Mere umplute
- 6 mere;
- 2 portocale;
- 50g fistic;
- o lingură migdale;
- condimente: scorţişoară, cuişoare, nucşoară, ghimbir.
Se spală, se usucă bine, se taie în jumătăţi 6 mere și se scot sâmburi. Apoi, curăţă 2 portocale, îndepărtează pieliţa albă, taie feliile în bucăţi mici şi păstrează sucul de la acestea.
Lângă bucăţile de portocală adăugaţi 50 g fistic tăiat fin şi o lingură de bucăţele subţiri de migdale. Se umplu merele cu acest amestec şi se aşează pe o tavă.
Se coc aproximativ 25 de minute la 180°C. Turnaţi peste mere 100 ml de lichid – amestec de apă caldă şi suc de portocale şi potriviţi de gust cu condimente pentru ştrudel cu mere: scorţişoară, cuişoare, nucşoară, ghimbir. Se servesc 4 mere calde.