Friptura de curcan cu andive
- 2 fripturi de curcan;
- 1 căţel de usturoi;
- 1 linguriţă pătrunjel;
- 1 lingură ulei;
- 1 linguriţă oţet;
- sare, piper negru;
- 150 ml apă
- 2 andive
- 1 linguriţă de condimente pentru salată;
Se sotează carnea de curcan într-o lingură de ulei încins. Adaugă usturoiul zdrobit, o linguriţă de oţet, puţină sare şi piperul negru. Se gătesc aproximativ 15 minute şi se adaugă apă caldă pe parcurs.
După ce sosul a scăzut, se presară pătrunjel tocat. Taie andivele în două, se spală şi se usucă. Se rumenesc într-o tigaie de teflon. Peste ele se toarnă ulei şi se asezonează cu o linguriţă de condimente pentru salată.
Andivele se servesc cu friptura de curcan (din care o treime va fi pusă deoparte pentru cină) şi cu o felie de pâine. Andivele la tigaie pot fi înlocuite cu orice salată proaspătă.
Se beau 300 ml de supă simplă, ce poate fi preparată dintr-un cub concentrat de supă.