- 120 g tăiţei;
- o conservă mică de roşii în sos;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 100 ml de apă;
- 1 căţel de usturoi;
- sare, piper negru şi busuioc.
Se curăţă şi se zdrobeşte usturoiul şi se sotează în ulei împreună cu roşiile din conservă. Apoi, adaugă apă şi lasă la fiert aproximativ 5 minute. Pasează compoziția în blender, și condimentează cu sare, piper şi busuioc. Se mai lasă pe foc încă un minut.
Toarnă sosul peste paste (fierte al dente). Pentru un plus de gust, se adaugă un cub de ulei de măsline cu ierburi aromate în apa pentru fiert.
Nu vă plac sosurile de roşii din comerţ? Preparaţi-vă singuri sosul şi păstraţi-! la frigider într-un recipient bine sigilat.
Se pasează 4 roşii, o lingură de ulei de măsline, o ceapă, 2 căţei de usturoi, puţin piper negru, un vârf de cuţit de busuioc şi o linguriţă de pătrunjel tocat într-un blender. Se fierbe la foc potrivit timp de 10 minute. Se condimentează cu sare, după gust.