- un măr;
- o pară;
- un grepfruit;
- o mână de boabe de struguri;
- 5 frunze de salată.
Ce spuneţi de o salată de fructe servită în cupe de salată? Se aşează 5 frunze de salată într-un vas mic. Deasupra se aşează un măr şi o pară tăiate cuburi şi felii de grepfruit. Se presară o mână de boabe de struguri.
INFORMATII UTILE
Dacă stomacul dumneavoastră nu tolerează bine fructele proaspete (vă simţiţi balonaţi sau simţiţi o senzaţie de presiune în stomac) încercaţi să gătiţi sau să coaceţi fructele. Sau înlocuiţi-le cu legume: proaspete, sote, prăjite însă nesărate (se pot folosi ierburi aromate).
Încercați totodată să vedeţi dacă una din următoarele idei vă ajută să scăpaţi de probleme:
- mâncaţi numai un singur tip de fructe la masă;
- respectaţi intervalul de două ore înainte de următoarea masă;
- spălaţi bine fructele.
Apa şi fructele proaspete nu reprezintă o combinaţie fericită, încercaţi să beţi mai mult ceai cald în zilele de fructe.