Salată de fructe și legume cu creveți
- o salată verde;
- 3 creveți
- 1/2 fenicul;
- 3 roşii;
- 1 felie de pepene păstrată de dimineaţă;
- 1 felie de ananas;
- zeama de la 1 lămâie;
- 1 lingură de ulei;
- 1 haşma;
- 1 căţel de usturoi;
- sare, piper negru;
- 1 lingură pătrunjel tocat;
- 1 linguriţă muştar.
Spală şi curăţă fructele şi legumele şi se taie în bucăţi mici. Pune toate ingredientele într-un castron şi amestecă. Se adaugă creveți.
Pentru sos, se amestecă o ceapă mică fin tăiată, usturoi zdrobit, ulei, zeamă de lămâie, sare, piper negru şi o linguriţă 1 de muştar. Se toarnă sosul peste salată şi se presară ierburi aromate tăiate mărunt.