ml de supă simplă ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat.
Alegere alternativă
Dacă nu vă place conserva de peşte, alegeţi tofu, ouă fierte (2 la prânz, 1 la cină) sau cârnaţi de pui la grătar. Se serveşte obligatoriu cu salată şi o felie de pâine -la cină, fără pâine, desigur.