- 8 ouă;
- 200 g zahăr pudră;
- 250 g nuci măcinate;
- 3 linguri miez de pâine;
- 5 g zahăr vanilat;
- ingrediente pentru cremă: marmeladă cu conţinut redus de zahăr şi suc de portocale.
Separă albuşurile de gălbenuş. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul pudră şi se bat spumă; apoi, se bat spumă şi albuşurile.
Se amestecă miezul de pâine, zahărul vanilat şi nucile. Adaugă peste gălbenuşuri şi la sfârşit se adaugă şi albuşurile spumă. Se aşează hârtie pergament pe o tavă de copt, se toarnă amestecul în tavă şi se coace 20 de minute în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C.
După ce s-a copt, se taie blatul pe orizontal în trei straturi, se stropeşte cu suc de portocale şi se întinde marmelada. Se serveşte numai o felie.